Numerologija

IZRAČUNAJTE SVOJ PSIHOLOŠKI BROJ I OTKRIJTE SVE O SEBI! Šesticama ne može da odoli suprotan pol, trojke su optimisti, a jedinice kreativne i ambiciozne!

Do ovog broja dolazi se veoma lako, jednostavnim sabiranjem cifara u danu rođenja, a uz to je i izuzetno zanimljivo.

29.11.2022 09:01

IZRAČUNAJTE SVOJ PSIHOLOŠKI BROJ I OTKRIJTE SVE O SEBI! Šesticama ne može da odoli suprotan pol, trojke su optimisti, a jedinice kreativne i ambiciozne!
Foto: Shutterstock

Numerologija je jedna od najstarijih nauka i veruje se da njeni počeci datiraju još iz doba kulture starog Egipta, Grčke, Kine i Indije. Veruje se da je na osnovu brojeva dobijenih izvođenjem iz datuma rođenja moguće odrediti karakter osobe, njene talente, afinitete i životne ciljeve.

Najčešće se koristi "Pitagorin metod", ali numerolozi koriste i druge modele računanja. Međutim, da li ste znali da postoji i psihički broj koji govori o delovima našeg karaktera koje najčešće krijemo od drugih ljudi. 

Srećna republika vam donosi kako da izračunate svoj psihički broj i proverite njegovo značenje. 

shutterstock.com

Računanje psihološkog broja je veoma jednostavno

Kako da izračunate svoj broj?

Sve što je potrebno jeste da saberete dan vašeg rođenja i svedete ga na prost broj. Na primer, ako ste rođeni 16, bez obzira na to koji je mesec u pitanju, jednostavno saberete samo 1+6, odnosno, vaš psihički broj je 7. Ako ste rođeni 29. novembra dobićete broj 11 i u tom slučaju ponovo sabirate 1+1 i vaš psihički broj je 2. 

Značenje

Psihički broj 1
Ako ste rođeni 1. 19. ili 28. dana u mesecu, vaš psihički broj je 1 i njim vlada Sunce. Osobe rođene pod uticajem ovog broja izrazito su kreativne, ambiciozne, lako donose odluke. One zrače pozitivnom energijom koju lako prenose na druge ljude. 

Psihički broj 2

Ljudi s psihičkim brojem dva rođeni su pod vladavinom Meseca. To su osobe rođene 2. 11. 20. ili 29. dana u mesecu i odlični su prijatelji kakvi su potrebni svima u životu. Veoma su nežni i romantični, a ljubav im je najvažnija u životu.

Psihički broj 3
Psihičkim brojem tri vlada Jupiter, a odnosi se na osobe rođene 3. 12. 21. ili 30. dana u mesecu. U pitanju su svestrane osobe, rođeni optimisti i odlični učitelji koji drugim ljudima nesebično pomažu svojim znanjem i iskustvom. Široke su ruke, uživaju u kupovini i često pazare i šta im treba i šta im ne treba. 

Psihički broj 4
Ljudi s psihičkim brojem četiri rođeni su 4. 13. 22. ili 31. u mesecu i pod uticajem su Urana. Imaju zaraznu pozitivnu energiju, odlučni su, pragmatični, a njihovi saveti uvek bi trebalo poslušati jer su veoma empatični i lako se mogu staviti u vašu kožu.

Psihički broj 5
Osobe rođene 5. 14. ili 23. dana u mesecu uživaju zaštitu Merkura. One su svestrane, uvek prijateljski nastrojene i ljude oko sebe zadivljuju svojom inteligencijom. Dobri su u rešavanju bilo kakvog problema.

shutterstock.com

Petice su inteligentne, a osmice neodoljivo privlači mistika

Psihički broj 6
Psihičkim brojem 6 vlada Venera i odnosi se na osobe rođene 6. 15. ili 24. u mesecu. Po prirodi su velikodušne, šarmantne i odane. Vole putovanja, nova poznanstva i iskustva, a upravo njima uvek prvo prilazi suprotni pol. 

Psihički broj 7
Osobe rođene 7. 16. ili 25. u mesecu krasi veoma poseban karakter jer njima vlada Neptun i okrenute su duhovnosti. Dosta razmišljaju i analiziraju, a glavne crte njihovog karaktera su saosećanost i požrtvovanost. 

Psihički broj 8
Ljudi rođeni pod uticajem broja 8 pod direktnim su uticajem Saturna. U pitanju su svi oni koji su rođeni 8. 17. ili 26. dana u mesecu. Uvek su veseli i nasmejani, probleme doživljavaju kao izazove i ništa ih ne može pokolebati. Zainteresovani su za mistiku koja ih neodoljivo privlači.

Psihički broj 9
Brojem 9 vlada Mars, a to su osobe rođene 9. 18. ili 27. Imaju veliku snagu volje i za njih ne postoji nemoguće. Njihov životni poziv je pomaganje drugim ljudima i usmeravanje na pravi put.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)