Spanać vole mnogi, posebno oni koji vode računa o svom zdravlju. Pun je gvožđa i magnezijuma, smatra se jednom od najzdravijih namirnica, pa se često nalazi na jelovniku sportista. Zapečeni spanać je pravo gurmansko jelo, a kada ga probate rado ćete ga praviti iznova.
Sastojci:
- 500 g spanaća
- 700 ml mleka
- 3 jajeta (jedno jaje je po osobi)
- struk mladog crnog luka
- šoljica pirinča
- pola praziluka
- so, biber, vegeta i kurkuma
- malo ulja
Priprema:
Oprati i iseckati spanać na sino i staviti ga sa strane. Na malo ulja propržiti iseckani luk i praziluk, a zatim dodati postepeno spanać. Mešati sve vreme i postepeno dodavati mleko. Dodati pirinač i kuvati sve zajedno oko 15 minuta. U jelo ubaciti začine i kada je sve lepo sjedinjeno izliti u jednu vatrostalnu posudu. Napraviti po jednu rupu kašikom i u svaku sipati sirovo jaje. Preko svakog jajeta posuti malo vegete i staviti da se peče na 200 stepeni Celzjusovih.
Prijatno!
Komentari (0)