Salate su te koje od svih tipova hrane dopuštaju najviše slobode. One daju poseban šmek svakom jelu, a i same za sebe mogu biti obrok. Ukoliko želite da odstupite od ustaljene mešavine paradajza, krastavca i zelene salate, Srećna Republika vam predlaže da isprobate leblebije s tunjevinom. U pitanju je salata koja može da zameni i kompletan obrok, izuzetno je lagana, a hranljiva, pa predstavlja savršeno jelo u vreme vrelih letnjih dana.
Sastojci:
- 300 g kuvanih leblebija
- 3 pečene crvene paprike
- 180 g oceđene tunjevine iz konzerve
- 2-3 grančice svežeg peršuna
- so i mleveni crni biber
- kašika maslinovog ulja
Priprema:
U činiju staviti oceđenu leblebiju, očišćenu i iseckanu, prethodno ispečenu papriku, oceđenu tunjevinu, sitno seckani peršun, ulje. Začiniti i posoliti po ukusu. Sve lagano izmešati i pre služenja ostaviti da se ohladi u frižideru.
Uživajte!
Komentari (0)