Horoskop

Otkrijte zbog čega su toliko važne 28, 42, 56. i 84. godina života! Astrologija ima odgovor na sve što vas očekuje!

Životni ciklusi povezani su sa astrologijom, a određene godine imaju posebno značenje i uticaj na celokupnu našu sudbinu.

01.10.2022 21:01

Otkrijte zbog čega su toliko važne 28, 42, 56. i 84. godina života! Astrologija ima odgovor na sve što  vas očekuje!
shutterstock.com

Sigurno ste barem jednom u životu zaključili da se vrtite ukrug, bilo da ponavljate iste greške ili da je sve došlo na svoje mesto. Takvi ciklusi koji određuju ritam života, na različite načine obeležavaju naše godine, a njima se bavi astrologija.

Najvažnije lekcije koje dobijamo su od najstarijeg učitelja mudrosti, Saturna. Saturn je gospodar vremena, simbol procesa sazrevanja. Njegov prvi ciklus simboliše naše detinjstvo i mladost. Da bi napravio pun krug i došao na početnu tačku (na mesto gde je bio u trenutku našeg rođenja) Saturnu je potrebno oko 28 godina. Ponekad putuje malo brže, pa se na početnu tačku vrati za 28 godina, a ponekad mu treba i više od 29, što važi i za sve ostale planete. To znači da u očima zvezda tek sa 28 godina postajemo "punoletni". U tom ciklusu upoznajemo sebe i izgrađujemo svoje veštine.

Njegov drugi ciklus, koji počinje u 28. godini života i približno traje do 56. godine života jeste ciklus zrelosti. To je razdoblje u kom ostvarujemo sebe koristeći veštine naučene u prvom ciklusu. Tada možemo materijalizovati želje i steći mudrost, doživljavajući različita iskustva jer smo svesni ciljeva i svoje snage.

shutterstock.com

Godine određuju vašu sudbinu

Treći ciklus počinje u 56. godini i traje do otprilike 84. godine. U njemu više nismo posvećeni ostvarenju sebe i stvaranju u materijalnom svetu, nego životnim iskustvom obogaćujemo sopstveni duševni život i možemo biti i nadahnuće drugima. Dotad, rešili smo se mnogih predrasuda i snažnih nagona, ali dovoljno smo znatiželjni da se ostvarujemo u području intelekta i duha.

Svaki put kada se Saturn vrati na početnu tačku, osećamo da se nalazimo na nekoj prelomnoj tački svog razvoja. To su trenuci kad se jasno suočavamo sa stvarnošću i možemo tačno sagledati šta smo dobro uradili, a što smo propustili da uradimo onako kako je trebalo. To su i trenuci u kojima postajemo svesniji prolaznosti svega, svog sopstvenog postojanja, prijateljstava, poslova, materijalnih dobara, zdravlja i svega za šta se u životu borimo. U tim trenucima mnogi će od nas doživeti neku vrstu krize. To je trenutak u kom osećamo da smo sami odgovorni za stanje u kome se nalazimo, a tu odgovornost nije lako prihvatiti. Međutim, to je prilika da se vratimo na željeni put razvoja. Mnogo toga smo naučili i doživeli i imamo snage za nastavak putovanja. Ne zaboravite, to se događa svima. To je jedna vrsta planetarnog životnog ispita, kada strogi učitelji koji ocenjuju naša dostignuća i na nama je da li ćemo ih položiti, piše Astrousluge.com

Unutar svakog ciklusa, postoje određene osetljive tačke koje dele ciklus na manja razdoblja. U Saturnovom prvom ciklusu to su 7, 14. i 21. godina života, pa 35, 42. i 49. godina u njegovom drugom ciklusu i tako dalje. Dakle, svakih sedam godina pruža nam se prilika suočavanja sa stvarnošću. Te godine ne moraju biti intenzivne poput godina Saturnovog povratka, ali ako se malo zamislite, sigurno ćete se setiti mnogih događaja koji su tih godina bili veoma važni za vas u smislu razvoja.

Uranovi koraci, kontrolne tačke u kojima se uzburkava naš život, događaju se nakon svake 21 godine. Zato će se želja za promenama i za slobodom posebno naglasiti u 21, 42, 63. i 84. godini, kada se Uran vraća na mesto na kom se nalazi i u natalnom horoskopu. Uran nas podstiče na stvaranje slobode i nezavisnosti koje se temelje na ličnim vrednostima i pokušava da razbije svaku sponu koja nas guši ili previše veže za stvari, ljude i navike.

Na njih se nadovezuje Neptunov ciklus. Njegovi koraci su još duži, pa se prvi ispit kod Neptuna polaže sa 42 godine, a drugi nakon 84. godine. Njegova energija povezuje nas sa sopstvenim unutrašnjim životom i sa potrebom da odgovore tražimo u religiji ili duhovnosti.

shutterstock.com

Životni ciklusi zapisani u planetama

Kraći, slađi i ne tako dramatični su ciklusi Jupitera i Venere. Venerin ciklus traje 8 godina, a Jupiterov 12. Na svakih 8 godina, skloni smo emotivnom preispitivanju i sazrevanju. U svom relativno brzom hodu, svake dvanaeste godine Jupiter će doneti nagrade za uloženi trud. Naše su 12, 24, 36, 48, 60, 72. i 84. godina obeležene zadovoljstvom i osećajem da je život dobar.

Zajedničke tačke u kojima se poklapaju sva tri ciklusa su 42. i 84. godina života. To su trenuci u kojima, ne samo što možemo sagledati svoju stvarnost onakvu kakva jeste, nego istovremeno imamo priliku da se oslobodimo svih obrazaca ponašanja koji nas previše pritiskaju. U tim godinama možemo zrelije i mudrije osloboditi svoje potencijale i zakoračiti u novu stvarnost uz veći stepen svesnosti. Kriza srednjih godina stvarno postoji. Životno razdoblje oko 42. godine života puno je aktivnih planetarnih energija i vrlo je nestabilno. Budući da se to događa svakome od nas, to razdoblje zaista jeste posebno, ali ne mora svakome biti krizno. Smatramo ga kriznim zato što je to period kada lakše uočavamo sve ono čime nismo zadovoljni.

Svi veliki ciklusi završavaju se u 84. godini. Teško je zamisliti da ćemo živeti do 84. godine, ali ako u tome budemo uspeli, uz dobre gene, brigu o zdravlju i malo sreće, imaćemo priliku da doživimo novu mladost. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)