Numerologija

Saznajte ko je VAŠ ARHANĐEL: Numerologija otkriva ko vas čuva

Na osnovu datuma rođenja izračunajte svoj broj i saznajte koji arhanđel je vaš zaštitnik

15.08.2022 20:00

Saznajte ko je VAŠ ARHANĐEL: Numerologija otkriva ko vas čuva
FOTO:Shutterstock

U pravoslavnoj veri postoji 7 arhanđela i veruje se da svaki od njih štiti nekog čoveka. To su Mihail anđeo pobede i suda, Gavrilo vesnik božjih tajni, Rafail utešitelj žalosnih i iscelitelj bolesnih, Uril prosvetitelj neverujućih, Salatil, anđeo molitve, Jegudil koji se brine o nebeskoj nagradi vernih i Varahil koji ljudima donosi blagoslov od Gospoda.

Međutim, drevne ezoterijske nauke poznaju 9 arhanđela. Arhanđeli nemaju pol, nisu ograničeni granicama religije, a imena su dobili po značenju i frekvenciji koja najbolje opisuje njihovu prirodu.

Srećna republika otkriva kako da na osnovu svog datuma rođenja otkrijete koji arhanđel je vaš zaštitnik.

Pixabay.com

Arhanđeli nemaju pol a imena su dobili po značenju i frekvenciji koja opisuje njihovu prirodu

Kako izračunati?

Svaki broj ima svoju vibraciju i svaki arhanđel vlada jednom ili više frekvencija koje odgovaraju numerološkom sistemu. Da bi otkrili koji arhanđel vlada vašim brojem, prvo trebate izračunati vaš numerološki broj koristeći vaš datum rođenja.

Na primer: Osoba je rođena 31.07.1991

Saberite sve cifre dok ne dobijete jedan broj i to na sledeći način: 3+1+0+7+2+9+9+2 = 31, zatim 3+1 = 4 što znači da je zaštitnik arhanđel Haniel.

Ukoliko dobijete cifre 11, 22, 33, 44 nemojte ih zbrajati jer su oni božji brojevi u numerologiji.

Pixabay.com

Arhanđeli su veza između ljudi i Boga

Brojevi i značenje

Broj 1 – Raguel

Ovo ime znači Božji prijatelj i on je odgovoran za ispunjavanje Božje želje uvodeći je u veze između ljudi. Pomaže u uspostavljanju mira među ljudima, ali i mira sa samim sobom

Broj 2 i 11 – Uriel

Njegovo ime znači Bog je moja svetlost i povezan je sa mudrošću i istinom. Ovaj arhanđel može pomoći u donošenju znanja, mudrosti, svetlosti u tamu, oslobađanju od bolnih sećanja, pretvara razočarenje u pobedu.

Broj 3 – Jofiel

Njegovo ime označava lepotu Boga, on je anđeo fizičke i umne lepote.

Misija ovog arhanđela je da donese lepotu u živote ljudi, lepotu misli, osećaja, porodice i doma.

Broj 4 i 22 – Haniel

Ovo ime znači radost Boga i on omogućava prolaz između nas i Boga pružajući zaštitu onima koji traže prosvetljenje. Ovaj arhanđeo donosi osetljivost, ljubav i radost, unosi svetlost u naš život kad smo uplašeni, pod stresom i brigama.

Broj 5 – Jeremil

On je milost Božja i povezan je sa proročkim vizijama, snovima i životnim pogledima. On pomaže duši živih i mrtvih da prime uvid i nauče iz svojih grešaka.

Broj 6 i 33 – Mihael

Njegovo ime znači ”Onaj koji je kao Bog ”. On je vođa rajskih anđela, prvi u borbi protiv zla, negativnih i iscrpljujućih energija i štiti ljude od zla.

Broj 7 – Rafael

On je Božji iscelitelj i pomaže kod psihičkih, mentalnih i duhovnih problemima. Smatra se zaštitnikom čovečanstva.

Broj 8 i 44 – Raziel

Ovo ime znači Tajna Boga i arhanđel Raziel se smatra onim koji je najbliži Bogu. Ovaj je zaštitnik pravde, pravnika, advokata i sudija. Ima znanje univerzuma i može pomoći prisećanju znanja koje je bilo nagomilano tokom vremena.

Broj 9 – Ariel

Njegovo ime Lav Božji i on je zaštitnik prirode, svih živih bića i elemenata (vatra, zemlja, voda, vazduh). On je iscelitelj prirodnog sveta  i pomaže ljudima da se približe prirodi bez uništavanja iste.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)