Ukoliko vam se jede neko blago jelo koje ne zahteva mnogo vremena za spremanje, a niste preterano željni mesa, Srećna Republika predlaže vam da pripremite ručak koje ćete obožavati, a nikakva nauka nije potrebna za njegovu pripremu. Donosimo vam provereni recept za sataraš.
Sastojci:
- 2 glavice crnog luka
- 4-5 paprika babura
- 3 zrela paradajza
- 2 čena belog luka
- 2 jaja
- so, biber, origano
- 3-4 kašike ulja
Priprema:
Stavite ulje u tiganj da se zagreje, dodajte seckani crni luk i dinstajte da luk malo omekša. Zatim dodajte papriku isečenu na trake i nju dinstajte zajedno sa lukom desetak minuta, da paprika malo omekša. Paradajz stavite u kipuću vodu na oko 2 minuta, prohladite ga i skinite mu kožu. Isecite paradajz na kriške i dodajte u tiganj sa paprikom i lukom. Promešajte i na srednjoj temperaturi dinstajte poklopljeno oko 15-20 minuta. Dodajte iseckan beli luk, posolite, dodajte biber i origano.
Sve zajedno promešajte. Sklonite poklopac i dinstajte još malo da tečnost ispari. Jaja umutite viljuškom i dodajte paprikama i paradajzu, promešajte i isključite ringlu.
Uživajte!
Komentari (0)