Prirodni lekovi

ČUDESNO PIĆE OD DVA SATOJKA: Recept za eliksir zdravlja

Ako ste mislili da je komplikovano napraviti dobar i efikasan lek za brojne bolesti, niste ni svesni koliko ste u zabludi jer je moguće napraviti napitak za zdravlje od samo dva sastojka.

05.04.2022 22:00

ČUDESNO PIĆE OD DVA SATOJKA: Recept za eliksir zdravlja
pexels.com

Naime, malo znamo o prirodnim sastojcima, odnosno o mogućnostima koje nam pruža povrće poput belog luka.

Istina je da se o blagodeti ovog prirodnog antibiotika često govori i piše, ali se ne ističe koliko je tek moćan kada se spoji sa još jednim korisnim, a doduše veoma popularnim napitkom, odnosno vinom. Dakle, kombinacija vina i belog luka dobija se napitak koji može da se koristi za lečenje brojnih bolesti jer deluje kao čistač organizma od otrovnih materija.

Najbolja stvar je u tome što je priprema napitka izuzetno jednostavna, dok je veoma korisna za lečenje i prevenciju raznih bolesti.  

Ukratko, ovaj eliksir zdravlja je odličan pomagač rada kardiovaskularnog sitema, pomaže rad srca, izbacivanje viška soli iz organizma, odnsno veoma jača imunitet. Dodatna korist je što poboljšava i metabolizam, a samim tim i skidanja viška kilograma. 

Takođe, koriste ga žene kod upala i sličnih ginekoloških problema.

 

 

Evo i kako da napravite ovaj eliksir zdravlja:

Sastojci:

  • 12 čena belog luka
  • 1/2 l crnog vina

Priprema:

Odvojite teglu ili flašu u koju ćete da stavite iseckani beli luk, svaki čen na 4 dela, pa zaliti vinom, ali vodite računa da je reč o kvalitetnom crnom. Dobro zatvorite flašu odnosno teglu i ostavite na svetlom mestu da se sunča oko 2 nedelje. U međuvremenu, mućkati 2 do 3 puta na dan. Zatim procedite napitak i sipajte u tamnu bocu.

Primena:

 

 

Ovaj napitak konzumirajte 3 puta na dan po kašičicu tokom mesec dana, pa prekinite. Ovu kuru možete da ponovite tek posle 6 meseci.

 

VIDEO BONUS:

Komentari (0)