Jela bez mesa

SALATA OD PASULJA SA BORANIJOM I LEBLEBIJOM: Ukusan i zdrav obrok koji će vas dugo držati sitim

Bilo da koristite konzervirano povrće ili da ga kuvatem, ovo je idealan obrok za nastupajuće vrućine.

26.07.2023 08:00

SALATA OD PASULJA SA BORANIJOM I LEBLEBIJOM: Ukusan i zdrav obrok koji će vas dugo držati sitim
Shutterstock

Treba li da se rešite konzerviranog pasulja iz ostave? Ovaj recept je jednostavan, ukusan i bićete siti satima. Magija pasulja je jednostavna, u stvari, on je toliko bogat vlaknima da samo pola šolje sadrži 14 grama ili skoro 50 odsto dnevnog preporučenog unosa. 

A ako niste ljubitelj salate od pasulja, razmislite o ovoj raznovrsnoj mešavini kao prilogu za jelo od piletine recimo.

Budući da su vrućine i dalje u jeku, Sreća Republika predlaže vam da ispobate obrok salatu u vidu salate od pasulja sa boranijom i leblebijom.

Sastojci:

  • 200 g pasulja ( ili kuvanog i isceđenog ili iz konzerve)
  • 200 g boranija ( kuvane i oceđene ili konzervirane)
  • 150 g leblebija ( takođe ili kuvane ili iz konzerve)
  • glavica crnog luka
  • paprika
  • biber, so, jabukovo sirće, maslino ulje po ukusu

Priprema:

Skuvanu boraniju iseći na kockice i pomešati sa očišćenom i iseckanom paprikom, kao i sa pasuljem i leblebijem. Luk isecite na kolutove, pa ga dodajte ostalim sastojcima. Maslinovo ulje pomešajte sa sirćetom, biberom i solju po želji, pa prelijte salatu i dobro promešajte.

Ohladite, poslužite i dekorišite po želji.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)