Treba li da se rešite konzerviranog pasulja iz ostave? Ovaj recept je jednostavan, ukusan i bićete siti satima. Magija pasulja je jednostavna, u stvari, on je toliko bogat vlaknima da samo pola šolje sadrži 14 grama ili skoro 50 odsto dnevnog preporučenog unosa.
A ako niste ljubitelj salate od pasulja, razmislite o ovoj raznovrsnoj mešavini kao prilogu za jelo od piletine recimo.
Budući da su vrućine i dalje u jeku, Sreća Republika predlaže vam da ispobate obrok salatu u vidu salate od pasulja sa boranijom i leblebijom.
Sastojci:
- 200 g pasulja ( ili kuvanog i isceđenog ili iz konzerve)
- 200 g boranija ( kuvane i oceđene ili konzervirane)
- 150 g leblebija ( takođe ili kuvane ili iz konzerve)
- glavica crnog luka
- paprika
- biber, so, jabukovo sirće, maslino ulje po ukusu
Priprema:
Skuvanu boraniju iseći na kockice i pomešati sa očišćenom i iseckanom paprikom, kao i sa pasuljem i leblebijem. Luk isecite na kolutove, pa ga dodajte ostalim sastojcima. Maslinovo ulje pomešajte sa sirćetom, biberom i solju po želji, pa prelijte salatu i dobro promešajte.
Ohladite, poslužite i dekorišite po želji.
Uživajte!
Komentari (0)