Genijalna ideja

12.000 KORAKA ZA IGRANJE IGRICA: Mama naterala sina da se više kreće

Kako bi vikendom mogao da se igra na kompjuteru, dečak mora svakog dana da se kreće

23.01.2022 15:00

12.000 KORAKA ZA IGRANJE IGRICA: Mama naterala sina da se više kreće
printscreen/tiktok

Činjenica je da deca mnogo vremena provode sedeći i igrajući igrice na računaru ili telefonu. I to se ozbiljno odražava na njihovo zdravlje pa je sve češća gojaznost kod dece i problemi sa kostima i mišićima.

Jedna mama je došla na genijalnu ideju kako da natera sina da se više kreće. Na TikToku je objavila snimak na kojem se vidi da dečak trci na traci kako bi ostvario svoj dnevni cilj od 12.000 koraka.

-12.000 koraka u danu da zaradi igranje igara tokom vikenda, obrazložila je mama svoju ideju dodavši da ne mora svakog dana da trči na traci, ali da mora da bude aktivan.

 

 

Međutim, ovo nije naišlo na odobravanje a neki su mami uputili ozbiljne kritike:

-U redu je da se kreće, ali onda idi s detetom u park, nemoj ovo da radiš

-Ovo su stvari o kojima će jednoga dana razgovarati sa psihijatrom.

Ali mama u svoju odbranu kaže da on zadati broj koraka može da ostvari kako god želi:

-Ako ne želi da igraj igre, ne mora. Može sam da donosi odluke. Sin me je pitao da li može da koristi traku nakon što sam ja završila s trčanjem. Kao učiteljica fizičkog vaspitanja, mogu vam reći da nemate pojma koliko su deca nezdrava.

Drugi su stali mami u odbranu i smatraju da su sva sredstva dozvoljena kada je kretanje u pitanju. Uostalom, tokom zaključavanja smo svi osetili koliko nam je nedostajala šetnja, pa makar bila i na traci.

Komentari (0)