Jela bez mesa

OVAKVU PASTU NISTE PROBALI! Nikad ukusnija, od samo 5 sastojaka!

Ugljeni hidrati u kombinaciji sa gvožđem i magnezijumom odličan su spoj, a evo kako to izgleda

22.11.2022 07:01

OVAKVU PASTU NISTE PROBALI! Nikad ukusnija, od samo 5 sastojaka!
Foto: Shutterstock

Ako ste ljubitelj pasti i mislite da ste sve vrste isprobali, kao i da se svo meso i povrće našlo na vašem tanjiru u kombinaciji sa testeninom, možda grešite. Spanać je zanemarena namirnica u mnogim kuhinjama, iako se stalno govori o njegovim zdravstvenim benefitima i bogatstvu gvožđem i magnezijumom. Ako ste gurman, ljubitelj italijanske kuhinje i volite da isprobavate nove stvari, zašto ne biste napravili jednu dobru pastu za ručak? Evo najjednostavnijeg recepta za ukusan, a iznad svega zdrav obrok

Sastojci:

  • 300g spanaća
  • makarone po izboru
  • 4 čena belog luka

Sos:

  • 50 g maslaca
  • 3 kašike brašna spelt tip 630 a može i belo obično
  • mleko po potrebi
  • začini
  • malo mocarele

Priprema:

Naseckajte spanać i stavite u tiganj na dinstanje zajedno sa iseckanim lukom na ulju. Dinstajte ga oko pet minuta, a onda sklonite sa vatre. U međuvremenu stavite pastu u posoljenu vodu i neka se kuva po uputstvu oko 7 minuta. Pripremite sos na drugoj strani tako što ćete otopiti maslac, pa mu dodati brašno i mleko. Njega dodajete dok ne dobijete želejnu gustinu. Na kraju dodajte začine po želji: so, biber, ruzmarin ili bosiljak. Ubacite u pastu sos, spanać i mocarelu i sve dobro pomešajte. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)