Horoskop

BLIZANCIMA PROŠLOST KUCA NA VRATA, RAKOVIMA STIŽE FINANSIJKA INJEKCIJA, JARČEVIMA NEKO RADI O GLAVI: Nedelja pred nama donosi preispitivanja

Donosimo vam najdetaljniji nedeljni horoskop za period od 12. decembra do 19. decembra.

11.12.2022 18:02

BLIZANCIMA PROŠLOST KUCA NA VRATA, RAKOVIMA STIŽE FINANSIJKA INJEKCIJA, JARČEVIMA NEKO RADI O GLAVI:  Nedelja pred nama donosi preispitivanja
shutterstock.com

Astrolozi horoskopskim znacima naredne nedelje predviđaju nove početke, preispitivanja i otvaranje novih životnih poglavlja u kojima tragaju za stabilnosti . U periodu od 12. decembra do 19 decembra iskoristite sve povoljne prilike koje vam se ukazuju.

 

Shutterstock

Ovnovi će biti puni energije naredne nedelje

 

OVAN - Potvrda rada

POSAO: Ovnovima će ove nedelje mnoge stvari ići u korist kada je poslovna aktivnost i pitanju. Mnogo toga značajnog će se događati iako vi nećete morati ništa posebno da uradite. Događaće se situacije koje idu vama u korist, ali se potrudite da se ne zanesete previše. Sagledajte stvari racinalno i realno i trudite se da prepoznate važnost momenta i mudro reagujete. Mnogi Ovnovi će baš u ovom periodu uvećati zaradu i finansije, bez većeg napora, ali je u svakoj situaciji važna mudrost, strpljenje i rezervisanost. Ako se budete vodili ovim pravilima, dobićete više nego što ste i mislili. Dobićete potvrdu rada i kvaliteta, a naročito važni datumi kada je posao u pitanju su 12. i 17. decembar, kada ćete dobiti značajne informacije i potvrdu rada na dugoročne staze. Pokušajte sve da prihvatite na ozbiljan način i delujete stabilno. Neki Ovnovi će imati ozbiljan razgovor s nadređenima, neki će potpisati važan ugovor, dok bi neki mogli razgovarati o povećanju plate. Međutim, koliko god sve delovalo jednostavno, proverite svaki dokument jer neko može biti neiskren ili vam neće reći sve do kraja. Što se tiče komunikacije, budite i dalje obazrivi i pazite šta kome pričate. Odnos s drugim ljudima je klizav teren u ovom periodu i svaka reč može biti pogrešno protumačena. Vaša karijera ide uzlaznom putanjom, ali nikako se ne treba opuštati.

LJUBAV: Ovnovi koji su u braku ili vezi u periodu su rasta i razvoja kada je emotivni odnos u pitanju, ali to svakako može doneti i neke trzavice, tenzuje ili nerazumevanje. U svakom slučaju, na putu ste da izgradite čvrst i stabilan odnos, s mnogo odgovornosti i postavljanja nekih granica. Vi ste trenutno jedno drugom najveći oslonac i podrška i ako to shvatite i prihvatite savete jedno drugog, biće vam lakše i podići ćete vezu stepenik više. Nemojte gledati iz drugog ugla da je neko od vas zarobljen ili u senci jer to vezu može da vrati nekoliko koraka unazad. Slobodni Ovnovi bi potencijalnog partnera mogli da pronađu u poslovnom okruženju. Međutim, problem bi mogao da nastane jer je neko od vas u podređenijem položaju, pa se zbog toga može osećati inferiorno. Ako to prevaziđete, do kraja godine vas očekuju zaista lepi i značajni momenti.

 ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu nećete imati većih iskušenja i problema. Imate pojačanu energiju i snagu, ali je samo važno da se ne zanesete.

  
SAVET: Radite sve sa stilom, odgovorno i časno, i budite dostojanstveni 

 

Foto: Shuttestock

Zauzeti bikovi imaju oscilacije u ljubavi

 

BIK - Nova saradnja


POSAO: Bikovima će i dalje glavni akcenat biti praktične stvari u poslovnoj sferi i materijalna stabilizacija. Sve ide svojim tokom, ali vi u nekim momentima se možete osećati nestabilno i nesigurno. Moguće je da ćete imati nagli skok, dobru priliku, ali morate sami videti da li vam to pomaže ili je to samo trenutna situacija. Iskoristite prilike i probajte da ih usmerite u dobrom pravcu, ali sve radite korak po korak. Širenje vidika, edukacija i obrazovanje su veoma važni, pa ne propuštajte prilike i upijajte znanje jer će se višestruko isplatiti. Moguće je i poslovno putovanje, koje će biti veoma korisno. Ovo je period kada ćete želeti da rešite neke stvari i da se stabilizujete, pa ćete se često preispitivati. Sve to vam može dati uznemirenost, ali tokom ove nedelje dobićete potvrdu da za tim nema potrebe. Finansijska situacija će krenuti uzlaznom putanjom, a vi dobiti vetar u leđa. Moguće je da ćete vratiti neke dugove i na taj način skinuti teret s leđa. I dalje budite obazrivi kada je komunikacija u pitanju jer su mogući nesporazumi i nagle i ishitrene reakcije, zbog kojih se možete kajati. Moguća je poslovna saradnja s nekim od prijatelja, o kojoj već neko vreme intenzivno razmišljate, a uskoro ćete dobiti priliku da je realizujete. Neki Bikovi razmišljaju o partnerstvu i pokretanju nekog biznisa u delatnosti u kojoj se do sada nisu oprobali. Imate šansu da napravite nešto vrlo zanimljivo, a, u isto vreme, isplativo jer ideje koje imate u ovom periodu mogu biti originalne. Studenti će imati uspeha na fakultetu.


LJUBAV: Zauzeti Bikovi mogli bi da imaju oscilacije kada je komunikacija u pitanju. U nekim trenucima ćete se dobro razumeti, dok ćete u nekim drugim shvatiti da je bolje da se povučete. Ono što nije dobro jeste to da vas partner proverava, sumnja u vas i drži se za svaku vašu reč. To bi dovelo do disbalansa u odnosu, svađa i rasprava. Bikove koji imaju decu očekuju lepe vesti u vezi s potomcima, a neki parovi bi mogli da razmišljaju o prinovi u ovom periodu. Slobodni Bikovi su više orijentisani na posao, ali bi srodnu dušu mogli da pronađu na putu, poslu, fakultetu ili će im se u život vratiti neko iz prošlosti. U svakom slučaju, očekujte poziv od nekoga koga niste dugo čuli.


ZDRAVLJE: Kada je zdravlje u pitanju, slabe tačke su vam i dalje vrat, grlo i glasne žice. Ovo je period kada treba da povedete računa o ishrani i posvetite se detoksikaciji organizma.


SAVET: Razmislite dobro o svakom narednom koraku i ne reagujte ishitreno.

 

Foto: Shuttestock

Blizanci će imati napredak u karijeri

 

BLIZANCI -  Pomeranje granica

POSAO: Blizanci će na početku nedelje doživeti neke posebne momente koji će im doneti uspeh i napredak u karijeri, a neki Blizanci bi mogli da pokrenu ideju ili posao o kome dugo razmišljaju. Moguće je da ćete početi da razmišljate drugačije, ali ćete isto tako promeniti pristup poslu i nekim ljudima. Postići ćete dogovor s nekim saradnicima ili kolegama kojeg ćete pokušati da se pridržavate, ali nećete uspeti da sve procesuirate do kraja. Najbolje bi bilo da sve lepo objasnite i ne ulazite u bespotrebne rasprave. Ne ulazite u rizike i preispitajte potencijale jer tako možete usporavati napredak. Poželjno je da testirate sebe. Moguće je da ćete se loše osećati jer ne vladate situacijom, ali nemojte ništa ni shvatati mnogo tragično. Krajem nedelje ulazite u malo mirniju fazu kada je posao u pitanju, kada ćete napraviti neki zid oko sebe i pokušati da se stabilizujete, najpre po pitanju nekih unutrašnjih osećanja, a onda i finansija. Često ćete se preispitivati, bićete oštroumniji i fokusiraniji i imati nove ideje, zbog kojih ćete biti spremni da se angažujete i nečega odreknete. Ove nedelje ćete se baviti finansijama i stabilizacijom istih, a za to će vam biti potrebna nova organizacija. Moraćete da izađete iz zone komfora da biste uradili nešto više, pre svega, za sebe.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzeti Blizanci će imati pojačanu seksualnu želju, ali i jači motiv da podignu vezu na viši nivo. Vi ćete davati snagu i inicijativu, a partner će to sve oblikovati. Ali zbog prevelikih unutrašnjih oscilacija može doći do problema ili prepirki oko nekih stvari koje su bile aktuelne u novembru. Jasno vam je da partner želi da se bori i za sebe i za vas, ali se nećete slagati s njegovim zaključcima i razmišljanjima. Problemi mogu nastati i oko novca ili nekih dugova. Slobodni Blizanci će biti okupirani poslom, ali bi upravo tamo njihove misli mogla da okupira osoba koja je od autoriteta ili postoji veća razlika u godinama. Strasti će biti naglašene, a komunikacija otvorenija i direktnija. Ovih dana ćete češće nego inače slati poruke, dopisivati se, a manje izlaziti u javnost, a nije isključeno i da bi mogla da vam se javi osoba iz prošlosti s kojom ste imali neobaveznu vezu.

ZDRAVLJE: Zdravstvena situacija je stabilna, ali bi bilo dobro da neke situacije koje vas tište rešite. Oko 17. decembra je moguća napetost i nervoza, pa biste zbog prevelikog stresa mogli da budete neprijatni i nezgodni. To bi uticalo na vaše zdravlje i stabilnost.

SAVET: Budite trezveni, stabilni i mirni u nekim važnim i napetim momentima.

 

Shutterstock

Rakovi su fokusirani na posao

 

RAK - Povoljni poslovi

POSAO: Dragi Rakovi, ove nedelje fokus će biti na događajima koji se tiču posla, svakodnevice i međuljudskih odnosa, koji su podložni promenama i iznenađenjima. Na samom početku nedelje imaćete dobar odnos između dnevne organizacije i obaveza na dugoročnom planu i možete postići odlične rezultate. Sve ono što ste uspeli da promenite upornošću i dugim zalaganjem sada se odražava u svakodnevici i menja strukturu funkcionisanja nabolje. Povedite računa samo sredinom nedelje zbog preterane samouverenosti da ne napravite plan koji je objektivno nemoguće postići. U sredu ćete se baviti poslovima vezanim za inostranstvo, a Rakovi koji se bave kreativnim zanimanjem ili imaju veze s obrazovanjem mogu postići izvanredne rezultate. Na kraju nedelje u fokusu će vam biti posao, bilo da je reč o oblasti koja je za vas nova ili zato što je povezan s inovacijama koje, u objektivnom smislu, predstavljaju neistraženu oblast. Izvesna je i saradnja s prijateljima s kojima ste odlično povezani u mentalnom smislu i imate dobru komunikaciju. Bićete inspirisani isključivo ljudima koji stimulativno deluju na vas i fasciniraju vas neuobičajenim načinom razmišljanja i rešavanja problema, a takve ljude ćete sretati tokom ove nedelje. Kada su u pitanju finansije, ovo će biti nedelja bez većih promena i oscilacija. Novac vam stiže kroz poslove koje redovno obavljate, a Rakovi koji su tražili kredit mogu već početkom nedelje da očekuju pozitivan odgovor.

LJUBAV: Rakovi koji su u braku ili vezi imaju zadovoljavajući odnos s partnerom koji se tokom ovog perioda karakteriše sitnim pažnjama i uljuljkanom svakodnevicom, bez većih trzavica i nepredviđenih okolnosti. Krajem nedelje partner vas može iznenaditi nekim potezom koji nije karakterističan za njega, što će vam prijati i učiniće da se osetite drugačije. Rakovi koji su trenutno slobodni mogu upoznati zanimljivu osobu preko posla. To može biti neko otvorenih shvatanja i nemirnog duha, a u pitanju može biti i stranac. Krajem nedelje vreme ćete provodite s prijateljima s kojima ste i poslovno povezani i upravo preko prijatelja možete upoznati neobičnu osobu koja će vam na prvi pogled delovati preterano i neshvatljivo. Međutim, što duže vremena provedete u njenom društvu, biće vam jasniji način na koji funkcioniše i sviđaće vam se sve više.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravlje, tokom ove nedelje nema značajnih promena po tom pitanju.

SAVET: Trudite se da budete u toku s novim stvarima koje vas okružuju, uz što veću fleksibilnost na svim poljima

 

Shutterstock

Dugoročna stabilnost očekuje lava

 

LAV - Dugoročna stabilnost

POSAO: Dragi Lavovi, vama će ova nedelja doneti lepe trenutke na emotivnom planu, ali i na poslovnom će biti lepih iznenađenja, naročito na kraju nedelje. Početak nedelje može doneti razmatranje i potpisivanje važnih ugovora, koji će vam doneti stabilnost u domenu posla. Sada bi vaši napori iz prethodnog perioda mogli konačno da budu nagrađeni vidljivim rezultatima, pa, iako ne treba da se opuštate, bar možete da radite bez konstantnog pritiska. Sredinom nedelje povedite računa o nekim promenama koje vam lako mogu promaći, što može iskriviti sliku o određenoj situaciji, pa možete povući pogrešne poteze. Lavovi koji se bave nekim vidom umetnosti od sredine nedelje imaju priliku da se iskažu na tom polju i ostvare veoma zapažen uspeh koji može predstavljati neki vid prekretnice u dosadašnjoj karijeri. Kraj nedelje svim Lavovima donosi lepa iznenađenja na poslovnom planu bez obzira na oblast kojom se bave. Neki od vas biće unapređeni, neki če dobiti novi posao, dok će neki pripadnici znaka, jednostavno, zablistati u određenoj situaciji i pronaći rešenje za problem koji je delovao nerešiv, pa će imati mnogo razloga da se osete trijumfalno u odnosu na konkurenciju. Kada su u pitanju finansije, novca će biti dovoljno da zadovolji sve vaše potrebe, ali pravo poboljšanje finansijske situacije sledi u nekom narednom periodu. Trenutno više pravite pripremu terena za određene finansijske planove, koji će se ostvariti u bliskoj budućnosti, i to radite oprezno i bez mnogo buke. Na neki način ste zabrinuti da bi na planu finansija neke stvari mogle da se iskomplikuju, pa želite da napravite rezervni plan za slučaj da se vaše prognoze ostvare.

LJUBAV: Lavovi koji su u braku ili vezi ušli su s partnerom u period stabilnosti i takva situacija će se održati i u narednom periodu, što vam u potpunosti odgovara. Imate poverenja jedno u drugo i partner vam je najveći oslonac kada ste u krizi pošto ste sigurni da će vas podržati kad je najpotrebnije. Sredinom nedelje povedite računa o očekivanjima, mogu biti nerealna. Slobodni Lavovi upoznali su osobu koja im deluje kao pravi izbor na duže staze, što vam u ovom trenutku imponuje. Ne možete da dajete šansu osobama koje ne ispunjavaju osnovne kriterijume i koje očekuju da popunite njihovu prazninu. U nekom drugom periodu života možda biste i pristali na to, ali sada vam ovakvi ljudi uzimaju previše energije i odbijate da se bavite njima. Zato će ova osoba koja vam nudi, pre svega, pouzdanost i stabilnost biti pravo osveženje za vas.

ZDRAVLJE: Zdravlje dobro.

SAVET: Nema razloga za brigu, sledite svoj plan

 

Shutterstock

Devicama sledi mirnija faza

 

DEVICA - Potreba za čvrstim granicama

POSAO: Drage Device, ovo je nedelja u kojoj će vam veoma prijati povlačenje, ali ćete uspešno obavljati sve obaveze bez obzira na neka unutrašnja stanja koja zahtevaju udaljavanje od određenih ljudi i situacija. Na početku nedelje Device koje se bave privatnim poslom ugovoriće odličan dugoročni angažman, koji će im doneti mir i stabilnost na poslovnom planu. U pitanju je posao koji ćete raditi preko neke muške osobe koja predstavlja autoritet i u koju možete imati poverenje da će poštovati dogovor, čak i kada posao nije formalizovan ugovorom. U sredu može doći do nesporazuma kada je u pitanju papirologija, naročito ako radite nešto u vezi s nekretninama, pa dobro obratite pažnju na ono što je napisano, ali i na ono što je izostavljeno. Postoji opasnost da vas drugi dožive na način koji ne odgovara vašoj stvarnoj slici, što ne mora dužno da bude loša pozicija pošto vam u određenim situacijama to može biti prednost. Na samom kraju nedelje otvaraju vam se mogućnosti za učenje nekih kreativnih veština koje vam mogu doneti mnogo zadovoljstva, ali i potencijal za zaradu u budućnosti. Ovo naročito važi za one Device koje već duže vreme žele da započnu novi posao koji podrazumeva kreativni i umetnički pristup. Otvaraju se i mogućnosti za saradnju sa strancima, što vam otvara prilike za česta putovanja van zemlje. Kada su u pitanju finansije, trenutno ste skloni štednji, a novac vam uglavnom dolazi kroz privatne poslove, dok je moguća i finansijska pomoć preko jednog od roditelja ili vi možete pomoći njemu. Bitno je da tokom ove nedelje pažljivo usmeravate novac tamo gde je najpotrebniji i imate racionalan finansijski plan.

LJUBAV: Device koje su u braku ili vezi ove nedelje će uspostaviti određeni način funkcionisanja na svakodnevnom nivou, koji će se dobro pokazati na duge staze. Imate potrebu da vezu držite dalje od drugih i smetaće vam uplitanja bilo koje vrste, pri čemu ćete vrlo jasno izraziti stav da ne bi posle bilo nepotrebnih nesporazuma. Krajem nedelje partner može biti veoma otvoren u iskazivanju osećanja, što će vam mnogo prijati i ispuniti život novim uzbuđenjem. Device koje su trenutno slobodne imaju potrebu da se distanciraju od spoljnih događaja i da su prisutne tek toliko da odgovore obavezama, dok će nakon ove faze aktivirati. U sredu su mogući nesporazumi s potencijalnim partnerom, za koje se nećete smatrati odgovornim, a od kraja nedelje imate priliku da upoznate nekoga ko dolazi iz inostranstva i unosi potpuno novu energiju u vaš život.

ZDRAVLJE: Kada je pitanju zdravlje, mogući su problemi s prehladama izazvanim padom imuniteta.

SAVET: Zadržite privatnost i ostanite dosledni u zahtevu da drugi poštuju vaše granice

 

Shutterstock

Vage i stabilnost u ljubavi

 

VAGA - Toplina doma

 POSAO: Vage od avgusta imaju podsticaj na poslovnom planu i tako će biti u narednih nekoliko meseci. Nadređeni i neki važni ljudi su vas primetili, širite optimizam i spremni ste za neke nove poslovne ideje i projekte. Neke stvari na koje ste dugo čekali samo što se nisu dogodile, pa možete često delovati nestrpljivo ili pak izgoreti u tom žaru. Moguće je da ste se u nekom momentu i predomišljali, ali već od sledeće nedelje nećete imati dilemu u kom pravcu treba da idete. Sve što sada započnete biće veoma povoljno po vas i uskoro ćete moći da ubirate plodove rada, naročito ako se radi o 17, 20. i 21. decembru. Vage koje su radile na sebi nemaju razloga za brigu, a najpovoljnije će uticati na sve one koji se bave privatnim biznisom, marketingom, medicinom i tehnologijom. Ono što će se događati ove nedelje moglo bi vas u nekim trenucima malo zabrinuti, ali će to vrlo brzo proći. Neke Vage će se baviti renoviranjem poslovnog ili stambenog prostora, pa će više vremena provoditi u sređivanju ili raščišćavanju. Pored porodice i posla, ove nedelje će vam fokus biti na jednom roditelju, pa ćete više vremena posvetiti njemu ili nekim njegovim potrebama. Iako će vam finansijska situacija ići uzlaznom putanjom, i troškovi se neće smanjiti, pa povedite računa i dobro isplanirajte gde vam odlazi svaki dinar.

LJUBAV:  Vage koje su u braku ili vezi će imati bolju komunikaciju i odnos s partnerom. Prijaće vam toplina doma i mirna luka koju vam pruža, pa ćete često komunicirati bez reči. Bićete jedno drugom oslonac, naći ćete nove motive i pristupe, a neke Vage bi mogle da ozvaniče vezu i dobiju lepe vesti. Neke Vage će doneti velike i zrele odluke, neke reorganizovati stan ili kuću, a neke bi mogle da se odluče za proširenje porodice. Slobodne Vage će imati priliku da se povežu s osobama koje nisu u njihovoj blizini ili žive u nekoj drugoj zemlji. Iako niste ništa očekivali ili ste započeli komunikaciju iz zabave, moglo bi da se pretvori u nešto ozbiljno i stabilno. Otvoriće vam se i neke nove mogućnosti, a pažnje vam nikako neće nedostajati. Simpatije i emocije su obostrane, a mnogo toga što se bude dešavalo u decembru biće kvalitetno, naročito oko 17. decembra. Otkrićete nešto novo o sebi što će vam biti od posebnog značaja.
 
ZDRAVLJE: Vage će biti emotivnije i senzibilnije tokom ove nedelje, pa bi mogle imati problema sa psihom, prošlošću ili kamenom u bubregu.
 
SAVET: Ispratite osećanja. 

 

Shutterstock

Nedeljni horoskop za Škorpije

 

ŠKORPIJA  - Uspešna komunikacija

POSAO: Škorpije će imati bolju komunikaciju, biće organizovanije i dinamičnije, a planovi i ideje će se lako realizivoti. Ako ste bili strpljivi, tolerantni i pustili da se neke stvari slegnu, ove nedelje ćete preći na viši nivo i pokrenuti neke nove poslove ili ih obavljati na drugačiji način. Promenićete energiju i drugačije ćete je emitovati prema drugima. I dalje možete biti impulsivni u nekim momentima, ali ćete to i te kako moći da kontrolišete, naročito prema ljudima do kojih vam je stalo. Ovih dana ćete više razmišljati, biti u većoj interakciji s ljudima, pa biste mogli da shvatite neke stvari i steknete nove uvide. Važan datum koji bi mogao da bude značajan za buduće događaje jeste 17. decembar. Možda ste odavno prepoznali kvalitet, ali tek krajem nedelje ćete moći da se aktivirate i probudite. Možda vam se u nekim momentima činilo da ste zakasnili i da vam za to sad treba više vremena i energije, ali je sve onda kada treba da bude. Potrebno vam je da se krajem godine više aktivirate i probudite neke potencijale koje ste uljuljkali. Neke Škorpije će potpisati važan ugovor, koji će im biti od koristi na duge staze, neke bi mogle da uđu u partnerstva, a neke će postići važan dogovor s braćom i sestrama. Moguće je i kraće putovanje, koje će se pokazati kao vrlo plodonosno. Finansije takođe idu uzlaznom putanjom, a naročito povoljni dani su ponedeljak i petak.

LJUBAV: Škorpije koje su u vezi ili braku će ove nedelje imati bolju komunikaciju s partnerom i mnogo lakše će se dogovoriti oko svakodnevnih obaveza. Neće vam nedostajati pažnja, ali i iskrena i konstruktivna podrška. Neke stvari ili problemi koje ste imali u skorije vreme će vas još više spojiti i činiti bliskijim. Imaćete i neke važne razgovore oko dece i njihovih planova i obaveza. Slobodne Škorpije će biti komunikativnije i otvorenije za razgovor od ove nedelje. Nije isključeno da ćete imati situaciju u kojoj ćete se obratiti osobi koja vam se dopada za pomoć, savet ili konsultaciju jer ste promenili stav i mišljenje po tom pitanju. Moguće je i neko zajedničko putovanje, a neke Škorpije bi mogle na putu da sretnu osobu koja im se dopada. Očekujte više poruka, razgovora, a mogao bi da se javi i neko iz prošlosti.

ZDRAVLJE: Zdravstvena situacija je dobra, ali povedite računa o imunitetu i disajnim organima.

SAVET: Nije vreme za kredit i pozajmicu. 

 

Shutterstock

Strelčeve očekuju informacije koje će ih oduševiti

 

STRELAC - Finansijski uspeh

POSAO: Dragi Strelčevi, srećan vam rođendan! Ovo je početak i inicijativa nečega što ćete pokrenuti u skorije vreme. Nametnućete se stavom i razmišljanjem i biti posebno ushićeni. Neke informacije koje budete dobili posebno će uticati na vas, a imaćete i veću potrebu za promenama. U isto vreme moraćete da sarađujete s ljudima s kojima ne delite mišljenje. Nemojte to izbegavati jer ne bi bilo povoljno za vas, a i značiće vam drugačije mišljenje. Vrednost i kvalitete će biti prepoznati od osoba koje imaju sluha. Neće vas svi odjednom prihvatiti i prepoznati, pa na to treba da budete spremni i da imate takta. Budite strpljivi jer se radi o finansijama, koje ćete moći da podignete na viši nivo i stabilizujete ih. Menjaćete se u odnosu na druge ljude, ali će se i drugi menjati prema vama. Bićete zadovoljni kako se sve odvija, ali ćete imati potrebu da se još više osigurate. Najvažnije će biti kako se vi osećate u datim momentima i da funkcionišete u skladu s osećanjima. S vremenom ćete imati više samopouzdanja i moći ćete da izađete s jasnim stavom. Ne bi bilo dobro da izgubite kontrolu nad sobom i kažete neke stvari koje možda i ne mislite ili su isuviše grube. To bi vam oduzelo mnogo energije, a i teško biste uspostavili novi balans u odnosima. Komunikacija i interakcija s drugim ljudima će biti od velike važnosti i karta na koju treba da igrate. Veliki uspeh očekuje Strelčeve koji se bave privatnim biznisom i imaju saradnju s inostranstvom ili stranim firmama.

LJUBAV: Strelčevi koji su u braku ili vezi imaće potrebu da donese zaključke i sud, što bi partneru moglo da zasmeta. Moguće je da se u nekim stvarima nećete složiti, što bi moglo da dovede do nekih grubih reči, za kojima nema potrebe. Najbolje bi bilo da budete konkretniji, jasniji i direktniji i ne dajete prostora suprotnoj strani da može da pravi projekcije. Biće vam potrebna pažnja i nežnost, ali to nećete znati da izrazite na pravi način. Različit bioritam, prioriteti i shvatanja mogu dovesti do udaljavanja ako ne budete imali sluha i razumevanja jedno za drugo. Slobodni Strelčevi bi srodnu dušu mogli da sretnu u okruženju. Radi se o osobi koju svakodnevno srećete i koja vam se dopada zbog jasnog i odsečnog stava. To je neko kome je karijera trenutno važna, a moguće je da postoji velika razlika u godinama. Međutim, nešto bliži odnos i konkretnija dešavanja očekujte tek posle 20. decembra. Do tada će vam prijati razgovori i međusobna podrška.

ZDRAVLJE: Kada je zdravlje u pitanju, povedite računa o prehladama i rukama. Ne brzajte i svemu posvetite vreme jer zbog ishitrenosti može doći do povreda. Oprez u saobraćaju.

SAVET: Negujte svoje ideje.

 

Shutterstock

Napetost i nervoza kod Jarčeva

 

JARAC - Dejstvo iz pozadine

POSAO: Dragi Jarčevi, vama će ova nedelja biti u znaku povlačenja i delovanja iz pozadine da bi na samom kraju nedelje, usled promene energije, došlo do promene u vašem ponašanju i želje da izađete iz ograničenja koja ste sami sebi nametnuli. Na početku radite na tome da ostvarite određene poslovne ciljeve koje držite u tajnosti i koje realizujete, uz određenu dozu isključenja javnosti zato što ste svesni da samo na taj način možete postići trajnije rezultate. Sve ovo ne bi bilo moguće da nemate na svojoj strani mušku osobu koja je na bitnoj poziciji i pomaže vam u ostvarenju vašeg plana, ali opet s pozicije koja drugima nije vidljiva. U sredu obratite pažnju da izvor informacija ili iskrenost osoba koje vam ih plasiraju. Moguće je da neko pokušava da vam plasira nešto netačno ili vam namerno plasira selektivne informacije da ne biste mogli da imate kompletnu sliku o određenoj situaciji ili osobi koja vam je bitna. Na kraju nedelje postaćete dosta otvoreniji i imate potrebu da jasnije iskažete stavove kada je u pitanju posao, kao i da više rizikujete nego što je to bio slučaj u prethodnom periodu. To može delovati dosta iznenađujuće na ljude iz vaše okoline zbog naizgled pasivnog stava koji već duže vreme zauzimate po mnogim pitanjima iz vašeg života, pa im ta promena može izgledati malo neobično i previše upadljivo. Nemojte da vas to obeshrabri, vi najbolje znate šta vam prija i šta je potrebno da uradite u datom trenutku, nezavisno od mišljenja drugih ljudi. Kada su u pitanju finansije, na samom početku nedelje možete očekivati dobre finansijske rezultate koji imaju tendenciju da budu konstante i u budućem periodu. Kraj nedelje može da donese iznenadne prihode, čija visina zavisi od rizika koje ste spremni da preuzmete.

LJUBAV: Jarčevi koji su u braku ili vezi imaju potrebu da se umire i neće im prijati previše zahtevni partneri ili partneri koji insistiraju na aktivnostima, čak i onda kada je očigledno da vam ne prija da delujete. To može dovesti do dubljih nesporazuma, ali situacija će se popraviti krajem nedelje, kada ćete biti mnogo pristupačniji za sve vrste razgovora i kada će vam prijati nepredviđene situacije. Jarčevi koji su trenutno sami mogu se osetiti dosta usamljeno i izolovano, ali, na neki način, sami ste doprineli takvoj situaciji. Osoba koja vam se dopada ne može telepatski da reaguje na vaše potrebe, naročito ako već duže vreme nema jasne inicijative s vaše strane o tome šta vam je potrebno. Na samom kraju nedelje jedan iznenadan susret može promeniti sve i vaš emotivni život skrenuti u nekom čudnom pravcu, na koji niste računali ili od koga ste već odustali.

ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravlje, primetne su emotivna napetost i nervoza.

SAVET: Pokušajte jasnije da izrazite svoje potrebe

 

Shutterstock

Sklonost ka novitetima

 

VODOLIJA - Sklonost ka novitetima


POSAO: Drage Vodolije, ove nedelje fokus je na novim planovima i slobodi da delujete na način za koji vi smatrate da je najbolji za vas, ali i za vašu okolinu. Na samom početku nedelje bićete potpuno koncentrisani na nove ideje koje pokušavate da razradite na jasan način, uz pomoć najbližih saradnika. U pitanju je projekat kom pristupate ozbiljno i imate u planu da se time bavite u dužem vremenskom periodu. Sredinom nedelje potrebno je da obratite pažnju na realizaciju nekog posla na kom možda niste angažovani neposredno. Može doći do komplikacija usled pogrešnih proračuna i nedovoljne preciznosti u delovanju, što se može odraziti negativno na vaš status. Zato se ipak potrudite da budete više uključeni i imate veću kontrolu nad situacijom. Kraj nedelje donosi vam neke poverljive razgovore koji se tiču privatnog posla i novih ideja koje nameravate da sprovedete u delo kada se za to ukaže prilika. Za sada je sve u fazi priprema i razmatranja ideja, ali ne bi bilo loše da se polako pripremate za realizaciju na taj način što ćete staviti na papir okvirne korake koje je u budućnosti potrebno preduzeti da bi sve išlo na način na koji ste zamislili. Ovo je nedelja u kojoj ćete biti puni dobrih ideja i lako ćete ih integrisati u postojeće poslove, pa nemojte dozvoliti da te ideje ostanu nezabeležene i da se izgube u mnoštvu drugih misli i preokupacija kojima ste uobičajeno obuzeti na dnevnom nivou. Kada su u pitanju vaše finansije, novac vam dolazi kroz saradnju s prijateljima i kroz poslove koji datiraju iz skorijeg perioda. Sredinom nedelje mogući su neočekivani troškovi koji mogu biti posledica nedovoljne koncentracije i nepažnje, a ukoliko kupujete neku robu, budite izuzetno pažljivi i dobro je pregledajte pošto su mogući nedostaci koji nisu vidljivi na prvi pogled.


LJUBAV: Vodolije koje su u braku ili vezi imaju potrebu da partneru priređuju lepa iznenađenja. Primetna je i vaša potreba za zajedničkim aktivnostima, pa ćete se više nego inače truditi da uključite partnera u sve što radite, što partneru donekle prija. S druge strane, bilo bi dobro da ispoštujete potrebu partnera u trenucima kada ne želi da učestvuje u datim aktivnostima i da mu date prostor da se povuče. Vodolije koje su trenutno slobodne imaju potrebu da veliki deo slobodnog vremena provode s prijateljima i idu na neobična mesta, koja podstiču njihovu maštu i kreativnost. Na nekom od takvih mesta možete sresti osobu koja će vam se učiniti dovoljno interesantnom da poželite da provedete s njom više vremena i bolje je upoznate. 


ZDRAVLJE: Kada je u pitanju zdravlje, mogući su problemi s kičmom.


SAVET: Ne forsirajte se previše.

 

Shutterstock

Fokus na karijeri kod Riba

 

RIBE - Napredak na polju karijere

POSAO: Drage Ribe, ove nedelje fokus je na polju karijere i komunikaciji oko vaših ideja. Sam početak nedelje biće karakterističan po tome što nosi neke promene u vašem poslovnom statusu. Pa tako Ribe koje rade u institucijama mogu zasluženo ostvariti napredak u vidu postavljanja na bolju poziciju, dok ostali pripadnici znaka mogu takođe opravdano očekivati da se njihov status poboljša, pa makar to bilo i neformalno, kroz određene beneficije. Sve je to rezultat vašeg truda, koji već duže vreme ulažete u posao kojim se bavite, na požrtvovan način, koji neće ostati neprimećen. Sredinom nedelje možete osetiti opterećenje koje će biti veće nego što je to uobičajeno, pa vam usled toga koncentracija može popustiti, što vas uvodi u mogućnost greške. Da do toga ne bi došlo, odmarajte se dovoljno i nemojte preuzimati na sebe ono što spada u delokrug vaših kolega. Na kraju nedelje obradovaće vas neka iznenadna vest koja će se ticati nekog novog posla koji ste priželjkivali da dobijete. Razgovore koje morate obaviti najbolje je da ostavite za sam kraj nedelje pošto ćete imati dovoljno mentalne energije i potrebnu misaonu brzinu da odgovorite svim izazovima koji će biti postavljeni pred vas. Trudite se samo da budete dovoljno razumljivi sagovorniku pošto u određenim trenucima neće biti u stanju da prati vašu nit zbog brzine kojom se krećete u razgovoru. Na planu finansija ovo je nedelja u kojoj će finansijska situacija pratiti povoljan razvoj događaja na poslu, pa možete očekivati povišicu ili druge finansijske beneficije u vidu bonusa i isplate dobiti. Povedite računa o troškovima pošto možete doći u situaciju, naročito sredinom nedelje, da trošite potpuno neracionalno, što će posle dovesti do potencijalnih rasprava s partnerom, ako ga imate. 

LJUBAV: Ribe koje su u vezi razmišljaju o promeni statusa, o čemu će imati potrebu da razgovaraju s partnerom, dok će Ribe koje su već u braku osećati stabilnost u odnosu. Sredinom nedelje možete doći u situaciju da nešto zatajite od partnera, ne iz loše namere već da biste ga poštedeli nepotrebne brige i na taj način ga zaštitili. Ipak, ukoliko budete u prilici, odlučite se za iskrenost i nemojte rizikovati nepotrebne nesporazume pošto partner možda neće imati sluha za vaše zaštitničke motive. Ribe koje su trenutno slobodne osećaju potrebu za emotivnim odnosom u kom bi pronašle oslonac i potrebnu podršku. Ovo naročito dolazi do izražaja u trenucima kada ste preopterećeni i imate potrebu da određene stvari podelite s nekim ko vam nije samo prijatelj.
 
ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu moguće su komplikacije usled neumerenosti u hrani i piću.
 
SAVET: Ostanite istrajni u svojim ciljevima.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)