Odrasli

Imam 23 godine i MAJKA SAM 34 DECE! Ovako izgleda moja svakodnevnica

Priča jedne mlade žene iz Malavija u Africi postala je inspiracija mnogima.

26.06.2022 18:00

Imam 23 godine i MAJKA SAM 34 DECE! Ovako izgleda moja svakodnevnica
Printscreen/TikTok/tusaiweyana

Ako ste se ikada požalili da vam je teško zbog pregršt obaveza koje morate da obavite svakoga dana i da zato nemate vremena za sebe, pogledajte kako živi jedna mlada dvadesettrogodišnja žena iz Malavija u Africi, koja je, verovali ili ne, majka 34 dece. Njeno ime je Tuasive Mekhonđa i ona je vlasnica doma za siročad u svom mestu, gde je odlučila da usvoji decu sa ulice i majke tinejdžerke, brinući svakog dana o svima njima.

Sa 18 godina ta mlada žena je postala samohrana majka i veoma brzo bila prinuđena da svoj život i život svog deteta uzme u svoje ruke. Stvorila je organizaciju „Nisi sama“ i odlučila da pomogne svima kojima može.

Tuasive je ostala trudna sa 16 godina i sudbina joj nije bila naklonjena. Njen partner ju je ostavio u međuvremenu, a ona je rodila dete s posebnim potrebama. Međutim, iz cele situacije koja ju je snašla podigla se iz pepela i pronašla ono što je ispunjava, a to je pružanje pomoći drugima.

@tusaiweyana Someone requested this ⬆️ note:My other children are on holiday and I am the only one who cook for the under 5 children! & Every child has his/her own morning chores! #foodie ♬ QUIET DOWN 2 - Madison Malone

Sklonište koje je ona oformila za sve kojima je potrebna pomoć okuplja decu od pet meseci, pa do 16 godina. Njena dnevna rutina i briga o njima je zaista naporna i zahtevna, ali ona to radi s lakoćom i osmehom na licu i ništa joj ne stvara problem.

Dan toj hrabroj i požrtvovanoj ženi počinje u 4 ujutru kada sprema i pakuje sendviče i obroke za svu decu koja su kod nje pronašla utočište. Ona kuva za mlađe od 5 godina, a njena smena zapravo tek počinje kada se svi oni probude jer je potrebno sve mališane nahraniti.

U snimcima koje Tuasive deli na TikToku mogu se videti i njene druge aktivnosti i posao koji zahteva trud i veliku energiju. Ona svakodnevno pere odeću svoj deci i to bez veš-mašine. U tome joj pomažu, kako ih ona zove, njene starije ćerke.

@tusaiweyana

I hope one day when we starting building the hostels we will have a laundry room. ♬ Motivational Background - Steeland

Podelivši nekoliko snimaka svakodnevnog boravka sa decom, ona ističe da su sve njih zadesile razne sudbine. Među njima ima dece kojima su bile dijagnostifikovane neke bolesti, pa su roditelji napustili, a ima i onih kojima su majka i otac preminuli. 

Svoju svesrdnu pomoć i posvećenost koju pruža najugroženijima deli u snimcima među kojima i oni kako je transformisala prostorije u kojima deca borave, ali i kako se zabavlja sa njima, što nasmejana lica dece dovoljno govore.

Njeno zalaganje i trud naišli su na pozitivne reakcije korisnika TikToka koji su joj rekli da radi posao sa smislom i velikom humanošću i da treba da je srećna zbog toga.

Inače, samu Tuasivne je njena porodica u jednom trenutku odbacila zbog sramote, nazvavši je neuspehom, dok ju je partner odbacio jer "nije njegov tip". Međutim, ona je dokaz da snaga volje pobeđuje sve, a osim toga, usrećuje i mnoge druge ljude.

BONUS VIDEO:

 

                 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)