Jela bez mesa

TRADICIONALNI RECEPT ZA DOMAĆI KAČAMAK: Brz i ukusan doručak za samo 100 dinara!

Idealan obrok koji ćete pripremiti za malo novca i još manje vremena.

17.10.2023 08:00

TRADICIONALNI RECEPT ZA DOMAĆI KAČAMAK: Brz i ukusan doručak za samo 100 dinara!
shutterstock.com

Doručak je najvažniji obrok u danu, tvrde nutricionisti. On daje energiju za početak dana. Međutim, većina nema vremena za doručak kod kuće već pokupe nešto najčešće u pekari na putu za posao. Ukoliko želite da sebi obezbedite zdrav i ukusan obrok na početku dana koji će uz to biti i jeftin onda je naš predlog kačamak.

Omiljeno jelo naših predaka danas je vrlo popularno čak i kod holivudskih glumica koje su tek sada otkrile kačamak. U pitanju je jelo koje se priprema bukvalno za pet minuta, može da se pravi sa mlekom, sirom, jogurtom i košta samo 100 dinara.

Srećna Republika vam poklanja tradicionalni domaćinski recept za kačamak kakav su pripremale naše bake. Ovaj zdrav, ukusan dugo će vas držati sitim, iako je suštinski vrlo lagan za stomak. Uz to će vam creva raditi savršeno. 

Sastojci:

  • 200 g palente
  • ravna kašičica soli
  • 25 g maslaca
  • 50 g sira
  •  jogurt po želji

Priprema:

Uzmite posudu srednje veličine, pa prokuvajte 250 ml vode u koju ćete dodati so i maslac. Još 250 ml vode odvojte sa strane. Kada voda provri, a maslac se otopi, smanjite vatru i umešajte palentu. Mešajte sve vreme kako se ne bi napravile grudvice i kuvajte je dok ne omekša, nekoliko minuta. Za vreme kuvanja, po potrebi, lagano dodajte ostatak vode.

Pred kraj kuvanja dodajte sir. Palentu možete kombinovati i sa mlekom, jogurtom, ili je poslužiti uz kiselo mleko i jogurt.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)