Prirodni lekovi

Narodni recept za grlobolju: Osetićete poboljšanje za nekoliko sati

Ovaj recept od kima, vode i malo konjaka se sprema za dvadesetak minuta

28.02.2022 10:00

Narodni recept za grlobolju: Osetićete poboljšanje za nekoliko sati
Pixabay

Tokom zime i hladnih dana česti su problemi sa grebanjem i bolovima u grlu, što otežava gutanje. Oni, koji imaju osetljive krajnike, sa tim imaju problema i leti. Na tržištu postoji bezbroj preparata koji olakšavaju bolove, ali postoje i oni prirodni koji su daleko efikasniji, a neće vam biti potrebno mnogo vremena da ih napravite.

Za ovaj jednostavan recept biće vam potrebno 80 grama samlevenih semenki kima koje ćete preliti sa 200 mililitara vode. Sve zajedno kuvajte 15 minuta dok ne dobijete smesu koja liči na talog od crne kafe.

Smesu procedite, a onda dodajte još 50 mililitara vode i ponovo stavite da se prokuva. Sklonite sa ringle i dodajte jednu kašiku konjaka ili vinjaka.

Pixabay

Kim se preporučuje i kod probavnih smetnji

 

Vaš čarobni napitak je spreman. Uzimajte po jednu kašiku na pola sata. Već nakon četiri sata osetićete poboljšanje, piše dnevno hr.

Sirup protiv astme

Od crnog kima možete napraviti sirup koji će pomoći astmatičarima. Potrebna je pomešati jednu mala kašika usitnjenog crnog kima sa dva izdrobljena čena belog luka i dve kašike meda. Svakog jutra, na prazan želudac, uzimati po jednu malu kašiku sirupa. Tretman traje tri nedelje, piše kodren.com.

Komentari (0)