Jela bez mesa

ZAPEČENI SPANAĆ SA JAJIMA IZ RERNE: Ukusan i zdrav ručak koji ćete rado praviti!

Ako ste željni jela koje će vam dati energiju za ceo dan, ovaj recept morate probati.

28.05.2023 08:00

ZAPEČENI SPANAĆ SA JAJIMA IZ RERNE: Ukusan i zdrav ručak koji ćete rado praviti!
Srećna republika

Spanać vole mnogi, posebno oni koji vode računa o svom zdravlju. Pun je gvožđa i magnezijuma, smatra se jednom od najzdravijih namirnica, pa se često nalazi na jelovniku sportista. Zapečeni spanać je pravo gurmansko jelo, a kada ga probate rado ćete ga praviti iznova.

Sastojci:

  • 500 g spanaća
  • 700 ml mleka
  • 3 jajeta (jedno jaje je po osobi)
  • struk mladog crnog luka
  • šoljica pirinča 
  • pola praziluka
  • so, biber, vegeta i kurkuma
  • malo ulja

Priprema:

Oprati i iseckati spanać na sino i staviti ga sa strane. Na malo ulja propržiti iseckani luk i praziluk, a zatim dodati postepeno spanać. Mešati sve vreme i postepeno dodavati mleko. Dodati pirinač i kuvati sve zajedno oko 15 minuta. U jelo ubaciti začine i kada je sve lepo sjedinjeno izliti u jednu vatrostalnu posudu. Napraviti po jednu rupu kašikom i u svaku sipati sirovo jaje. Preko svakog jajeta posuti malo vegete i staviti da se peče na 200 stepeni Celzjusovih. 

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)