Jela bez mesa

RUČAK PO SVAČIJOJ MERI: Sataraš koji ćete obožavati!

U pitanju je jedno blago i lagano jelo koje se može konzumirati u bilo koje doba godine, a sprema se za najviše pola sata.

28.02.2023 08:01

RUČAK PO SVAČIJOJ MERI: Sataraš koji ćete obožavati!
Prntscrn/YouTube

Ukoliko vam se jede neko blago jelo koje ne zahteva mnogo vremena za spremanje, a niste preterano željni mesa, Srećna Republika predlaže vam da pripremite ručak koje ćete obožavati, a nikakva nauka nije potrebna za njegovu pripremu. Donosimo vam provereni recept za sataraš.

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 4-5 paprika babura
  • 3 zrela paradajza
  • 2 čena belog luka
  • 2 jaja
  • so, biber, origano
  • 3-4 kašike ulja

Priprema:

Stavite ulje u tiganj da se zagreje, dodajte seckani crni luk i dinstajte da luk malo omekša. Zatim dodajte papriku isečenu na trake i nju dinstajte zajedno sa lukom desetak minuta, da paprika malo omekša. Paradajz stavite u kipuću vodu na oko 2 minuta, prohladite ga i skinite mu kožu. Isecite paradajz na kriške i dodajte u tiganj sa paprikom i lukom. Promešajte i na srednjoj temperaturi dinstajte poklopljeno oko 15-20 minuta. Dodajte iseckan beli luk, posolite, dodajte biber i origano.

Sve zajedno promešajte. Sklonite poklopac i dinstajte još malo da tečnost ispari. Jaja umutite viljuškom i dodajte paprikama i paradajzu, promešajte i isključite ringlu.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)