Prirodni lekovi

Ruski plan ZA OBNOVU JETRE: 2 dana za detaljno čišćenje organizma

Delotvorna prirodna procedura eliminacije žučnog kamenca iz jetre pomoću crvenog grejprfuta, gorke soli i maslinovog ulja preporučuje se dva puta godišnje

26.07.2022 16:00

Ruski plan ZA OBNOVU JETRE: 2 dana za detaljno čišćenje organizma
pexels.com

Zdrava i odmorna jetra jedan je od preduslova dobrog zdravlja, a činjenica je da je svakodnevno opterećujemo nezdravim načinom života i upotrebom raznih lekova koji imaju toksičan efekat na najveću žlezdu u organizmu.

Da biste jetri obezbedili reparativni tretman kakav zaslužuje i očistili je od otrova, ruske naturopate preporučuju dvodnevnu proceduru detoksikacije na bazi crvenog grejpfruta, maslinovog ulja i gorke soli, koja će ovom važnom organu pomoći da se oslobodi nakupljenog žučnog kamenca, a njenim ćelijama da se ubrzano regenerišu.

DVA DANA BEZ OBAVEZA

Metoda je prepoznata kao efikasna i bezbedna, ali se ne preporučuje slabim i neuhranjenim osobama, deci i trudnicama, dok bi hronični bolesnici, kao i hiperotoničari, pre sprovođenja ovog prirodnog tretmana trebalo da se posavetuju s lekarom. Neke od bolesti koje se ovim putem mogu ublažiti ili čak izlečiti su alergije, artritis, hepatitis, dijabetes i pojedina kardiovaskularna oboljenja.

Ako odlučite jetri da priuštite ovu revitalizujuću kuru, uverite se da imate dva dana bez obaveza jer ćete tokom ovog tretmana, pogotovo drugog dana, često ići u toalet. Ako je jetra previše opterećena holesterolom, neophodno je da postupak ponovite za 14 dana da biste bili sigurni da ste je do kraja očistili. Imajte u vidu da je nakon procedure moguća i očekivana blaga dehidracija i umor, pa se preporučuje da se odmarate i pojačano unosite tečnost. Savet je da se kuri na bazi gorke soli, maslinovog ulja i crvenog grejpa podvrgnete dva puta godišnje, ali i u tom periodu da ne uzimate nikakve lekove, vitamine i druge suplemente.

VOĆE ZA DORUČAK, POVRĆE ZA RUČAK

Na dan početka procedure preporučuje se lagan doručak na bazi voća i žitarica. Uzdržite se od masne hrane poput ulja, maslaca, sira, pavlake ili mleka. Ručajte bareno povrće i krompir kuvan na pari uz malo soli i bez masnoće. Postarajte se da unosite dovoljno vode u prvom delu dana jer nakon 14 časova više ništa ne bi trebalo da jedete ni pijete. Za najbolji efekat važno je da se pridržavate vremenskih smernica. Dobar trik jeste da navijete sat ili alarm na telefonu koji će vas podsećati kada je vreme za naredni korak.

PLAN OBNOVE JETRE

  • 14 časova - Počnite s pripremom gorke soli. Pomešajte 50 grama ove supstance koju možete kupiti u apotekama sa 600 mililitara vode i mešajte dok se kristali soli ne rastope. Mešavinu s gorkom soli i vodom podelite na četiri doze i stavite u frižider jer ćete je tako lakše popiti.
  • 18 časova - Popijte prvu dozu gorke soli, a nakon toga možete isprati usta ili popiti nekoliko gutljaja vode. Maslinovo ulje i dva manja ili jedan veći crveni grejp ostavite da se ugreju na sobnoj temperaturi.
  • 20 časova - Popijte drugu dozu gorke soli.
  • 21.30 - Završite sve aktivnosti i pripremite se za odlazak na spavanje.
  • 21.45 - Napravite napitak od grejpa i maslinovog ulja. Iscedite veći ili dva manja crvena grejpa tako da dobijete 200 mililitara soka. Procedite, očistite od koštica i pomešajte sa 50 mililitara eksta devičanskog maslinovog ulja. Smesu sipajte u posudu s poklopcem i mućkajte dok ne postane vodenasta.
  • 22 časa - Dok stojite, polako popijte napitak od grejpa i maslinovog ulja u malim gutljajima. Ovaj korak može da traje od pet do 15 minuta. Nakon toga lezite u krevet na leđa s uzdignutom glavom na jastuku ili na levi bok. Važno je da to učinite odmah da žučnom kamencu ne biste blokirali put izlaska iz jetre. U narednih 20 minuta budite potpuno mirni. Trudite se da tokom noći što više ležite na levom boku i nemojte bez preke potrebe ustajati iz kreveta.
  • 6 časova - Popijte treću dozu gorke soli. Ako osetite mučninu, pomirišite krišku limuna, koja bi trebalo da suzbije napad mučnine i nagon za povraćanjem. Odmah se vratite u krevet.
  • 8 časova - Popijte poslednju dozu gorke soli i ponovo se vratite u krevet na još dva sata.

Šta posle tretmana

Dva sata nakon što ste popili poslednju dozu rastvorene gorke soli možete da počnete da pijete vodu i jedete, a preporuka je da prvi na meniju bude sveže ceđeni voćni sok. Nakon pola sata možete da pojedete voćku po izboru, a sat vremena kasnije i laganu hranu poput barenog povrća.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)