Numerologija

KINESKA NUMEROLOGIJA OTKRIVA SUDBINU: Na osnovu svog srećnog broja saznajte kakav vas život čeka!

Kineska numerologija se značajno razlikuje od zapadne i može vam ukazati na to kako da koristite svoj lični srećni broj za uspeh i prosperitet u svemu što radite.

07.06.2023 09:01

KINESKA NUMEROLOGIJA OTKRIVA SUDBINU: Na osnovu svog srećnog broja saznajte kakav vas život čeka!
shutterstock.com

Zapišite na papir svoj datum rođenja. Na primer datum 15. 12. 1992 se računa na sledeći način. Sračunajte svaki deo datuma (dan, mesec, godinu) tako da dobijete jednocifren broj

Za dan rođenja, 1+5 = 6, za mesec rođenja 1+2 = 3, za godinu rođenja 1+9+9+2. Dobićete 21 i onda saberete i taj broj kako biste dobili jednoscifren, što je 2+1 = 3. Sada saberete sve dobijene brojeve (dan, mesec, godina) 6+3+3 = 12. Ako dobijete dvocifren broj, kao u ovom slučaju, ponovo ga saberite kako bi dobili jednocifren. Dakle 1+2 = 3. 

Ako ste muškarac, oduzmite ovaj broj od 10, a ako ste žensko dodajte postojećem broju broj 5 kako biste dobili svoj kineski srećni broj. 

Kineski srećni broj 1

Broj jedan (一Yī) predstavlja "jedinstvo“ i "celinu“ u kineskoj numerologiji. Ako je vaš srećni broj 1, vi ste muški ili "jang" tip osobe s velikom snagom, strašću i nagonom. Korišćenje ovog broja doneće vam mnogo prosperiteta i uspeha.

Kineski srećni broj 2

Broj dva (二 Èr) predstavlja "harmoniju" i "udvostručavanje“ u kineskoj numerologiji. To je jedan od manjih srećnih brojeva priznatih u kineskoj kulturi pored 8, 6 i 9. Ako je vaš srećni broj 2, vi ste pojedinac tipa "jin" i imate uravnoteženu i harmoničnu perspektivu života. Korišćenje ovog broja doneće vam sreću u partnerstvu i odnosima. 

shutterstock.com

Određivanje srećnog broja sprovodi se na osnovu datuma rođenja

Kineski srećni broj 3

Broj tri (三 Sān) predstavlja "obilje“ i "stabilnost“ u kineskoj numerologiji. Povezuje se s rečju "rođenje", pa se broj 3 smatra srećnim za nove početke. Korišćenje ovog broja će vam doneti rast i obilje. Takođe je povezan sa energijom regeneracije. Izbegavajte da ga koristite za partnerstva i poklone jer to može da izazove razdvajanje.

Kineski srećni broj 4

Broj četiri (四 Sì) se smatra nesrećnim i lošim brojem u kineskoj kulturi jer zvuči slično kao reč "smrt". Veruje se da donosi uništenje i propast pojedincu. Zbog toga, ako je vaš lični broj prema kineskoj numerologiji 4, najbolje je da ga izbegavate što je više moguće, iako je u zapadnoj numerologiji 4 zapravo prilično dobar broj i predstavlja stabilnost i strukturu. 

shutterstock.com

Određivanje ličnog srećnog broja može vam dosta reći o sopstvenoj sudbini 

Kineski srećni broj 5

Broj pet (五 Wǔ) predstavlja "mene" ili "ja" u kineskoj numerologiji. Smatra se osnovom sveta kroz teoriju pet elemenata i povezan je s carem u drevnim vremenima. Korišćenje ovog broja će doneti ravnotežu u vaš život.

Kineski srećni broj 6

Broj šest (六 Liù) predstavlja "sreću" i "glatko" u kineskoj numerologiji. Ako je vaš srećni broj 6 obilje će lako teći u vaš život i život će nesmetano napredovati. Ljudi često koriste ovaj broj na tablicama svojih automobila i pokušavaju da dobiju telefonski broj sa šesticama koje se ponavljaju kako bi im olakšale život. Takođe se smatra povoljnim brojem za parove i kaže se da donosi harmoniju.

Pixabay

Mnogi biraju broj šest jer se u kineskoj kulturi veruje da on donosi sreću  

Kineski srećni broj 7

Broj sedam (七 Qī) predstavlja "misteriju" i "svetost" u kineskoj numerologiji. To je sjedinjenje jin-jang energije sa pet elemenata. Ali pošto je 7 takođe povezan s mrtvima, obično se ne smatra srećnim brojem. Zanimljivo je da je 7 takođe duhovni broj u zapadnoj numerologiji.

Kineski srećni broj 8

Broj osam (八 Bā) je najsrećniji broj u kineskoj numerologiji i povezan je sa uspehom, bogatstvom i izobiljem. Kulturno je toliko značajan da su Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine počele 8. avgusta tačno u 8 minuta i 8 sekundi posle 20 časova. Ako je vaš srećni broj 8 možete ga koristiti da poboljšate prosperitet. Iz tog razloga se obično koristi u kućnim brojevima i preduzećima.

Kineski srećni broj 9

Broj devet (九 Jiǔ) predstavlja "večnost" i "dugovečnost" u kineskoj numerologiji. To je jedan od priznatih srećnih brojeva od davnina i razlog je što su carske haljine na sebi imale devet zmajeva, a zvanični sistem je podeljen na devet rangova. U današnje vreme parovi vole da pošalju jedni drugima 9 ili 99 ruža na Dan zaljubljenih kako bi njihova veza bila večna. Korišćenje 9 ili ponavljanje 9 će vam doneti trajnu sreću i prosperitet, tvrdi kineska numerologija.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Žana

10.06.2023 20:21

Želim da postavim pitanje za Numerologa,Sdtrologa Gocu Dragišić... 2403'71 u 19:30h, Smederevo. Da li će doći do upoznavanja i veze sa muškarcem Škorpion 0311 (ne znam god.rodjenja )