Ako ste ljubitelj pasti i mislite da ste sve vrste isprobali, kao i da se svo meso i povrće našlo na vašem tanjiru u kombinaciji sa testeninom, možda grešite. Spanać je zanemarena namirnica u mnogim kuhinjama, iako se stalno govori o njegovim zdravstvenim benefitima i bogatstvu gvožđem i magnezijumom. Ako ste gurman, ljubitelj italijanske kuhinje i volite da isprobavate nove stvari, zašto ne biste napravili jednu dobru pastu za ručak? Evo najjednostavnijeg recepta za ukusan, a iznad svega zdrav obrok.
Sastojci:
- 300g spanaća
- makarone po izboru
- 4 čena belog luka
Sos:
- 50 g maslaca
- 3 kašike brašna spelt tip 630 a može i belo obično
- mleko po potrebi
- začini
- malo mocarele
Priprema:
Naseckajte spanać i stavite u tiganj na dinstanje zajedno sa iseckanim lukom na ulju. Dinstajte ga oko pet minuta, a onda sklonite sa vatre. U međuvremenu stavite pastu u posoljenu vodu i neka se kuva po uputstvu oko 7 minuta. Pripremite sos na drugoj strani tako što ćete otopiti maslac, pa mu dodati brašno i mleko. Njega dodajete dok ne dobijete želejnu gustinu. Na kraju dodajte začine po želji: so, biber, ruzmarin ili bosiljak. Ubacite u pastu sos, spanać i mocarelu i sve dobro pomešajte.
Komentari (0)