Horoskop

DETALJAN NEDELJNI HOROSKOP: Ko će biti usporen i zamišljen, a ko će juriti ka uspehu velikom brzinom?

Retrogradni Merkur konačno prestaje, a evo kako će to uticati na znake Zodijaka ove nedelje.

30.05.2022 10:30

DETALJAN NEDELJNI HOROSKOP: Ko će biti usporen i zamišljen, a ko će juriti ka uspehu velikom brzinom?
shutterstock.com

Ukoliko vas zanima kakve vam astrološke prilike sprema nedelja pred nama, ostanite uz tekst portala Srećna Republika i saznajte kako će se prestanak dejstva retrogradnog Merkura reflektovati na vaše zdravlje, posao i emotivni život. 

Ovan

Shutterstock

Ovan

Nova životna faza

POSAO: Ovnovima deluje sve usporeno i kao da se sve isuviše prolongira i odugovlači, ali to i nije baš tako strašno, kako im se čini. Ovo osećanje će naročito biti naglašeno ove nedelje, pa pokušajte da pogledate stvari realnije i ne upadate u dramu bez potrebe. Možda je samo potrebno da nešto proverite, dobro izanalizirate i ponovo se povežete. Budite strpljivi i ispoštujte okolnosti takve kakve su. Ništa neće biti zaustavljeno, ali je važno sve proveriti. Moguće je da ćete dobiti neke nove informacije u vezi s nekih starim stvarima ili ćete dobiti novac koji ste dugo čekali.

Nemojte pozajmljivati niti ulagati novac ove nedelje. S druge strane, otvoriće vam se neke nove mogućnosti, koje mogu biti vrlo plodonosne i značajne. Nalazite se u procesu ogromne transformacije i ta promena će uskoro biti vidljiva. Imaćete više snage i energije, osećaćete se jače, stabilnije i sigurnije, ali, u isto vreme, treba da držite nagone pod kontrolom. Fokusirajte se na sebe i probajte da pronađete balans s ljudima koji vas okružuju.

Bićete stalno u pokretu, družićete se s ljudima i upoznavati neke nove. Moguće je da ćete dobiti ponudu za posao, ali ne žurite s odlukom jer to može biti kratkog daha, mada vam može doneti neku svežu i kvalitetniju energiju. Rađa vam se novi kvalitet i nove vrednosti, pa je vreme da uđete u novu životnu fazu. Krajem nedelje možete imati kraći put.

LJUBAV: Ovnovi koji su braku ili vezi će biti glavni pokretač svega što se dešava u njihovoj vezi i moraće da nađu najbolji način kako da najpozitivnije utiču na partnera, porodicu ili decu. Veoma je važno na koji način ćete to raditi, kako ćete ih pokrenuti i pokušati da im pokažete najbolji put. Pored toga što treba da prihvatite sebe, morate prihvatiti i druge ljude. Neki Ovnovi će morati da razreše neke stvari iz prošlosti da bi mogli da krenu dalje i više se ne osvrću nazad.

Slobodni Ovnovi će biti veoma nadahnuti i spremni da upoznaju nove osobe i više se druže. Bićete stalno u pokretu, a neko ko će vam prilično obuzeti misli i pažnju mogla bi biti mlađa, vesela, temperamentna osoba. Osvojiće vas osmehom i pokretima, a vi ćete se pored nje osećati srećno i zadovoljno. Ovo ne mora da bude ništa ozbiljno i dugotrajno, ali će vam u ovom momentu i te kako prijati.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s glavoboljom ili povredu u predelu glave. Obratite pažnju na ishranu.

SAVET + Prihvatite stvari ili stavove koji su drugačiji od vas.

Bik

Shutterstock

Bik

Na unutrašnjem planu

POSAO: Dragi Bikovi, kod vas može doći do usporenja, pa zbog toga možete biti zamišljeni i često delovati odsutno. Nećete ništa namerno prolongirati, ali ćete se, na neki način, povući na poslu i svakodnevnim aktivnostima. Odolećete raznim pritiscima da nešto uradite na brzinu ili donesete brzu odluku. Nećete dozvoliti da vas neko ucenjuje ili vrši pritisak na vas. Želećete da budete odgovorni i sve uradite ispravno. Drugačije ćete doživljavati sebe i okolnosti u kojima se nalazite. Pokazaćete da ste svesni mnogih stvari i da nervoza i napetost neće ništa dobro doneti.

Ovo nije period kada ćete započeti nešto novo, ali je odličan za rađanje nove ideje, pa ne zanemarujte sve što vam bude palo na pamet. Mnogi Bikovi će želeti da srede neke stvari iz prošlosti da bi mogli da nastave dalje i naprave promene u svakodnevnom životu. Pazite se samo da ne odete u lenjost i previše se opustite jer bi to nepovoljno uticalo na razvoj događaja koji vas očekuju početkom jula. Ove nedelje možete stabilizovati finansije. Novac može doći od honorarnih poslova ili nečega što ste radili u tajnosti. To će za vas biti lična potvrda i omogući će vam da izađete u prvi plan.

Možete imati problema u komunikaciji i međuljudskim odnosima, pa će vam mnogo više prijati da se izolujete i osamite. Nećete imati razumevanja za druge osobe, pa biste mogli da im delujete čudno. Ovo je samo faza, koja će brzo proći, pa se potrudite da ne upadate u konflikte i rasprave.

LJUBAV: Bikovi koji su u braku ili vezi se još nalaze u fazi preispitivanja i sređivanja odnosa, pre svega, u svojoj glavi. Ni vama nije jasno šta želite, a kamoli partneru. Biće vam potreban mir i tišina, a harmoniju ćete moći da postignete ako se budete malo distancirali od partnera. Mogući su nesporazumi s decom i rešavanje nekih problema s njima. Ovo je period kada mnogi Bikovi mogu imati izazove na ljubavnom planu i ući u tajnu vezu. Razmislite da li vam je to dobra opcija.

Slobodni Bikovi će biti dosta ranjivi. Osoba koja im je bila u poslednje vreme u fokusu ih je povredila, pa se mogu osećati izdano i dezorijentisano. Čas će biti besni, čas će se okretati nekom drugom, ali će, pre svega, biti besni na sebe. Probajte da ne zamerate drugoj strani jer ima dosta i vaše krivice.

ZDRAVLJE: Na ovom planu možete imati problema sa stresom i stopalima.

SAVET + Trudite se da budete što opušteniji.

Blizanci

Shutterstock

Blizanci

Potražite kvalitet i potencijale u sebi

POSAO: Blizanci, srećan vam rođendan! Ovo je vaš period kada funkcionišete u punom sjaju, ali će vam se činiti da to nije u potpunosti kako ste navikli. Neke stvari vas usporavaju, neke izmiču, što vam može doneti napetost i nervozu. Taman vam se učinilo da se sve pokrenulo, ali to je funkcionisalo samo nakratko. Komunikacija vam nije baš najbolja, pa će vam biti potrebna pauza i odlaganje nekih početaka ili poslova. Okolina i kolege bi mogli da budu netolerantni i nemaju sluha za vas i vaše potrebe. Probajte da ne reagujete na sve izazove i prevaziđete neka psihološka stanja, kao i da nešto prećutite.

Već sledeće nedelje će se mnoge stvari preokrenuti i odvijati u potpuno drugom pravcu. Obraćaćete pažnju na ponašanje drugih ljudi i vrlo često će vas neke sitnice nervirati. Može vas izbaciti iz takta što se neke stvari ne materijalizuju kako ste planirali i što ne dobijate očekivane rezultate. Neke informacije bi mogle da vas šokiraju, pa vas može iznenaditi neki splet okolnosti ili događaja.

Moguće je da ćete imati mogućnost ili poslovnu ponudu koja može biti pod velom tajne ili možda nezakonita. Nemojte da vas polakomi dobit koju možete ostvariti jer je sve veoma nesigurno. Neko od prijatelja vam može ponuditi saradnju u kojoj bi trebalo da budete pokretač. Probajte da prolongirate odluku do sledeće nedelje da biste imali jasniju situaciju.

LJUBAV: Blizanci koji su u braku ili vezi bi mogli da deluju tajnovito i zagonetno partneru, što ih može udaljiti ili stvoriti sumnju. Probajte da razumete partnera i ne stvarate nepoverenje, koje može izazvati nesuglasice i nesporazume. Neki Blizanci bi mogli da upadnu u tajnu vezu, pogotovo ako ih partner na neki način uslovljava ili ucenjuje. Trenutno niste racionalni i ne možete da donosite jasne odluke, a, s druge strane, imate jake impulse i nagone, koji vas teraju na bunt i akciju.

Slobodni Blizanci bi mogli da gaje osećanja prema osobi koju iz nekog razloga drže u tajnosti. Vi niste sebi jasni, pa ćete tu osobu neko vreme držati po strani.

ZDRAVLJE: Imaćete česte oscilacije u ponašanju, što vam može doneti napetost i nervozu. Mogući su problemi s cirkulacijom i pritiskom. Više se odmarajte i spavajte jer san može da bude najbolji lek.

SAVET + Imate mnogo potencijala, koji ne mora odmah da se iskaže na materijalnom planu. Važno je da iskoristite mogućnost i napredujete.

Rak

Shutterstock

Rak

Dobre prilike

POSAO: Dragi Rakovi, ovo je nedelja u kojoj ćete biti dosta fokusirani na karijeru i finansije, ali nećete zapostaviti ni ljubav. Tokom ove nedelje imaćete dosta poslovnih obaveza i dosta energije uložićete u karijeru. Može doći i do blagih tenzija sa šefovima, ali u pitanju su prolazni problemi, pa im nemojte pridavati veliki značaj i nemojte se brinuti unapred. Ukoliko već duže vreme čekate da se nešto promeni u poslu ili očekujete unapređenje, sada je dobar trenutak za to. Pokažite inicijativu i razgovarajte sa šefovima o promeni koja vam je potrebna, bilo da se radi o boljem radnom mestu ili većoj plati.

Neki od vas će dobiti priliku da promene poslodavca i odu na mnogo bolje mesto. Takva ponuda može doći iznenada, što vam može prouzrokovati stres, ali ne brinite. Na kraju će se ispostaviti da ste doneli ispravnu odluku. U ovom trenutku za vas je najvažnije da ne stagnirate, a zahvaljujući prilično bolnoj unutrašnjoj transformaciji kroz koju prolazite, ne bi trebalo da vam bude problem da prihvatite promene na poslovnom planu koje vam se nude i da izađete iz zone komfora.

Kada su u pitanju vaše finansije, ovo je odličan period za povećanje prihoda, naročito kroz povišicu i dodatne honorare. Stabilna finansijska situacija tokom cele nedelje, s tim da morate dobro da ukalkulišete sve troškove, barem one koje je moguće isplanirati.

LJUBAV: Kada su u pitanju Rakovi koji su u braku ili vezi, ovo je nedelja u kojoj ćete se na ozbiljan način baviti vezom i zahtevaćete od partnera posvećenost, ali i konkretne poteze vezane za zajedničku budućnost. Ukoliko se partner postavi nonšalantno, možete doći u situaciju da se osećate ljuto i iznevereno. Umesto da se zatvorite u sebe, pokušajte jasno i glasno da kažete partneru šta očekujete i koliko vam je važno da ste podjednako posvećeni.

Kada su u pitanju Rakovi koji su trenutno sami, ove nedelje možete na poslu upoznati osobu koja vam se može dopasti zbog ozbiljnosti i energičnosti. To poznanstvo se može pretvoriti u lepu vezu pošto ste i vi tokom ovog perioda dosta otvoreniji prema drugima.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravlje, ugrožene su kosti, a mogući su i udarci u predelu glave zbog nepažnje.

SAVET + Budite otvoreniji za dobre prilike koje vam se ukazuju.

Lav

Shutterstock

Lav

Usvajanje novih znanja

POSAO: Dragi Lavovi, vama će ova nedelja biti u znaku priprema za nove poslove i usvajanja novih znanja, ali nećete zanemariti ni ljubav. Ovo je izuzetno povoljan period za sve Lavove koji studiraju ili uče neke nove stvari. Bićete radoznali i prijemčivi za nova znanja, a takođe i mnogo otvoreniji za nova iskustva. Ovo je period kada u vaš život može ući neka osoba od koje ćete, pre svega, naučiti mnogo u pogledu važnih životnih stvari.

Kada je u pitanju vaš poslovni život, imate osećaj da još nije došlo vreme da krenete u akciju, već da je ovo vreme planiranja i pripremanja za period koji tek treba da nastupi. Lavovi koji rade sa strancima mogu da očekuju dobar ishod svojih poslova i saradnju koja ima tendenciju da potraje duže. Sva partnerstva koja sklopite tokom ovog perioda mogu se pokazati kao dugoročna rešenja, zato vodite računa s kim stupate u poslovne odnose i da li vam odgovara saradnja s tim ljudima na duže staze. U svakom slučaju, bitno je da se pripremite za aktivan poslovni period, koji kreće početkom jula i koji će od vas zahtevati ozbiljno angažovanje.

Kada su u pitanju vaše finansije, ovo je dobar period za Lavove koji su, na neki način, povezani s inostranstvom, kao i za one pripadnike znaka čija je profesija povezana s obrazovanjem. Novac ćete dosta trošiti na putovanja, pa pobedite računa da ne preterate s troškovima.

LJUBAV: Lavovi koji su u braku ili vezi mogu da očekuju lep odnos s partnerom i zajednička putovanja, koja će vas još više zbližiti i učiniti da se osećate dobro. Partner vam posvećuje dovoljno pažnje i to vas inspiriše da budete otvoreniji prema njemu nego inače. Dobar period za sve Lavove koji planiraju venčanje ili zajednički život pošto ćete moći da isplanirate sve detalje, a vama je veoma bitno da stvari držite pod kontrolom.

Lavovi koji su trenutno sami mogu sresti osobu koja im se dopada na nekom putovanju ili edukaciji. U pitanju je neko ko će vas privući kosmopolitskim duhom i mladolikim izgledom i ko vas može u potpunosti očarati entuzijazmom i energijom. Prihvatite izazov, može se pokazati kao pravi izbor za vas.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravlje, obratite pažnju na jetru i povedite računa o ishrani.

SAVET + Posvetite se što više učenju i usvajanju novih znanja i veština, koristiće vam u bliskoj budućnosti.

Devica

Shutterstock

Devica

Učenje i nadogradnja

POSAO: Drage Device, ova nedelja će biti malo napeta zbog promena kroz koje prolazite, ali to vas neće sprečiti da nastavite da učite nove stvari i da se nadograđujete. Poslovni život prolazi kroz neke promene, pa će na radnom mestu biti tenzično zbog jakih energija i aktivnosti, kojima ste izloženi cele nedelje. Stalno ćete morati da ulažete napor da biste obavili posao, a nećete imati osećaj da postižete jasne rezultate. To može na vas da deluje uznemirujuće, ali ne brinite, na kraju nedelje shvatićete da je vaš trud bio opravdan i da nemate razloga za brigu.

Pored posla, cele nedelje ćete se baviti izučavanjem oblasti koja vas zanima i koja će biti korisna za vas. Ovo je odličan period da se vratite na učenje stranog jezika od kog ste jednom odustali ili ga niste savladali u dovoljnoj meri. One Device koje su iz nekog razloga odustale od studija mogu da odluče da nastave tamo gde su stale, što će ih ispuniti ogromnim zadovoljstvom. Imate veliku želju da se tokom ovog perioda bavite učenjem i ništa vas neće sprečiti u tome.

Kada su u pitanju finansije, zarada vam dolazi kroz poslovanje sa strancima, ali i kroz partnerske aranžmane i zajedničke poslove. S druge strane, prilično ste štedljivi i racionalno postupate s novcem.

LJUBAV: Devicama koje su u braku ili vezi ovo je dobar period za neke zajedničke planove i putovanja. Imate odnos naglašene duhovnosti s partnerom i odlično se razumete. Ukoliko odete u ovom periodu na zajedničko putovanje, to će biti značajno za vaš odnos i pomoći će vam da bolje razumete jedno drugo. Čini vam se da partner ima odgovore na mnoga životna pitanja koja se ne tiču samo vašeg emotivnog odnosa, pa rado slušate šta ima da kaže.

Kada je reč o Devicama koje su trenutno bez partnera, one će tražiti društvo onih koji imaju šta da im pruže u duhovnom smislu. Prijaće vam dugi razgovori i razmena mišljenja i iskustva, a sama fizička privlačnost neće biti u prvom planu kada je izbor partnera u pitanju. Želite pored sebe nekoga ko može da vam pruži mnogo više od trivijalne svakodnevice.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu mogući su upalni procesi i infekcije mokraćnih kanala.

SAVET + Pokušajte da budete smireniji i da više verujete u sebe.

Vaga

Shutterstock

Vaga

Međuljudski odnosi

POSAO: Vagama će ove nedelje u fokusu biti partnerstvo i poslovni odnosi. Možete se osećati kao da vas nešto vraća ili da tapkate u mestu, ali ovo je period kada treba da rešite i proverite neke stvari. Ako ste napeti i nervozni, verovatno niste naučili neku važnu lekciju koja bi vam omogućila da idete napred. Možda bi trebalo da manje stavljate akcenat na materijalno i fizičko i na taj način ne budete taoci nekih stanja u kojima se sada nalazite. U suprotnom, ako ste smireni i ništa vas ne uznemirava, na pravom ste putu i ne treba ništa da menjate, već da se razvijate u pravcu u kom ste krenuli. Imate mnogo potencijala, budni ste i spremni da napravite važne korake na polju posla.

Moguće je da ćete ući u neke partnerske odnose i da će vam se pružiti sjajne prilike da uspostavite harmoniju i balans. Neke okolnosti će se same nameštati, a vi ćete se osećati kao da ste na svom terenu. Imaćete razne društvene događaje, kretaćete se više nego inače i upoznavati bitne ljude u poslu. Ako imate nameru da dignete kredit ili pozajmite novac, pokušajte da odložite do sredine meseca.

Moglo bi da dođe do problema s papirologijom ili neke greške koja bi mogla da vam pravi probleme. Neke stvari bi mogle da vam budu nejasne ili netačne u ovom momentu, pa važne odluke ostavite za kasnije, ali ne zanemarujte ponude koje budete imali. Finansijska situacija je povoljna, ali vam troškovi mogu biti veći nego inače.

LJUBAV: Vage koje su u braku ili vezi moraće da donesu važne odluke u ovom periodu, ali je bitno da ne insistirate da održite stare vrednosti. Bude vam se neke nove stvari, pa bi bilo bolje da se okrenete ka njima. Nemojte bespotrebno komplikovati odnos ako vidite da ne ide u pravcu u kom želite. Imate pojačanu želju za borbom i da isterate stvari na čistac, ali shvatite da ne može sve preko noći. Najvažnije je da znate kada treba da se zaustavite. Očekuje vas zajedničko kraće putovanje, pa probajte da iskoristite ovaj momenat za poboljšanje odnosa. Mogući su problemi s decom ili oko dece. Probajte da budete strpljivi i u odnosu s njima.

Slobodnim Vagama koje su skoro izašle iz veze prijaće samoća i sloboda. Nećete želeti da uđete u ozbiljniju vezu, ali vam avantura može prijati. Vage koje su duže vreme bez partnera mogle bi da upoznaju mlađu šarmantnu osobu s kojom će im biti zabavno i lepo da provode vreme.

ZDRAVLJE: Zbog stresa možete imati problema s reproduktivnim organima, upalama, hormonima ili infekcijama.

SAVET + Nemojte biti tvrdoglavi i ne držite se čvrsto nekih stavova koji vam ne donose ništa važno. 

Škorpija

Shutterstock

Škorpija

Kvalitet i vrednosti

POSAO: Škorpije već neko vreme razmišljaju o promeni posla i delatnosti, a ta ideja bi ovih dana mogla da izbije u prvi plan. Bićete u češćoj interakciji s drugim ljudima, a samim tim ćete imati više mogućnosti da realizujete ono što želite i za čim težite. U vašem okruženju postoje ljudi koji vam mogu i te kako pomoći da ostvarite ciljeve i pokrenete neke događaje. Međutim, ne očekujte odmah realizaciju jer bi neke stvari mogle da se prolongiraju, može doći do nesporazuma ili komplikovanih momenata. Važno je da znate da je to samo trenutan period, koji će se od sredine juna potpuno preokrenuti.

Iako vas drugi ljudi doživljavaju kao stroge i impulsivne, pokušajte da ne reagujete na osobe koje će vas, na neki način, isprovocirati. Iznenadite ih smirenošću u harmonijom jer bi to moglo da ih zbuni i razoruža. Neki ljudi ne mogu da sagledaju stvari iz drugog ugla, kao što vi možete i ne treba im zameriti zbog toga. Iako ćete imati mnogo posla, imaćete i dosta sreće da sve završite na najbolji način. Dobro ćete procenjivati situaciju i znaćete šta treba da uradite u pravom trenutku. Dobro ćete se organizovati, a u isto vreme i zabaviti.

Kada su finansije i materijalne vrednosti u pitanju, želećete da popravite situaciju i donećete radikalne odluke. Prepoznaćete šta treba da uradite i osvestiti neke potrebe. Neke Škorpije će poželeti potpuno da promene profesiju i delatnost, ali nemojte da idealizujete neke situacije.

LJUBAV: Škorpije koje su u vezi ili braku ove nedelje bi mogle da dođu do nekog važnog zaključka. Shvatićete da ste neke stvari prevideli i sticajem nekih okolnosti ćete morati da ispravite grešku. Povlačićete direktne poteze i pokrenuti komunikaciju. Važno je da sve bude spontano i bez neke velike pripreme. Pripadnici ovog znaka koji su u lošem odnosu s partnerom mogli bi da prodube lošu komunikaciju i nerazumevanje, što će dovesti do svađe. Najbolje bi bilo da se povučete i sačekate mirniji period.

Slobodne Škorpije su se prepoznale na duhovnom planu s jednom osobom i osećaju mir i blagostanje u njenom prisustvu, pa čak i nemaju potrebu za fizičkim i materijalnim odnosom. Veoma ste šarmantni i zračite pozitivnom energijom, što će privući još neke osobe.

ZDRAVLJE: Možete imati problema s bubrezima i infekcijom. Nemojte piti ništa hladno jer vam je u ovom periodu osetljivo grlo.

SAVET + Ovo je odličan period za sve što želite da postignete. Važno je samo da napravite prvi korak i usmerite energiju u dobrom pravcu.

Strelac

Shutterstock

Strelac

Srećne okolnosti

POSAO: Strelčevi ulaze u veoma dobar i povoljan period na svim poljima. Na vama je samo da napravite male korake i dobro znate čemu treba da težite. Imate svest kako stvari treba da funkcionišu i kako treba da se se razvijaju, međutim, imaćete potrebu da se preispitate i mnoge stvari proverite, što je veoma dobro. Znaćete kada treba da se povučete i to vam neće smetati. Popravljaćete sve u hodu, brzo i bez većih poteškoća. Uostalom, osećaćete se mnogo dobro, puni energije i volje da ništa neće moći da vam pokvari raspoloženje.

Bićete puni entuzijazma i zračićete pozitivno. Bude vam se spontano kvalitetne okolnosti, pa nemojte da se iznenadite ako vam se otvore novi poslovi, lepa putovanja, druženja i naklonost nekih bitnih osoba. Bude vam se novi vidici, ali novi doživljaj sebe, otvoriće vam se nova poznanstva, okolnosti i iskustva. Nemojte propustiti šanse i prilike koje će vam se pružati.

Ovo je sjajan period za sva kreativna zanimanja, umetnost, sport i poslove vezane za decu. I finansijska situacija će biti veoma podsticajna, pa nije isključeno da ćete popraviti situaciju i na ovom polju. Imate mnogo potencijala, ali i sreće da napredujete. Moguće je poslovno ili privatno putovanje.

LJUBAV: Strelčevi koji su u braku ili vezi imaće kvalitetan i zdrav odnos s partnerom. Imaćete podršku partnera i potvrdu da mu je veoma stalo do vas. Osetićete mnogo ljubavi, pažnje i nežnosti. Neki parovi bi mogli da dobiju vest o prinovi, dok će oni koji imaju decu više vremena provoditi s njima i uživati u tome. Moguće je zajedničko putovanje, koje će vas regenerisati i pripremiti za novine koje vas očekuju.

Slobodne Strelčeve očekuje bogat i lep ljubavni život. Prilika i mogućnosti za upoznavanja će biti na svakom koraku, a sve oči će biti uprte u vas gde god da se pojavite. Osećaćete se kao zvezda, samo nemojte da zbog toga propustite neke dobre prilike i ne vidite osobe koje su veoma kvalitetne i vredne pažnje. Moguće je da se dopadate i jednoj osobi s posla koja ne želi da vam to javno pokaže. Strast će između vas biti prenaglašena, pa nećete moći da izbegnete neke momente u kojima ćete to i vi primetiti, a možda i drugi ljudi.

ZDRAVLJE: Imaćete pojačan adrenalin, pa povedite računa o kardiovaskularnim bolestima. Trudite se da trošite energiju u dobrom smeru i povećate fizičku aktivnost.

SAVET + Nemojte da upadnete u zamku lenjosti.

Jarac

Shutterstock

Jarac

Vreme za emocije

POSAO: Dragi Jarčevi, ova nedelja će staviti u prvi plan porodična i emotivna dešavanja, a bavićete se dosta i finansijama. Poslovna situacija je zasad mirna. Tokom ovog perioda preispitivaćete poslovne odluke koje ste doneli u prošlosti i iz ove perspektive sve vam može izgledati pogrešno. Ipak, sačekajte sa zaključcima do sredine juna, kada će mnoge stvari biti jasnije, i ne žurite sa potezima za koje bi se posle ispostavilo da su bili ishitreni.

Jarčevi koji se bave privatnim poslom dosta će raditi u ovom periodu, a to važi i za one pripadnike znaka koji se bave nekim vidom kreativnog zanimanja. Okupirani ste privatnim životom, koji vam stvara blagu tenziju i čini vas dosta napetim. Mogući su problemi s jednim od roditelja, a skloni ste i raspravama u domu, pa se trudite da tokom ove nedelje više vremena provodite van kuće. Za Jarčeve koji imaju decu ovo je sjajan period da poboljšaju odnos s njima pošto će vam sve ići s lakoćom.

Na poslu dobar odnos s mlađim kolegama, koje vas razumeju bolje nego stariji saradnici. Na finansijskom planu imate prihode od dugoročnih poslovnih aranžmana, ali stalno se osećate napeto kada je novac u pitanju. Imate osećaj da ga nemate dovoljno i veliku potrebu za štednjom pošto vam to uliva sigurnost.

LJUBAV: Jarčevi koji su u braku ili vezi imaju kontradiktornu situaciju na emotivnom planu. S jedne strane, osećate veliku potrebu za bliskošću i izražavanjem ljubavi, ali se, s druge, osećate razdražljivo u kući i ne prija vam kućna atmosfera, pa partner može pomisliti da ga izbegavate. Zato uzmite partnera za ruku i pravo u provod ili na put. Prijaće i vama i njemu da razbijete rutinu svakodnevice i malo promenite okruženje. Dobar period da razmišljate o roditeljstvu.

Jarčevi koji su trenutno sami imaju znatno bolju situaciju od zauzetih Jarčeva. Plenite harizmom i dobrom energijom, pa svi žele da budu u vašem društvu. Pošto ste sami, niko vam ne može zameriti što ne provodite dovoljno vremena u kući, a kuću ćete tokom ove nedelje izbegavati. Idealan period da se što više krećete i sretnete osobu s kojom ćete poželeti mnogo toga. Za Jarčeve koji već dugo misle na neku osobu sada je idealan trenutak da započnu vezu.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu mogu se pojaviti problemi s organima za varenje i nesanica.

SAVET + Posvetite se emotivnom životu.

Vodolija

Shutterstock

Vodolija

Učenje i napredak

POSAO: Drage Vodolije, ova nedelja biće u znaku komunikacije, putovanja i edukacije. Širi se krug ljudi s kojima dolazite u poslovne kontakte i sarađujete na kratkoročnim projektima. Ovo je period u kom ćete započeti dosta novih poslova, ali nećete imati jasnu predstavu koji od njih će se pokazati kao dobar na duže staze. Imate dinamičnu komunikaciju s ljudima iz neposrednog okruženja i usmereni ste na poslove koji se mogu brzo realizovati.

Odličan tajming za edukaciju u oblastima koje su vam važne i u kojima želite da unapredite znanje. Može će vam se ukazati prilika da učite nešto što je za vas potpuno novo i sa čime niste dosad imali dodira, a ima naglašenu praktičnu dimenziju. To će vas inspirisati da razmišljate o novom početku kada je posao u pitanju pošto ćete želeti da se oprobate u novim oblastima. Imate dobru komunikaciju sa braćom i sestrama i možete se uključiti u neke zajedničke poslove koji će se pokazati kao dobri.

Kratka poslovna putovanja koja na kojima učite kroz posao i saradnju s drugim ljudima. Imate osećaj da sve što radite tokom ovog perioda ima za cilj usvajanje novih znanja i pažljivo pratite sve što se dešava u vašem poslovnom okruženju. Kada su u pitanju vaše finansije, odličan period za Vodolije koje imaju privatan posao u vidu porodičnog biznisa. Dosta novca trošiti na kuću i kupovinu stvari koje ulepšavaju prostor u kom živite.

LJUBAV: Vodolije koje su u braku ili vezi ušle su u mirnu fazu s partnerom i dosta vremena provode u krugu porodice. To ne znači da niste aktivni i da ste se učaurili, pošto i vaš partner i vi volite dinamiku i dešavanja. Trenutno vam prija da vreme provodite odmarajući se, u zagrljaju partnera. Imate potrebu za intimnijim sadržajima bez mnogo buke. Komunikacija s partnerom je dobra, s tim što na momente može preovladati napetost. Oboje želite mnogo toga, pa nekada vaša htenja mogu doći u sukob koji neće imati značajnije posledice.

Vodolije koje su trenutno bez partnera imaju potrebu za bliskošću i komunikacijom na duhovnom nivou. Sve što vas u ovom periodu ubrzava neće vam prijati na emotivnom planu. Želite da se stvari odvijaju polako, bez napetosti i nepotrebne žurbe. Upravo takve osobe će vam prijati, smirene i staložene, a koje s druge strane umeju da vas zabave.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu moguće su komplikacije s disajnim organima izazvane alergijama ili infekcijom.

SAVET + Ukoliko imate potrebu za mirom, nemojte se izlagati bespotrebnim sadržajima.

Ribe

Shutterstock

Ribe

Uspešna poslovna realizacija

POSAO: Drage Ribe, vama je stalo da tokom ove nedelje postignete što više konkretnih rezultata u svim oblastima. Planovi i ciljevi su vam izrazito praktični i postavljate se kao da ne trpe odlaganje. To može dovesti do manjih konfrontacija s poslovnim saradnicima, kojima vaš način može izgledati suviše nametljivo i dinamično. Nećete se obazirati na ovu vrstu negodovanja, već ćete vredno raditi na ostvarenju zacrtanih poslovnih zadataka.

Možete doći u situaciju da se sistem vrednosti kojim se rukovodite pokaže kao neadekvatan u konkretnim situacijama, ali brzo ćete se prilagoditi i dovesti stvari do kraja. Možete da očekujete proširenje jednog segmenta posla, što će vas dodatno ubrzati da ne biste kasnili s već započetim obavezama. Partnerstva koja možete ostvariti tokom ove nedelje uglavnom će se odnositi na neke kratkoročne projekte koji su finansijski isplativi.

Tokom ovog perioda možete mnogo putovati na kraćim relacijama, a odnosi sa braćom, sestrama i neposrednom okolinom su naglašeno harmonični i usmereni na razne vidove saradnje. Na finansijskom planu ovo je period kada imate priliv novca s različitih strana. Najviše prihoda ostvarujete kroz jednokratne poslove, pa će vam pažnja i biti usmerena u tom pravcu. Imate i tendenciju da ove nedelje trošite mnogo novca, ali vam novac i pristiže, pa ćete uspeti da napravite finansijsku ravnotežu.

LJUBAV: Ribe koje su u braku ili vezi biće dosta aktivne kroz odnos s partnerom, pa će tokom ove nedelje biti mnogo zajedničkih druženja i izlazaka. Putovanja s partnerom mogu za vas biti podsticajna u intelektualnom smislu, pa ako budete imali priliku da negde odete zajedno, uradite to. Mogu se pojaviti neke stara nerešena pitanja među vama i najbolje je da sve razrešite početkom juna, a da zatim nastavite dalje bez tih starih tereta.

Ribe koje su trenutno bez partnera imaju mogućnost da u mnoštvu susret izdvoje jedan koji će ih stimulisati na bolje upoznavanje osobe koja se izdvojila iz velikog broja ljudi s kojima ste u kontaktu. U pitanju je neko veoma inteligentan ko ume da vam drži pažnju i često vam izmami osmeh. Najviše vam se sviđa način na koji komunicirate s tom osobom pošto vas njene rečenice teraju na razmišljanje.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu ugroženo vam je grlo, a mogu se pojaviti i problemi s proširenim venama.

SAVET + Prihvatite poziv za putovanje.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)