Prirodni lekovi

SVAKI ČETVRTI SRBIN PIJE LEKOVE PROTIV NESANICE: A rešenje već imate u svojoj kuhinji!

Himalajska so i med su se pokazali kao sjajni borci protiv nesanice.

19.04.2024 19:40

SVAKI ČETVRTI SRBIN PIJE LEKOVE PROTIV NESANICE: A rešenje već imate u svojoj kuhinji!
shutterstock.com

Svake večeri, pre nego što se spustite u postelju, možete primeniti ovaj jednostavan, prirodni ritual koji će vam pomoći da se lakše nosite sa svakodnevnim izazovima. Recept za ovu smesu je jednostavan, a njegovi sastojci pružaju brojne blagodeti za vaše zdravlje.

Nesanica je problem koji ne bi trebalo olako shvatiti i prema Institutu za javno zdravlje Batut svaki četvrti Srbin pije lekove ili sedative kako bi rešio problem nesanice. Njeno dugotrajno prisustvo može imati ozbiljne posledice po vaše emocionalno i fizičko blagostanje. Osim što ometa vaš san, nesanica može negativno uticati na vašu memoriju, koncentraciju i raspoloženje. Štaviše, povezana je sa povećanim rizikom od depresije, gojaznosti, dijabetesa tipa 2, srčanih oboljenja i visokog krvnog pritiska.

Međutim, postoji jednostavan recept koji može pomoći u rešavanju ovog problema. Potrebno je samo da pomešate dve osnovne komponente: himalajsku so i sirovi med.

Recept protiv nesanice

Sastojci i priprema su veoma jednostavni. Uzmite jednu kašičicu himalajske soli i pet kašičica sirovog meda. Dobro ih promešajte i smesu sipajte u staklenu posudu koju ćete zatvoriti poklopcem.

Kada dođe vreme za primenu, samo uzmite pola ili tri četvrtine kašičice ove mešavine. Držite je ispod jezika kako biste omogućili bržu apsorpciju. Alternativno, možete je dodati u čašu tople vode i popiti je kao čaj.

Ovo jednostavno, ali iznenađujuće delotvorno lekovito sredstvo može zahvaliti svojim jedinstvenim svojstvima himalajske ružičaste soli. Ova vrsta soli bogata je sa čak 84 esencijalna minerala, koji su ključni za održavanje ravnoteže u organizmu. Ona pomaže u regulaciji nivoa serotonina i melatonina, što je ključno za zdrav san. Takođe, pomaže u snižavanju krvnog pritiska, za razliku od konvencionalne soli.

Sirovi med, s druge strane, predstavlja prirodni izvor glukoze, pružajući potrebnu energiju za vaše telo. Osim toga, med pomaže telu da se oporavi od napora i stresa koje je doživelo tokom dana.

Ovaj jednostavan ritual može vam pomoći da poboljšate svoj san i osećate se bolje svakog dana. Uz redovnu primenu, možete se osloboditi nesanice i uživati u mirnom i kvalitetnom snu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)