Lunarna Nova godina

VELIKI KINESKI HOROSKOP: Godina Vodenog Tigra donosi rizike

U ovoj godini sve će zavisiti od akcije i preuzimanja inicijative

03.02.2022 09:00

VELIKI KINESKI HOROSKOP: Godina Vodenog Tigra donosi rizike
Pixabay

Upravo smo ušli i u Novu lunarnu godinu koja će, prema kineskom horoskopu, biti u znaku Vodenog Tigra. Ove godine se otvara mnogo prilika i mnogo toga zavisiće od naše inicijative i našeg delovanja. Pasivan pristup se nikako ne preporučuju.

Ali tu su i mnogobrojni rizici pa nikako ne treba srljati, već treba dobro promisliti. I važno je da se završe svi započeti projekti i poslovi.

Evo šta čeka posebno znake kineskog horoskopa, piše Žena.

Pixabay

2022. godina biće u znaku Vodenog Tigra

 

Pacov

(1936 – 1948 – 1960 – 1972 – 1984 – 1996 – 2008)

Posao: Mnogo događaja vam se smeši u narednoj poslovnoj godini. Bićete prinuđeni da preuzimate rizike za koje ni sami niste sigurni da li vam donose boljitak. Ipak, pošto ste puni kreativne energije, drugi će gledati da je iskoriste. Stoga vam se može desiti da radite prekovremeno, dok će plodove vašeg rada osetiti nego drugi pre nego vi sami. Ako postavite granicu na vreme, možda ćete uspeti da pronađete i druge izvore prihode, van vašeg osnovnog posla, koji će vam pomoći da prebrodite ovaj finansijski teži period.

Ljubav: Očekujte velike promene. One će vam pogotovo definisati smer i kvalitet narednog životnog perioda. Ako ste slobodni, 2022. vam donosi nove i uzbudljive veze. Možda ćete sa tom osobom isprobati nešto što nikada ranije niste. Iako ćete možda privući partnera za ceo život, pazite da to ipak ne bude neko pogrešan. Naglašeno ste harizmatični u ovom periodu, a neki će to možda videti kao priliku da vam se uvuku pod kožu iz sebičnih namera. Zauzeti treba da se paze većih i ponovljenih sukoba koji mogu dovesti i do rastanka.

Zdravlje: Da li previše radite, a ništa ne postižete? To se sigurno odražava na vaše zdravstveno stanje. Umorni ste, čak i hronično iscrpljeni, pa se potrudite da odvojite više vremena na kvalitetan odmor, bez mobilnog telefona. Pripazite i na gomilanje kilograma, jer će vas umor terati da posežete za lakšim, ali nezdravijim rešenjima u ishrani. Jetra i pankreas su vam takođe osetljivi organi i bilo bi dobro da se posavetujete sa lekarom opšte prakse ili sa nutricionistom.

Pixabay

Rođeni u znaku Bivola bi morali da se čuvaju zavidnih ljudi

 

Bivo

(1937 – 1949 – 1961 – 1973 – 1985 – 1997 – 2009)

Posao: Očekuje vas ekonomski napredak, koji ćete naročito osetiti na proleće i krajem godine. Leto će biti značajan period za vašu karijeru jer će vam odrediti budućnost za narednih nekoliko godina. Neki od vas će sreću potražiti izvan zemlje. Ovaj uspeh će možda izazvati zavist manje plemenitih osoba u vašoj okolini, pa se čuvajte poslovnih saradnji koje vam ne ulivaju poverenje. Bolje je i da ne ulazite u bespotrebne konflikte.

Ljubav: Ako niste iskoristili prednosti prethodne dve godine za stabilnu vezu, ova godina neće biti idealna za pronalaženje idealnog partnera. Čeka vas suša. Međutim, razne prilike će vam svakako nailaziti, čak i one na daljinu, i na kraju vam doneti neophodno samopouzdanje. Ako ste u vezi ili braku, bićete puni optimizma u ovoj godini. U martu ili avgustu čeka vas distanca u odnosu s partnerom, te može doći do kratkotrajnog nerazumevanja, ali to će vam naposletku samo ojačati odnos. Biće vam važni i odnosi sa partnerovom porodicom.

Zdravlje: Obratite pažnju na stomak i digestivni trakt. Mogu da se vrate stari problemi, a i pogoršaju usled previše sedenja. Ova godina vam ipak donosi veću osvešćenost po tom pitanju, pa ako sad rešite te probleme i ustanovite nove navike, nećete više zapostavljati taj aspekat zdravlja. Osim toga, pregledajte detaljno kožu. Ako vas brinu određena odstupanja u izgledu vaše kože, posetite dermatologa i proverite kakve kozmetičke preparate koristite, možda vas nešto u njima iritira.

Pixabay

Tigrovi će u martu dobiti šansu da na lak način dođu do novca

 

Tigar

(1938 – 1950 – 1962 – 1974 – 1986 – 1998 – 2010)

Posao: Ova godina će Tigrovima biti obeležena neočekivanom silom koja će im pomoći da se finansijski stabilizuju. Slede vam nove poslovne mogućnosti i verovatno ćete ih prihvatiti s mnogo samopouzdanja, jer ste sigurni u svoje sposobnosti i veštine. Ono što budete radili u prvoj polovini godine pomoći će vam da pregurate mesece od jula i decembra, koji će pred vas postaviti više izazova. U martu ćete imati priliku da lakše dođete do novca, a profit možda ostvarite i preko članova porodice ili ulaganja.

Ljubav: U 2022. ćete biti prilično uznemireni povodom emocionalne strane vašeg života. Odlučni da promenite ono što vam više ne odgovara, porazmislićete i urediti stvari tako da vam odnosi s bliskim ljudima uđu u mirnu luku. Ako ste zauzeti, vaša veza može da doživi novi procvat i da iz njega proistekne strast koja će vam ulepšati godinu. Ako niste u vezi, upoznaćete nekoga ko će se ispostaviti naročito važnim. Ne razmišljajte previše i dajte mu priliku da uđe u vaš život.

Zdravlje: Ove godine zdravlje će vam biti povezano sa troškovima, jer treba da pazite da se ne razbacujete previše kako ne biste bili pod stresom. Treba samo da budete odgovorni i racionalni. Kao plod stresa mogu da vam se jave glavobolje, a bićete skloni i manjim nezgodama i zahvatima. Obratite posebnu pažnju na stopala, creva i sistem za varenje.

Pixabay

Zečevi bi morali da se klone flertovanja

 

Zec

(1939 – 1951 – 1963 – 1975 – 1987 – 1999 – 2011 )

Posao: Za vas promene ponekad stižu veoma sporo, ali ove godine su na sigurnom putu ka vama. Očekujte ih na polju zarade, ulaganja, imovine i poslovnih prilika. Ove godine ste tiha voda koja breg roni. Igrajte na sigurno pre nego da upadnete u nešto neprovereno, ili još bolje, ulažite novac samo u nešto što znate da će vam se isplatiti. Radićete mnogo, ali čeka vas povišica i bolji status. Međutim, vodite računa kome poklanjate poverenje. Samo zato što neko kaže da vam želi dobro, ne znači uvek da je tako.

Ljubav: Izbegavanje flerta bi bio najbolji ljubavni savet za Zeca u 2022. godini, inače mogu da upadnu u nezgodne situacije. Stupanje u brak je još uvek daleko mnogim osobama u ovom znaku. Možete da očekujete stabilnu vez sa Pacovom, Svinjom i Tigrom. Želja za putovanjima vas može odvesti u zanimljivo putešestvije sa voljenom osobom u drugoj polovini godine. U stanju ste da pružite mnogo ljubavi i pažnje kada to želite.

Zdravlje: Prema ovogodišnjim predviđanjima, najbolje je da konsultujete oftalmologa ako vam se budu dešavali ponovljeni napadi migrene. Savetuje se i da izbegavate da predugo budete pred ekranom. Pored toga, provodićete dosta vremena u druženju, što će podrazumevati preterano uživanje u piću i hrani, a manjak sna. Bilo bi dobro da posvetite dovoljno vremena odmoru i boljem planiranju obroka, kako biste pre svega sačuvali energiju neophodnu za svakodnevno funkcionisanje.

Pixabay

Zmajevi razmišljaju o sopstvenom biznisu

 

Zmaj

(1940 – 1952 – 1964 – 1976 – 1988 – 2000 – 2012)

Posao: U 2022. godini videćete rezultate prethodnog truda. Iako ćete i dalje morati da držite odgovornost na visokom nivou, dobro je što vam to ne pada teško i što prihvatate prilike koje vam život nudi. To će vam pomoći da efikasnije izgradite temelje za svoju ekonomsku budućnost. Promene će vam svakako prijati jer će vam doneti osveženje, kao i nove ljude. Razmotrićete čak i mogućnost da zasnujete sopstveni biznis jer želite više slobode. Od septembra do kraja godine imaćete priliku da zaradite više novca ili potpišete veoma unosan ugovor.

Ljubav: Sledi vam period kada ćete se usredsrediti na lični razvoj, te ćete tu ostati malo prostora za druge. Ova godina će vam poslužiti da realno sagledate šta su vaše želje, u kojoj ste poziciji trenutno i u kom smeru ide vaš napredak. Došlo je vreme da svedete račune i postavite sebi pitanja kao što su: da li ste srećni, šta očekujete u budućnosti i šta vam je neophodno da do toga dođete. Ako niste u vezi, upoznaćete nekoga ko vas neće razočarati i s kojim imate dobre šanse za svetlu budućnost.

Zdravlje: Fizički izgled je Zmajevima veoma važan. Morate da vodite računa o svom izgledu na zdrav način i da izbegavate navike koje vam škode zdravlju. Ako previše vremena provodite sedeći, pokrenite se i proverite stanje srca. Uglavnom će biti dovoljne laganije vežbe, kao što su brza ili duža šetnja. Ako ste zašli u određene godine, konsultujte se sa kardiologom kakva ishrana će biti najbolja za vas. Pijte mnogo vode i pripazite na bubrege.

Pixabay

Zmije će možda upoznati ljubav svog života

 

Zmija

(1929 – 1941 – 1953 – 1965 – 1977 – 1989 – 2001)

Posao: Takmičarski duh i jak volja vodili su vas pravim putem u proteklih nekoliko godina i to će se nastaviti i u ovoj godini, mada ćete istinske plodove rada osetiti i biti nagrađeni tek u avgustu i septembru. Potrebno vam je da radite rukama, u prirodnom okruženju. Vaša umetnička sklonost će dolaziti do izražaja u više navrata u 2022. godini i sve čega se latite u tom kontekstu ići će vam od ruke. Možda će vas neka zastarela razmišljanja ili metode usporiti u ciljevima ako ne budete oprezni.

Ljubav: Postoji mogućnost da se nađete upleteni u neku raspravu kod kuće koja će se završiti u vašu korist. Možda ćete neplanirano upoznati ljubav svog života dok tragate za usputnom avanturom. Vama je potreban neko ko je odan, stabilan i nema problem sa iskazivanjem osećanja. Senzualnost je Zmijama veoma bitna. Sledite svoje srce i ono će vas odvesti baš tamo gde treba. April i maj će biti povoljni meseci za trenutke pune topline sa partnerom.

Zdravlje: Fizička aktivnost, bilo da je to odlazak u teretanu, plivanje ili brza šetnja, učiniće čuda za vaše zdravlje. Klonite se restrikcija u ishrani, a da se prethodno niste posavetovali sa lekarom. Ako imate problema da zaspite uveče, pokušajte da uvedete rituale koji će vas opustiti – idite u šetnju prirodom ili čitajte knjigu pred spavanje. To će vas opustiti i omogućiti mirniji san.

Pixabay

Konje čeka uzbudljiva godina

 

Konj

(1930 – 1942 – 1954 – 1966 – 1978 – 1990 – 2002)

Posao: Godine 2022. nastojaćete da povećate svoju potrošačku moć, a tim ciljem ćete biti pomalo i opsednuti jer će vam njegovo ispunjenje pomoći da rešite ili izbegnete druge vrste problema. Ipak, taj egzistencijalni cilj biće povezan s time da pronađete posao koji vam je blizak srcu i koji vas ispunjava. Na taj način ćete uspešno i bez previše stresa završavati velike projekte, gde je kolektivni trud presudan, a ujedno i naučiti da bolje kontrolišete emocije.

Ljubav: U nastupajućim mesecima dobijaćete ljubav s mnogo strana, a na vama je da obratite pažnju ko zaslužuje da mu je uzvratite. Dobra vam je godina za venčanja i ozbiljne veze. Ako ste već u braku, s vremena na vreme će vam biti teško da razumete partnera. Međutim, posvećenost i tolerancija će vam doneti dobre rezultate. Kraj godine definitivno će biti obeležen spokojem u partnerskom odnosu. Ako ste samci, imate sve prilike ovog sveta za flertovanje i upoznavanje. Čeka vas uzbudljiva godina.

Zdravlje: U prvim mesecima 2022. godine očekuju vas bezazlenije sezonske prehlade, koje možda prouzrokuju i upalu mišića. Povedite računa o imunom sistemu i ishrani – izbegavajte crveno meso i pojačajte unos voća i povrća. Takođe, vodite računa o manjku vitamina u organizmu i nadoknadite ga ishranom ili suplementima. Posebno povedite računa o kvalitetu hrane. Vaš najbolji saveznik ove godine je vaš vedar pogled na svet.

Pixabay

Koze bi morale da budu oprezne

 

Koza

(1931 – 1943 – 1955 – 1967 – 1979 – 1991 – 2003)

Posao: Koze će ove godine zaintrigirati posao koji na neki način dovodi do boljitka društva ili zajednice u kojoj žive. Očekuje ih uspešnija godina od prethodne, u kojoj će lako ostvarivati planove, započninjati nove projekte i okupiljati ljude s kojima će sarađivati. Kozama se u glavi vrti osnivanje privatnog biznisa. Finansije će ići i gore i dole. Prilikom ulaganja, ovaj znak mora da bude veoma oprezan.

Ljubav: U 2022. introspektivnost u ljubavnim odnosima će vam pomoći da jasnije vidite stvari i poboljšate emotivnu vezu. Povremene varnice neće biti dovoljno intenzivne da uzburkaju mirno more vaše ljubavi. Bićete i u iskušenju da uplovite u bračne vode, i ako vam to nije bilo na pameti dosad. Ako niste u vezi, u septembru vas očekuje neverovatan i strastven susret, ali budite spremni na to da neće potrajati. Ipak, ove godine ćete se rukovoditi krilaticom „klin se klinom izbija“.

Zdravlje: Obratite pažnju na debelo crevo i obavite preventivne analize da biste kasnije izbegli potencijalno ozbiljnije probleme. Takođe, bilo bi dobro da povedete računa o reproduktivnim organima. Vaša snaga ove godine leži u mentalnoj snazi i činjenici da će vas psihosomatski problemi zaobilaziti, budući da ste naučili da vladate svojim emocijama i da vam one više ne prouzrokuju probleme u fizičkom zdravlju.

Pixabay

Majmun će se okrenuti opuštanju

 

Majmun

(1932 – 1944 – 1956 – 1968 – 1980 – 1992 – 2004)

Posao: Nastupajuća godina vam predviđa finansijski prilično skroman period. Ne treba da očekujete neki veliki iznenadni prihod. Ujedno, promene u raspoloženju mogu uticati i na stanje na računu. Da biste predupredili velike štete, morate da naučite da savladate potrebu za manipulacijom i za insistiranjem na projektima koji ne obećavaju previše. Razjasnićete sami sa sobom kako najbolje da održavate stabilan budžet.

Ljubav: Konačno ćete prestati da se oslanjate previše na tuđa mišljenja i početi da slušate sebe. Svoj interes ćete staviti na prvo mesto, pa čak i po cenu prekida veze. Ako ne osećate da napredujete pored svog partnera, možda je vreme da okrenete novi list. Onima koji nisu u vezi biće jasnije kakvu osobu i kakav odnos žele, pa ćete zahvaljujući tome izbeći mnoga nepotrebna razočaranja. U kakvom god da ste statusu, distanca vam mnogo pomaže da se suočite sa negativnim obrascima kojima ste bili skloni.

Zdravlje: Vi ste puni vitalnosti i volje za životom, ali kad vam pregori motor, dešava vam se da potonete. Ponekad toliko jako da vam treba mnogo vremena da se oporavite. Ova godine biće puna akcije, pa vam to može brzo potrošiti energiju. Zato se u 2022. okrenite tehnikama relaksacije i odmaranju. Iako vas to u početku može iritirati, na duže staze ćete dobiti mnogo. Steći ćete mentalnu otpornost, a fizički ćete svakako biti zdraviji.

Pixabay

Petlovi moraju da se paze finansijskih krahova

 

Petao

(1933 – 1945 – 1957 – 1969 – 1981 – 1993 – 2005)

Posao: Čeka vas mnogo oscilacija, ali i dinamike. Ako vam je protekli period bio zadovoljavajuć zahvaljujući vašim razumnim odlukama, ovaj će tražiti od vas da uložite više sredstava, i fizičkih i materijalnih. Onima koji su oprezni po prirodi dobro će doći da izađu iz zone sigurnosti. Ako ste avanturističnog karaktera, neće vam biti problem da pokrećete projekte i nove saradnje sa kolegama. Pazite se finansijskih krahova, jer vas preterana aktivnost može naterati na rizične troškove.

Ljubav: Ova godina donosi vam usmerenje na prijatelje, veće grupe i okupljanja. Uključujte se u sve grupne događaje jer će vam vreme provedeno sa ljudima sličnih interesovanja dati polet i držati vas na dobrom putu. Ako ste u vezi, prijaće vam da ostvarujete nove kontakte izvan rutine na koju ste navikli, a samci će u krugu prijatelja ili poznanika pronaći emotivnog partnera. Čak i da ta veza ne potraje, preko nje ćete proširiti krug poznanika i steći nove hobije i interesovanja.

Zdravlje: Ako patite od zdravstvenih problema, verovatno će vam biti teško da izanalizirate odakle oni potiču. Možda ćete se zbog toga okrenuti alternativnim vidovima lečenja kao što su akupunktura ili lečenje čajevima, ali ipak ne odustajte od toga da pronađete odgovarajućeg stručnjaka. Čuvajte se endokrinoloških problema, možda tu leži uzrok teskoba koje osećate. Pojačano ste osetljivi na veštačku svetlost, pa proverite i vid.

Pixabay

Rođeni u znaku Psa će možda poslovnu karijeru nastaviti u inostranstvu

 

Pas

(1934 – 1946 – 1958 – 1970 – 1982 – 1994 – 2006)

Posao: Neki od pripadnika ovog znaka možda će potražiti poslovnu sreću u inostranstvu, što bi uistinu bila odlična odluka. Isto tako će vam se sada isplatiti da upustite u dodatno obrazovanje, bilo na polju koje ste ranije zapostavili, bilo na onom za koje ste dugo zainteresovani, a niste imali hrabrosti da mu se posvetite. Svakako je dobra godina za promenu profesionalne orijentacije, iako će vas to možda koštati budžeta u prvoj polovini godine.

Ljubav: Poželećete da izađete iz mišje rupe i date se u promet, ali ćete u početku biti malo stidljivi u tome. Nemojte previše okolišati jer vas čekaju moguća zanimljiva poznanstva. Verovatno vas još uvek muče ožiljci od prethodnog lošeg iskustva, pa se bojite još jedne manipulacije. Ne treba toliko da strahujete, jer ipak ste sakupili vredna iskustva i uvide koji će vam sad pomoći da lakše prepoznate šta je za vas dobro, a šta ne. Sve će biti u redu ako budete jasni u svojim željama, što važi i za one koji već imaju partnera.

Zdravlje: Nedostaje vam sunca, a verovatno uz to i vitamina D. Vi se najbolje osećate kad možete da budete u prirodi što više, a zimski uslovi vam to trenutno onemogućavaju u meri koja vam je potrebna. To vam pre svega utiče na raspoloženje, pa su moguće epizode apatije, anksioznosti i blage depresije. Suplementacija je dobro rešenje za vas, kao i fizička aktivnost kad god i gde god je to moguće.

Pixabay

Rođene u znaku Svinje od oktobra čekaju veće odgovornosti

 

Svinja

(1935 – 1947 – 1959 – 1971 – 1983 – 1995 – 2007)

Posao: Sledi vaš period oporavka od prethodnih stresova, što znači da ćete uspostaviti stabilan položaj na radnom mestu. Poslovna putovanja će vam pomoći da učvrstite svoj status, a zahvaljujući lekcijama iz prethodne godine, konačno ćete donositi ispravne odluke. Logistička rešenja će vam ići od ruke, pa ćete samim tim i uživati poštovanje svojih kolega. U junu ćete se osećati pomalo nesigurno, a od oktobra vas čekaju i veće odgovornosti. Bez brige, dobro ćete iskoristiti svoje šanse.

Ljubav: Na ljubavnom planu biće vam pomalo dosadno, ponajviše jer nećete tačno znati šta želite. Rastrzani ste između više ideala – nezavisnosti, strasti, posvećenosti... Nećete znati šta pre da odaberete, pa ćete se ipak držati statusa kvo, u kojem ćete čamiti duže nego što je za vas dobro. Uz to, možete i izgubiti strpljenje osoba koje se sve vreme trude da vam se približe. Ako se to desi, potrudite se da izvučete pouku i ne ponovite istu grešku.

Zdravlje: Ova godina vam donosi mnogo energije koju ćete usmeriti pozitivno i koja je vam podići imuni sistem. Samim tim, zaobilaziće vas virusne infekcije i prehlade, kao i manje tegobe koje dolaze kao posledica stresa. Ipak, pripazite na promene vremena i bolove koji vas obično muče u tom periodu. Takođe, ne preskačite pregled kod ginekologa ili urologa, kako biste na vreme predupredili ozbiljnije zdravstvene probleme.

Komentari (0)