Savet stručnjaka

ISTRAŽIVANJE DOKAZALO: Evo kada da šetate da biste snizili nivo šećera u krvi

Narodna medicina takođe savetuje da se posle svakog obroka prošeta

26.12.2021 15:25

ISTRAŽIVANJE DOKAZALO: Evo kada da šetate da biste snizili nivo šećera u krvi
Pixabay

Jedna od najvažnijih stvari koju možete pronaći u tradicionalnim medicinama naroda širom sveta, i sa čime će se složiti i stručnjaci, je da posle obroka nikako ne treba leći već otići u šetnju. To naročito praktikuju Italijani, Japanci i Kinezi koji znaju koliko je za probavu i dobro zdravlje neophodno hodanje.

Naravno, ako ste preterali u hrani i piću, prvo ćete poželeti da se negde izvalite i dremnete kako biste svarili sve ono što ste pojeli.

Stručnjaci predlažu da se posle obroka ode u kratku šetnju, a hodanje je posebno korisno posle večere jer će pomoći da se hrana svari, creva uposle i lakše smanji nadutost u stomaku.

Prema jednoj studiji, hodanje posle obroka može da spreči dijabetes tipa 2. U istraživanju su učestvovali ljudi koji su nakon jela 15 minuta hodali po pokretnoj traci. Ustanovljeno je da je to bitno uticalo na nivo šećera u krvi u narednim satima.

Pixabay

Hodanje na traci posle obroka značajno snižava nivo šećera u krvi

Istraživanjem je ustanovljeno da šetnje posle večere daleko delotvornije deluju na snižavanje šećera u krvi nego 45-minutne šetnje tokom dana.

Prema kineskoj tradicionalnoj medicini, nakon večere je potrebno napraviti hiljadu koraka kako bi se lakše utonulo u san. A sa punim stomakom, priznaćete, to ne ide lako.

Komentari (0)