Jela bez mesa

RECEPT ZA PANCEROTE SA KAČKAVALJEM: Pecivo koje se topi u ustima

Odlična ideja za doručak ili večeru

24.03.2024 08:01

RECEPT ZA PANCEROTE SA KAČKAVALJEM: Pecivo koje se topi u ustima
shutterstock.com

Ukoliko volite testo, a uz to vam nije mrsko ni da zasučete rukave i umesite ga sami, recept za pancerote sa kačkavaljem postaće vam jedan od omiljenih. S obzirom na to da nije potrebno dodavati kvasac, samim tim nema ni čekanja da testo naraste, a ukus peciva će vas oduševiti.

Pancerote sa kačkavaljem odličan su izbor za doručak ili večeru, a možete ih poneti i na posao, odnosno spakovati deci za školu.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 200 ml jogurta
  • kesica praška za pecivo
  • 1 ravna kašičica soli
  • 2 kašike ulja
  • 600 g brašna
  • 200 g kačkavalja
  • 50 g susama

Priprema:

U dublju činiju sipajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Dodajte so, jogurt, ulje i jedno jaje, pa umesite meko testo. Podelite ga na loptice iste veličine, pa ih spuštajte na pobrašnjenu radnu površinu i razvucite pomoću oklagije.

Kačkavalj narendajte ili ga isecite na štapiće, pa ga stavljajte na polovinu svake razvučene loptice od testa. Potom preklopite testo i ređajte ga u tepsiju koju ste prethodno obložili pek-papirom.

Umutite jaje, dodajte mu malo vode, pa sve dobro promešajte. Silikonskom četkricom nanesite ovaj premaz na svaku pancerotu, pa ih pospite susamom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok pecivo ne porumeni.

Ovako pripremljene pancerote su najlepše ako ih poslužite vruće, uz jogurt ili hladno kiselo mleko. Ipak, njihov ukus vas neće razočarati ni ako ih servirate kad se ohlade.

Ukoliko vam je pripremljena količina testa previše za jedan obrok za porodicu, možete ga sačuvati u frižideru do sedam dana. U unutrašnjost obične kese sipajte malo brašna, pa prebacite preostalo testo, zavežite kesu i prebacite je u frižider. Kad poželite da ispečete sveže pancerote, izvadite kesu sa testom pola sata pre nego što ćete ga podeliti na loptice i filovati izrendanim kačkavaljem ili drugim nadevom po želji.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)