Horoskop

PREDNOVOGODIŠNJA ASTROLOŠKA BURA: Ovnovi ulaze u avanturu, Bikovi na meti prevaranata, a Ribe moraju da izbegnu potpisivanje ugovora

Pogledajte šta su vam zvezde pripremile za predstojeću sedmicu.

17.12.2023 18:00

PREDNOVOGODIŠNJA ASTROLOŠKA BURA: Ovnovi ulaze u avanturu, Bikovi na meti prevaranata, a Ribe moraju da izbegnu potpisivanje ugovora
shutterstock.com

Tokom predstojeće nedelje neki znaci horoskopa pogledajće stvari iz totalno drugačije perspektive. Otvoriće im se vidici i uhvatiće se u koštac sa problemima.

Sve se dešava u svoje vreme, morate biti spremni na ono što sledi.

Srećna Republika donosi vam detaljan nedeljni horoskop za period od 18. do 24. decembra 2023. godine. Pogledajte šta su vam zvezde pripremile.

shutterstock.com

 

 

Ovan - Nove vizije i vidici

POSAO: Ovnovima će ove nedelje biti u fokusu širenje vidika. Ovo bi moglo da se nazove kao period transformacije i radikalnih i intenzivnih iskustava i situacija koje se dešavaju oko vas. S obzirom na vaš temperament, vodite računa da ne delujete ishitreno i ne radite nešto na način koji samo vama odgovara. Pristupajte ozbiljno poslu i ne posustajte s radom. Moguće je da ćete biti ćutljivi i raditi na nekom tajnom projektu ili nečemu o čemu se neće pričati koliko bi trebalo. Ne napušta vas vizija i zadovoljni ste poslovima i funkcijom koja vam je poverena, da idete napred, nešto promenite, unapredite i modernizujete. Ali opet uz neku tišinu, mirno i bez pompe. Pošto vam je naglašeno inostranstvo, mogući su pregovori ili čak putovanje. Studentima je odličan period za polaganje ispita koji dugo nisu mogli da polože, a kada su u pitanju oni na koje prvi put izlaze, treba da budu obazrivi i da ne žure. Kod mnogih će doći do promene u karijeri, bilo da se radi o njima samima ili okolini. Moguće je da ćete u nekim situacijama biti grubi i arogantni da biste neke osobe postavili na mesto. Budite obazrivi s novcem jer ste skloni trošenju.

LJUBAV: Na emotivnom planu Ovnovi koji su u braku ili vezi prolaze kroz izazovniji period, kad može doći do problema u komunikaciji, ali i pronalaženja rešenja. Moguće je da se ne slažete s partnerom na koji način radi neke stvari i kojim tempom. Optužićete bliske osobe da nisu dovoljno aktivne i da su konzervativne, a suprotna strana misli da je ipak bolje nešto odložiti. Zbog toga će ovo biti stresan i napet trenutak jer ćete reagovati burno. Slobodni Ovnovi bi mogli imati avanturu ili tajnu vezu ili se radi o osobi koja se nikako ne uklapa u njihov dosadašnji profil partnera. Ove nedelje biste mogli imati neprijatne situacije jer niste obavestili ovu osobu o nekim potezima ili namerama. Moguće su i neke laži, prevare ili nejasne situacije.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu i ove nedelje možete imati problema s infekcijama i reproduktivnim organima. Obavezno se obratite lekaru ako osetite i najmanje tegobe. Posetite ginekologa i budite oprezni s alkoholom i lekovima.

SAVET: Povedite računa da ne delujete neprijatno i arogantno.
 

shutterstock.com

 

Bik - Postepeno dolaženje do rezultata

POSAO: Bikovi se nalaze u procesu transformacije i pronalaženju rešenja na poslovnom planu. Biće vam potrebna edukacija ili ćete upisati neki kurs. Spremni ste da učite i slušate i delujete s većim brojem ljudi. Budite obazrivi ako pokrećete nešto novo jer možda nećete jasno videti situaciju. Neka ideja bi mogla potpuno da se promeni i preobrazi, pa se nemojte opirati promenama. Ne verujte ljudima ako insistiraju da što pre uđete u neke poslove ili vam unapred traže novac. Nije dobar period ni za kakve rizike jer će se sve završiti na vašu štetu. Imaćete poziv da uđete u partnerski odnos, ali da on bude tajan. Nije isključena saradnja s emotivnim partnerom ili osobom koja vam se dopada ili vi njoj. Takođe, postoji mogućnost da vam se javi osoba iz inostranstva ili drugog grada i ponudi vam saradnju. U svakom slučaju, šta god da radite sve dobro proverite i onda donesite odluku. Finansijska ulaganja i rizici vam nisu potrebni, ali ni ljudi sumnjivog morala i prošlosti.

LJUBAV: Bikovi koji su u braku ili vezi pokušaće da objasne partneru na fin način šta bi trebalo da promene u odnosu da bi on bio kvalitetniji. Nažalost, postoji verovatnoća da partner to neće razumeti kako treba. Moguće su ljubomorne scene, a kod nekih može doći čak i do raskida. Najbolje bi bilo da odete na putovanje ili produženi vikend. Prijaće vam boravak pored vode i mala doza hedonizma, ali ne preterujte. Slobodni Bikovi bi mogli da uđu u strastvenu i interesantnu vezu, koja će biti turbulentna i fatalna. Najbolje bi bilo da se prepustite. Moguće je da se radi o nekome iz poslovnog okruženja ili koga ste upoznali preko posla. U svakom slučaju, neće vam biti dosadno.

ZDRAVLJE: Bićete skloni povredama butina i kolena, pa ne žurite i ne brzajte.

SAVET: Imajte meru.

shutterstock.com

 

Blizanci - Vaša pravila

POSAO: Blizanci bi trebalo da sačekaju da se situacija slegne i stabilizuje i neke stvari dobro provere. Poslovni plan može da uspe ako neko bude ispunjavao vaše zahteve, koji su vrlo kategorični. Postavite uslove ili pravila po kojima ćete da radite jer, u suprotnom, sve će se komplikovati, a vi biti pod stresom i u konfliktima. Trošili biste se više nego inače, a ne biste postigli ni upola onoga što ste zamislili. Ovo bi mogla da bude veoma zanimljiva nedelja, ali je važno da pored sebe imate osobu od poverenja i nekoga ko vam veruje. U suprotnom, moglo bi da dođe do sukoba i nesporazuma. Ako ne uspete da dobijete sve uslove, najbolje bi bilo da sve odložite do početka sledeće godine. Takođe, nije dobar momenat da radite ništa što je mimo zakona, a sudski procesi bi mogli da se završe loše po vas. Najbolje bi bilo da pristupite svemu lagano i nikako ne budete kruti i netaktični ako budete uspeli. Očekujte i razne događaje, zabave i proslave na koje ćete biti pozivani, a gde možete da upoznate i neke veoma zanimljive i važne ljude. Mogući su i prekidi nekih poslova, a kod nekih Blizanaca i otkazi. Ako putujete, dobro proverite dokumente.

LJUBAV: Na emotivnom planu Blizanci će ove nedelje biti dosta energičniji, ali bi mogli biti i konfuzni. Nemojte prebacivati na partnera  nezadovoljstvo ili nerešene probleme jer on nije dužan da po svaku cenu učestvuje u onome što ste zacrtali ili želite da ostvarite. Možda bi trebalo da ga poslušate i ne jurite po svaku cenu. Partner vas razume, ali ne mora da se slaže s vama, dok ćete vi zbog čestih promena raspoloženja na kraju rizikovati i distancirati voljenu osobu od nekih vaših potreba. To bi moglo da vas udalji, pa bi najbolje bilo da razgovarate na otvoren i direktan način kako se osećate. Recite sve što vas muči i što vam stvara grč. Slobodni Blizanci bi trebalo da budu otvoreni s osobom koja im se dopada i koja najverovatnije dolazi iz poslovnog okruženja. Sve što budete želeli da sakrijete ili prikažete na drugi način vratiće vam se u lošem smeru.

ZDRAVLJE: Oslobodite se viška stresa i napetosti. Mogući su problemi s bubrezima i stomakom. Radite na jačanju imuniteta.

SAVET: Podelite s drugima ono što vas muči.

shutterstock.com

 

Rak - Ništa prejako, svega dovoljno

POSAO: Rakovi imaju potencijala za rast i prosperitet, ali trenutno nemaju dobru interakciju s drugima. Da biste nešto uradili, potrebna je saglasnost drugih, pa će to najverovatnije ostati na nivou predloga. S druge strane, moguće je da ćete previše o nekim stvarima pričati, što će biti kontraproduktivno. Mnogi Rakovi bi mogli imati nesuglasice s nadređenima, pa koliko god bili u pravu neće se dobro postaviti ili odigrati. Moguće je da ćete biti ishitreni ili se držati nekih starih aršina i principa, što će im se obiti o glavu. Neke stvari su očigledne, pa se trudite da poteze koje povlačite budu suptilni i da ništa ne potencirate. Probajte da dokažete koliko vam je stalo do nekih poslovnih ciljeva i napravite neke ustupke. Neki Rakovi možda žele da pokrenu nešto individualno, ali imajte na umu da to neće moći dugo da traje. Potrebna vam je saradnja s drugim ljudima. Finansijska situacija bi mogla biti nestabilna, u smislu da ste nedovoljno plaćeni ili da vam neke isplate kasne. Imaćete podršku nekih ljudi, ali takođe vam mogu ulivati lažnu nadu, što bi vam kasnije stvorilo razočaranje i neke dodatne obaveze.

LJUBAV: Rakovi koji su u braku ili vezi mogli bi imati turbulentniji odnos i mnogo neplaniranih i iznenadnih situacija. Iako ćete biti popustljivi i otvoreni, mogli bi vas iznenaditi neki njegovi potezi, što može ići u dobrom, ali i u lošem smeru. Kod nekih Rakova nisu isključeni ni raskidi. Mogući su ljubomorni ispadi, a kod parova koji imaju decu problemi u vezi s njima. Slobodni Rakovi će biti u drugačijoj situaciji, te će mnoge pogoditi Amorova strela. Bićete prilično otvoreni i iskreni, ali ćete primetiti da nije ista situacija i s druge strane. Partner bi čak mogao biti začuđen vašim ponašanjem i komunikacijom. Posle 22. decembra mogao bi da se desi neki pomak i da partner počne da se menja i promeni ponašanje.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu biste mogli imati problema sa stomakom i varenjem. Preosetljivi ste i ranjivi i niste na najbolji način shvaćeni, što će delovati stresno. Mogući su problemi s kožom i disanjem. Kada osećate nelagodu, najbolje bi bilo da se povučete.

SAVET: Pazite kome verujete.

shutterstock.com

 

Lav - Realizacija sa zakašnjenjem

POSAO: Lavovi se nalaze u periodu transformacije i otvorenog pristupa kad je posao u pitanju. Želećete da iznesete neke stvari, ali i dosta toga naučite da biste mogli da napredujete na dugoročnom planu. Spremni ste da se za nešto založite i aktivirate, ali ste obazrivi i sumnjičavi. Mentalni i praktičan plan će se poklopiti s vašim razmišljanjima, naročito ako se radi o privatnom biznisu. Nešto što ste obećali će se prolongirati ili doći sa zakašnjenjem, a nije isključena i potpuno promena plana. Nadređeni bi vam mogli zameriti da ste bili neefikasni i da niste blagovremeno reagovali, a u stvari, splet okolnosti je bio takav da niste mogli ništa da uradite. To bi moglo da umanji vašu vrednost zato što niste uradili svoj deo posla. Mogli biste čak da dođete u situaciju da obećate nešto što kasnije nećete moći da ispunite. U ovom periodu vam se ne preporučuju nikakvi rizični potezi, već da ostavite vremena za razmišljanje. Ako budete u prilici da zapošljavate druge ljude, nemojte spuštati kriterijume i dobro proverite sve što vam se kaže. Budite jasni i otvoreni i ne žurite, a najbolje bi bilo da sve radite postepeno ili čak odustanete. Od januara će finansijska situacija biti daleko stabilnija, a poslovanje organizovanije.

LJUBAV: Na emotivnom planu Lavovi će imati turbulencije, pre svega sami sa sobom. Zauzeti Lavovi će imati naročito potrebu da se preispitaju i suoče sa starim problemima. Treba da budete iskreni i prihvatite neke kritike partnera i činjenicu da se grčevito borite za neke stavove koji vam u suštini i ne služe ničemu. Moguće je da se pravdate, a da za to nemate realne argumente. Prihvatite činjenice i oslobodite se ega. Slobodni Lavovi bi mogli biti opčinjeni osobom koju zapravo ne vide u pravom svetlu. Vrlo je moguće da to nije prava osoba za vas, a da vi to nećete da prihvatite. Ne žurite sa ulaskom u vezu dok ne budete sigurni šta želite.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu treba da obratite pažnju na srčane probleme. Ne dozvolite da vas izbace iz takta i isprovociraju i trudite da budete umereni.

SAVET: Budite obazrivi.

shutterstock.com

 

Devica - Posmatrači događaja

POSAO: Device bi ove nedelje trebalo da obrate pažnju na komunikaciju i budu strpljive i taktične. Nije poenta da žurite, štaviše, mnogo je bolje da neke stvari duže posmatrate i gledate, a delujete tek posle Nove godine. Mnoge Device bi trebalo da nauče i osveste na koji način da se otvore i izraze. Mnogi će biti u prilici da se uhodaju ili prilagode, ali to neće ići tako jednostavno. Nešto će vas malo kočiti ili nećete biti zadovoljni, ali to može da bude test kako će drugi da vas prihvate i razumeju. Mnogo toga će se u hodu dogoditi i rešiti i vi to osećate. S druge strane, imaćete izraženo samopoštovanje i stav, pa će mnogi zazirati od vas, ali se neće upuštati u komunikaciju. Očekujte pomak na finansijskom planu jer ćete pokazati da je ono što radite isplativo ili može dobro da se proda. Budite uporni i strpljivi jer će se učinak tek pokazati. Može vam smetati što neki ljudi nemaju sluha za neke vaše ideje, koje smatrate da su odlične i isplative, ali ćete to nadomestiti tako što ćete neke stvari raditi bez odobrenja i dovesti druge pred svršen čin. Spremni ste da se aktivirate i steknete bolje uslove, ali ćete morati da budete snalažljivi i da se nametnete. Postoji opravdanje zašto ste toliko uporni, ali do februara je najbolje da budete strpljivi. Važan datum je 21. decembar.

LJUBAV: Device koje su u braku ili vezi će sebi dati više slobode i uneće kvalitet u odnos. To bi moglo da začudi partnera, ali će se na to nadovezati i podržati vas. Moguće je da ćete u nečemu preduhitriti partnera i početi da funkcionišete na potpuno drugačiji način. Međutim, s obzirom na to da u toku je retrogradni Merkur, u svakom momentu bi moglo da dođe do nesporazuma i borbe ega, pa imajte na umu da nije vreme za burne reakcije, već mudrost i strpljenje. Slobodnim Devicama bi u život mogla da se vrati osoba iz prošlosti ili će stupiti s njom u komunikaciju. Neke stvari nisu razrešene, pa ćete sada imati priliku za to. Bićete veoma privlačni suprotnom polu i na neke osobe biste mogli da delujete fatalno.

ZDRAVLJE: Budite dinamični i brzi, ali ne i nervozni i besni. To bi moglo da se odrazi na psihu i donji deo stomaka.

SAVET: Izbacite iz kuće sve što vam je suvišno.

shutterstock.com

 

 

Vaga - Sve u svoje vreme

POSAO: Vage su spremne da se aktiviraju, ali ni s jedne ni s druge strane nema inicijative ili okidača koji će da pokrene događaje. Na dugoročnom planu postoji mogućnost saradnje, ali se zasad ne ističete ili pokazujete da ste spremni da nešto iskažete. Ovo je period preispitivanja, koji samo tome i služi i zato je potrebno da sve ide postepeno i bez tenzije. Svesni ste da je neophodno da neke stvari promenite, pre svega u vama, ali za to je potrebno vreme i da na tome radite. To što neki ne naglašavaju i ne potenciraju na vašim kvalitetima ne znači da ih nemate. Trenutno vaši rezultati nisu vidljivi i može se dogoditi da morate da sačekate i trenutno popustite s očekivanjima. Morate da date šansu da vam se drugi obrate i priđu vam. Moguće je da ste se čak kolebali da od nečega odustanete, ali se to neće dogoditi, već ćete shvatiti da vaš pristup nije dovoljno dobar i ne možete iskreno da se posvetite. Sve ovo i nije prijatan proces, ali od 22. decembra biste mogli da dobijete motiv i vetar u leđa da istrajete. Krajem nedelje je moguće rešavanje nekih papira i sređivanje porodičnih stari. Razgovor s jednim članom porodice biće veoma lekovit za vas. Rešite i revidirajte sve do kraja godine jer vas u sledećoj čeka mnogo više.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzete Vage biće u mirnijem i pasivnijem raspoloženju koje će, kao takvo, i prihvatiti. Nećete nikoga ni kritikovati, ali nećete ni reći šta iskreno mislite. Želećete da pustite da svako ima slobodu i budete opušteni. Nekome će to prijati, a nekima i neće. Ovo je test i za vas, ali za druge ljude, posle kog ćete biti potpuno drugačiji. Slobodne Vage će se takođe truditi da u društvu i kontaktu s drugim ljudima budu opuštene i pokažu svoje trenutno stanje. Pogledom ćete mnogo toga govoriti, a neke čak i zaplašiti svojom iskrenošću. Upravo takvi ćete biti interesantni nekome i uspeti da ga zaintrigirate.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravlje, povedite računa o disajnim organima i rukama.

SAVET: Ne odustajte od svojih ciljeva.

shutterstock.com

 

Škorpija - Razvoj kvaliteta i napredovanje

POSAO: Škorpije će u ključnim trenucima uspeti da se zauzmu za sebe i druge, što će kod mnogih probuditi odgovornost, ali i svest da se postave iznad situacije. Bolje ćete prihvatiti neke poslovne obaveze, ali ćete se, s vremenom, izboriti za bolju poziciju. Svesni ste da treba da budete mudri i taktični i strpljivo čekate pravi trenutak. U vašem poslovnom okruženju došlo je do nekih velikh promena, kod nekih je došlo do promene u strukturi, kod nekih u poslovanju, neki su dobili nove kolege, a neki to više neće biti. Za razliku od mnogih, vi ćete bolje prihvatiti promene, ali i lakše se adaptirati, što će se odraziti na vaše bolje poslovanje. Veoma ste važan faktor i mnogi žele da vas zadrže, pa nije isključen ni finansijski stimulans ili povećanje plate. Ove nedelje biste mogli definisati neke činjenice i napravite neku dobru organizaciju na duži vremenski period. Ono na šta bi trebalo da obratite pažnju jesu ulaganja, pa nemojte brzati, već pokušajte da dobijete opipljive dokaze za ono što želite da radite. Najbolje bi bilo da komunicirate s osobama koje vas razumeju i s kojima ste na istoj talasnoj dužini. Imate mnogo samopouzdanja, što neće mnogi moći da prihvate, a to bi moglo da vas razočara. Menja se atmosfera oko vas, ali sve može biti prihvatljivo koliko god delovalo radikalno. Posle 22. ćete osetiti veliko olakšanje i satisfakciju.

LJUBAV: Škorpijama koje su u braku ili vezi mogli bi da se vrati neki problemi iz prošlosti, koji će poremetiti balans i harmoniju u odnosu. Nije problem da se ti nesporazumi reše, ali ako budete otvoreni i spremni da sve karte stavite na sto. U suprotnom, moglo bi da dođe do velikih problema. Škorpije koje su u dobrom odnosu mogle bi imati ozbiljan razgovor, koji će izazvati buđenje kvaliteta u vašoj vezi, a neke Škorpije bi mogle da donesu odluku da započnu zajednički život. Mnoge Škorpije će rešavati neka pitanja u vezi s decom ili će im ona biti u fokusu. U život slobodne Škorpije bi mogla da se vrati stara ljubav, mlađa osoba ili neko koga niste dugo videli i čuli. Mnogi bi mogli da se zaljube iznenada u osobu o kojoj doskoro nisu ni razmišljali. Moguće su učestale poruke i neko detaljno objašnjavanje koje će vas spojiti i stvoriti bliskost.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu najviše problema možete imati s grlom i štitastom žlezdom. Mogući su problemi s ishranom, a najbolje bi bilo da uvedete restrikciju na neke namirnice ili post.

SAVET: Trudite se da budete opušteni i sve radite s lakoćom.

shutterstock.com

 

Strelac - Novi pristup i pozitivna stagnacija

POSAO: Strelčevi će želeti i imati volju da nešto pokrenu, ali to neće biti odmah vidljivo ili nećete biti u prvom planu. Iako imate uobičajene aktivnosti, želećete da uradite nešto više i bolje. Međutim, zasad je najbolje da pratite tokove koji su već aktivni ili koje su drugi pokrenuli. Najbolje bi bilo da ništa unapred ne planirate i nemate prejaka očekivanja ili razmišljanja. Budite jednostavni i održavajte postojeće aktivnosti. Izmestite se sa strane i sagledajte situaciju. Mnogi pripadnici ovog znaka zbog toga neće biti motivisani ili dovoljno fokusirani, što će na njih delovati nepovoljno. Međutim, ovo je odličan trenutak da napravite nov pristup stvarima i izađete iz ustaljenih obrazaca. Moguće je da vam na prvu loptu izgleda kao da je za vas nepovoljan period jer ništa opipljivo ne možete da realizujete, ali je odličan da se pripremite za dinamičnije iskustvo naredne godine. Budite oprezni oko 21. decembra, naročito po pitanju finansija i ulaganja. Ne radite ništa ishitreno samo da biste bili u skladu sa sobom ili da biste tek nešto uradili. Od 22. ćete biti daleko objektivniji i realniji.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzeti Strelčevi će potpuno različito funkcionisati i uz potpuno različitu dinamiku, ali to neće biti problem u ovom periodu. Strelčevi će se povući i prepustiti partneru da donosi odluke i, na neki način, dominira. Partneru bi mogla da smeta vaša sporost i neorganizovanost, ali najveći problem bi mogle da budu neke stvari iz prošlosti koje bi sada mogle da isplivaju. Slobodni Strelčevi bi mogli biti tajno zaljubljeni u osbou koja im je, na neki način, zabranjena ili daleka, ali bi to ove nedelje moglo da bude problem ili će se dogoditi neke stvari koje će eskalirati i dobiti epilog. Najbolje bi bilo da budete iskreni i skromni da manje potencirate na hedonizmu i sopstvenim potrebama.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu najviše problema možete imati sa nekom neprijatnošću i stresom ili zbog nekih nerealizovanih očekivanja. Mogući su problemi s glavom.

SAVET: Nemojte bespotrebno da se opterećujete, svako usporenje ima dublje razloge, niste zbog toga manje vredni.

shutterstock.com

 

Jarac - Strogi i ozbiljni

POSAO: Jarčevi će ove nedelje biti u prilici da sumiraju utiske i na neki način podvuku crtu. Mnogi će se aktivirati, a mnogi će za neke novine sačekati sledeću godinu. U svakom slučaju, ništa ne treba da se radi na brzinu i ishitreno donose odluke. A ako ste nešto već duže vreme planirali, nije isključeno da bi ove nedelje moglo da dođe do konkretnih poteza. Moguće je da vam neke stvari ili poslovi izgledaju nerealni i da čekate bolju priliku. To sve ne mora da bude tako, ali svakako ne treba da lomite preko kolena i brzo donosite odluke. Ako niste sigurni, sačekajte, ako jeste, samo napred. Ništa nemojte da potcenjujete. Ove nedelje ćete biti mudri, pronicljivi, pa ćete znati kad treba da prećutite i zadržite stvari za sebe. Ali potrebno je da prihvatite ono što ne razumete baš najbolje. Takođe, veoma je važno da budete obazrivi s finansijama i prilikom ulaganja. Ako vam nešto ne deluje kvalitetno i vredno, možete biti zabrinuti, pa biste mogli da vučete unazad. Međutim, to su stari aršini i događaji koji dolaze po nekim starim principima, kojih bi trebalo da se oslobodite. Ipak, dobro sve proverite i razjasnite i najmanju sitnicu. Iako imate neki plan i ideju, postoji mogućnost da se osećate loše i nezadovoljno ili čak možete sumnjati da vam neko radi iza leđa.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzeti Jarčevi bi mogli imati nesporazume i lošu komunikaciju s partnerom. Najbolje bi bilo da ne ulazite u dublje rasprave jer će jedno od vas želeti drugačiji razgovor i pristup, što može dovesti do veoma burnih reakcija. Partneru se neće svideti vaše ponašanje, pa se možete susresti s čudnim reakcijama bliskih ljudi. Pazite šta pričate jer biste mogli da povredite druge. Slobodnim Jarčevima bi u život mogla da se vrati stara ljubav ili bi mogli da uđu u bliskiji odnos s osobom koju će upoznati preko prijatelja. Iako ćete biti prilično otvoreni, možda sada nije pravo vreme da započnete vezu. Moguće je da vam neće prijati ono u šta se upuštate, pa dajte sebi vremena da bolje razmislite.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu je važno da ništa ne ubrzavate, ali ni da držite čvrsto i pod kontrolom. Mogli biste biti ljuti i strogi, što će se odraziti na vašu psihu, ali imunitet.

SAVET: Ne pričajte mnogo i ne povlačite ishitrene poteze

shutterstock.com

 

Vodolije - Snalažljivi kada je najvažnije

POSAO: Vodolije će ove nedelje završiti poslovne aktivnosti kako okolnosti nalažu. Pokazaće koliko su spretne i snalažljive i na taj način napraviti podlogu za dugoročne planove. Moguće je da ćete neke poslove sklopiti tajno i postići dobre rezultate. To će drugima značiti, ali ćete vi na to gledati kao na trenutnu fazu i splet nekih okolnosti. Moguće su i neke isplate koje dolaze sa zakašnjenjem, ali nisu isključeni ni troškovi koji su se nagomilali i koje ćete želeti da rešite do kraja godine. Ove nedelje biste mogli da sklopite neke veoma dobre poslove koji su u vezi s kreativnošću ili se odnose na privatan biznis. Koncept koji ste postavili još nije jasan, ali ste na pragu ostvarenja ciljeva. U svakom slučaju, ne izlećite se i ne brzajte jer ove nedelje možete steći neke uvide ili bar naznaku u kom pravcu ćete delovati. Nemojte biti uplašeni, zbunjeni ili dozvoliti da vas neko obeshrabri, ali svakako poslušajte savet osoba od autoriteta. U četvrtak biste mogli imati izazov s nadređenima po pitanju finansija, ali u tim situacijama treba da reagujete mirno i bez panike. 

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzete Vodolije će imati potrebu da se povuku i više vremena posvete sebi i poslovnim obavezama. To bi u nekim momentima moglo da izgleda sebično, ali bi partner trebalo da vas razume i podrži. Neće vam fokus biti na odnosu s partnerom, što kod nekih parova koji nisu kompatibilni može da donese konfuziju i nezadovoljstvo i poremeti harmoniju. Kod nekih bi moglo da dođe do razdvajanja. Slobodne Vodolije bi mogle naglo da promene mišljenje i imaju potpuno drugačiji doživljaj osobe koja dolazi iz poslovnog okruženja. Moguće je da se radi o nekome ko vam je nadređen ili vam pomaže u poslovnim situacijama. Trenutno niste zainteresovani za dublju vezu, ali će vam odgovarati avantura i prijateljski odnos. Jake strasti i nepredvidive reakcije obeležiće ovu nedelju i uneti prilično turbulentne događaje. Možda vam od nekog iz prošlosti stigne poruka.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu povedite računa o nervima. Mogući su problemi sa zubima, kostima, kičmom i zglobovima. Trudite se da budete mirni i spokojni.

SAVET: Ne nudite nekome nešto u šta sami ne verujete

shutterstock.com

 

Ribe - Kreativni i konkretni

POSAO: Drage Ribe, ove nedelje mnogi planovi bi mogli da se poremete, pa opet vrate u smeru u kojem su krenuli i tako ukrug. Imaćete problem s tehnologijom, ali i česte nesporazume s prijateljima i poznanicima. Najbolje bi bilo da sve to pokušate da izbegnete i ne insistirate na objašnjenjima, već pustite. Postavili ste sebi ciljeve, ali biste mogli da primetite neke nove detalje, što bi moglo na trenutak da vam pomuti planove. Iako vidite blagi napredak, pokušajte da pronađete ono što vas zaista inspiriše i da se ne fokusirate na fizički i materijalni plan. Ove nedelje je moguće da će vam se dešavati nešto veoma kreativno i inspirativno, što će produžiti proces ili rad na nekom projektu. U ovim situacijama će vam retrogradni Merkur čak i pomoći i pojačati stanje budnosti, a da se osećate prijatno i sigurno. Bićete mudri, ozbiljni i odgovorni i steći ćete važna saznanja, koja ćete prezentovati tamo gde treba, što će svakako biti prepoznato. Imaćete mogućnost izbora, što će vas posebno radovati. Neke Ribe očekuje poslovno putovanje, dok bi kod nekih moglo da dođe do njegovog pomeranja zbog nekih nepredviđenih događaja. Ovo je period kada biste mogli drugima biti mentor ili održati predavanje ili neki kurs, ali izbegavajte potpisivanje bilo kakvog ugovora.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzete Ribe bi mogle imati ozbiljan razgovor s partnerom. Iznećete svoje ideje, ali se i uklapati u potrebe bliskih ljudi, što će dovesti do posebnog poverenja i potpuno novog iskustva. Ove nedelje biste mogli imati poseban porodični događaj koji će doneti bliskost i poštovanje. Moguće su i neprijatne situacije, ali i burne emocije, koje ćete morati da izbalansirate. Slobodne Ribe bi mogle imati izmešana osećanja i neracionalno razmišljanje kada je ljubav u pitanju. Najbolje bi bilo da donosite odluke smireni i probate da razjasnite prvo sami sa sobom šta zapravo želite, a šta su samo stare navike. Moguća je strast na putu ili fakultetu.

ZDRAVLJE: Kada je zdravlje u pitanju, slaba tačka su kosti, zubi i kičma. Dobar je period za oporavak i ozdravljenje.

SAVET: Zaustavite se na vreme da ne biste dodatno zakomplikovali situaciju. 
 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)