Nemojte ga mučiti!

DA LI PREVIŠE ŠETATE SVOG PSA: Da, to je moguće i ovo su znaci da mu nije do izlaska!

Kuce vole da se šetaju, ali im ponekada prsto nije do toga. Trebalo bi da osluškujete potrebe svojih krznenih prijatelja i da im pružite ono što oni zaista žele!

05.12.2021 17:15

DA LI PREVIŠE ŠETATE SVOG PSA: Da, to je moguće i ovo su znaci da mu nije do izlaska!
pexels.com

Iako je opštepoznato da psi vole da izlaze napolje i da se druže sa svojim drugarima, ali je sasvim moguće da vašem krznenom ljubimcu ne bude do šetnje. Ne zaboravite da je za vas idealna količina šetnje oko 10.000 koraka dnevno, međutim kucama to može biti previše, te bi bilo bolje da ponekad izađete i bez njih.

Koliko treba da se šeta kuce?

pexels.com

Dve kuce na kauču

U idealnim slučajevima bilo bi poželjno da kucu šetate dva puta dnevno po 30 minuta, međutim, kao i kod ljudi i kod krznenih ljubimaca, ideal zavisi od mnogo faktora. Od navike, preko starosti, pa do rase, svi ovi faktori će odlučivati o tome šta je idealna šetnja za psa. Štenci i male rase imaće više energije, te će ponekada želeti više da se šetaju nego veliki i stariji psi.

Naučite da slušate svog prijatelja!

Ukoliko primetite da se vaša kuca sakriva ispod stola ili pobegla u drugu sobu kada je videla povodac, to sasvim sigurno znači da ne želi da ide u šetnju. To ne treba ni forsirati. Mogu biti brojni razlozi za izbegavanje šetnje, od umora preko prvelike vrućine ili suprotno činjenice da je napolju prehladno, ne forsirajte i ne brinite, već će za par dana biti bolje. Ako se, pak, kuca ne vrati u formu može biti da se ne oseća dobro, te da je neophodno da je odvedete kod veterinara.

pexels.com

Kuca sa gumenim čizmama

Može biti i obrnuto. Ako primetite da vaš ljubimac beži kada se približite kući i da pokušava da vas odvuče nazad na ulicu, udovoljite mu. Prošetajte se još malo sa njim. Jednostavno samo uvek imajte u glavi da nije lako provesti ceo život u kući. Ni vama to ne bi bilo zabavno ni prijatno, pa zašto to očekujete od svog ljubimca?

Komentari (0)