TAJNA TVOG IMENA

IME KRIJE TAJNU: Numerologija vam dešifruje misterije vaše sudbine!

Numerologija ličnih imena je postala sve popularnija a portal Srećna Republika vam otkriva kako možete da otkrijete dosta toga o sebi samo na osnovu brojeva koji se kriju iza vašeg imena i prezimena.

01.01.2022 12:27

IME KRIJE TAJNU: Numerologija vam dešifruje misterije vaše sudbine!
pexels.com

Numerologija je ranije bila povezivana pre svega sa datumom rođenja neke osobe, ali je u poslednje vreme numerologija imena sve zastupljenija. Po njoj se iza svakog slova ličnog imena nalazi broj koji mu je dodeljen, i na kraju se izračunava „lični broj“ imena i prezimena.

On se generalno koristi na isti način kao i horoskop, da prorekne sudbinu, da odredi slaganje sa drugim brojevima, da ukaže na mnoge aspekte zdravlja ali i poslovnog života.

Tumačenje numerologije imena i prezimena i neke opšte karakteristike

Predstavićemo vam svojevrsni vodič za određivanje ličnog broja vašeg imena ali i značenja i opšte karakteristike pojedinih brojeva. Numerološki broj imena se dobija tako što se sabiraju svi brojevi koji su pak dodeljeni slovima u imenu, kao i u prezimenu, i na kraju ako se dobije dvocifren broj, koji se i dalje sabira dok se ne dobije jednocifreni broj od 1 do 9.

Važna pravila 

Važno je znati da se za računanje ličnog broja imena ne sme i ne može nikada koristiti nadimak, umanjenica ili hipokoristika ličnog imena, kao i da sme da se upotrebljava samo prezime koje ste dobili rođenjem od roditelja, a nikako ono koje ste promenili stupanjem u brak ili iz nekog drugog razloga.

Svaki broj u imenu koji se dobije sabiranjem brojeva dodeljenih slovnim simbolima, ima sposobnost da praktično predvidi na osnovu imena sasvim realistične aspekte u životu, kao što su ljubav, posao, sreća i zdravlje.

Dodeljivanje brojeva svakom slovnom znaku 

Najpre je važno naučiti koji je broj dodeljen za koje slovo u abecedi, te ćemo najpre objasniti taj prvi korak, po kome se svakom slovnom znaku daje jedan broj od 1 do 9.

Slovima A-J-S-Š odgovara numerološki broj 1.

Slovima B-K-T odgovara numerološki broj 2.

Slovima C-Č-Ć-L-U odgovara numeroločki broj 3.

Slovima D-M-V odgovara numerološki broj 4.

Slovima E-N odgovara numerološki broj 5.

Slovima F-O odgovara numerološki broj 6.

Slovima G-P odgovara numerološki broj 7.

Slovima H-Z-Ž odgovara numerološki broj 8.

Slovima I-R odgovara numerološki broj 9.

Važna je napomena da slovima koja se sastoje iz dva simbola kakva su Nj kao N i J; te slovo Đ kao D i J; i slovo Dž kao D i Ž, odgovara numerološki broj za svako pojedinačno slovo od kojih se sastoje.

Računanje ličnog numerološkog broja imena i prezimena

Najefektinije je objasniti računanje numerologije imena i prezimena i postupak dobijanja jednog numerološkog broja na konkretnom primeru.

Dakle, ako se uzme lično ime P E T A R P E T R O V I Ć onda postupak izgleda uprošćeno upravo na ovaj način:

U imenu i prezimenu imamo dva slovna simbola P, kojima je po ranijem sistemu dodeljen broj 7, pa u imenu dakle postoje dva broja 7 koja će se kasnije sabirati;

U imenu i prezimenu su zastupljena i dva slovna simbola E koja imaju kao lično dodeljeni broj 5, pa će se i on u nastavku sabirati;

U imenu su i u prezimenu zastupljena i dva slova R kojima je dodeljen broj 9, pa će se i ta dva broja kasnije sabrati;

U imenu i prezimenu postoje i dva slova T kojima je dodeljen numerološki broj 2, koji će kasnije biti predmet sabiranja;

U imenu i prezimenu koje je navedeno postoji i jedno slovo A kojem je dodeljen broj 1 a koji će biti predmet sabiranja;

Ostala su slova u prezimenu – slovo O kome je dodeljen broj 6; slovo V kome je dodeljen broj 4, slovo I kome je dodeljen broj 9 i slovo Ć kome je dodeljen broj 3 i koji će takođe biti sabrani.

Dakle ako se ime P E T A R P E T R O V I Ć prevede u brojčane simbole to izgleda ovako:

7  5  2  1  9  7  5  2  9  6  4  9  3

Kada se izvede na kraju jedan konačan zbir iz navedenih brojeva, onda to izgleda ovako:

7+5+2+1+9+7+5+2+9+6+4+9+3=69 i dalje je 6+9=15, pa je zatim 1+5=6, te je stoga lični broj ovog imena broj 6.

Treba istaći da zapravo ne postoji poklapanje između ličnog broja imena i broja koji po numerologiji označava datum rođenja neke osobe, piše portal znacenjeimena.org

Značenje numeroloških brojeva imena i prezimena u aspektima života 

Numerološki broj 1

Ako ste prema prethodno navedenom postupku izračunali da je vaš broj imena jedan, koji se ponekada naziva i „srećnim brojem imena“, to prema stručnjacima numerologije označava novi početak u svakom životnom aspektu. Ljudi čiji je ovo lični broj su rođeni da rade neke poslove koji im omogućavaju da pokažu sklonost ka vođstvu i da budu autoriteti.

Osoba ste koja je hrabra i istrajna i koja nikada nije sklona da odustane sve dok ne potroši sve raspoložive resurse i ideje, pa ste vrlo cenjeni od saradnika i kolega kao neko na koga se uvek može osloniti.

Iako ste skloni da preuzmete inicijativu, vama je mana jer ne umete da radite za svoj kolektiv, te ste dosta sebični i veoma ste skloni da sve zasluge preuzmete za sebe. Imate jaku individualnost, ne volite da gubite u životu, i veoma ste samosvesna osoba, vrlo ste ili inteligentni ili pronicljivi.

Odan ste i veran prijatelj, uvek ste pouzdana podrška i oslonac u svakoj situaciji. Mana vam je što ne podnosite da bilo ko bude uspešniji i bolji od vas, pa ste često ljubomorni, i težite da budete glavni i uvek hvaljeni, što olako dosadi ljudima koji vas vole jer ne mogu uvek da paze šta treba da kažu da bi vama udovoljili.

Osobe ovog broja imena nisu romantične u ljubavi, teže da zasnuju brak i porodicu i najbolje se slažu sa osobama čiji je lični broj imena takođe broj 1. Ove osobe pate od problema sa glavoboljama ili sa kardiovaskularnim sistemom, ali imaju i predispozicije za neke nasledne bolesti.

Numerološki broj 2

Označava one osobe koje su predodređene da dele sve u životu, te da najviše vole da rade kao par ili tamdem i da se dopunjavaju sa druigima u svim aspektima. Vrlo ste maštoviti i skloni da planirate neke ideje dugo i marljivo, ali ih teško realizujete jer nalazite stalno neke mane i nedostatke, i premišljate se i neodlučni ste u poslu.

Veoma ste skloni da loše procenjujete ljude, te da svakome verujete i zato nemate punom pravih prijatelja, jer vas oni nkoje i imate samo iskorišćavaju i na kraju vas odbace, iako ste vi neko ko voli im ima uvek nameru da svakome pomaže i smatrate da je sreća više vredna ako se podeli.

Jako ste romantična osoba, ali to dovodi do toga da partnere idealizujete i da u njima vidite samo dobre osobine, što kasnije neminovno vodi razočaranjima, kada shvatite da ste se preterano zaneli i pogrešili u procenama.

Vaši osnovni problemi su stres i introvertnost, koji nastaju kada ne možete da se baš suočite sa svim stvarima koje vas muče, pa se trudite da se na neki način sa sobom rešite u sebi što nikuda ne vodi osim stvaranju stanja depresije. 

Numerološki broj 3

Osoba ste koja je uvek puna optimizma i pozitivne energije, imate uvek neke izvanredne nove ideje i planove. Težite da sve rešite na miran način i bez konflikta; omiljeni ste u svakom društvu, mada ste skloni da se nekada ponašate nestrpljivo i da ste afektivni. 

Numerološki broj 4

Strpljiva ste osoba koja je naučena da se uvek lako prilagodi i da se bez stida usavršava i da uvek uči nešto novo i da tako ostvari bolje rezultate. Veoma ste generalno kreativna osoba, pa ste predodređeni da se bavite nekim poslovima na polju kulture, umetnosti ili humanitarnog rada jer ste plemenita i velikodušna osoba. 

Numerološki broj 5

Vama je osnovni životni cilj ostvarenje ličnih sloboda i ciljeva i želite da se ponašate bez kompromisa i nametnutih pravila, pa ste neko ko je vrlo kreativan i imate sluha da predvidite na pravi način buduće događaje. 

Numerološki broj 6

Veoma ste veliki perfekcionista i sitničava osoba; u komunikaciji sa svim ljudima ste vrlo plemeniti i velikodušni; ljubazni ste i rado drugima pomažete ali ne tako retko vi zapostavite sebe i svoje potrebe pa ste onda nesrećni kada to shvatite. 

Numerološki broj 7

Vi ste nezavisna i vrlo uporna osoba, koja je sklona da uvek smišlja neke originalne ideje i planove, te ste poznati kao inovator i vrlo ste cenjeni kao ozbiljan i vrlo vredan radnik. 

Numerološki broj 8

Vama je važna sigurnost u životu i vrlo ste fokusirani da ostvarite sve svoje ciljeve i planove, kao i da dostignete određeni društveni status i položaj. 

Numerološki broj 9

Vi ste praktično rođeni da pomažete drugima, plemeniti ste i saosećajni, a uz sve to ste vrlo pošteni i čestiti kao osoba, pa ste među svima vrlo omiljeni i osoba ste baš za primer.

 

Komentari (0)