Odrasli

"LENJOM" VEŽBOM SMANJIĆETE STOMAK ZA DVE NEDELJE! Ovo je nikad lakše, morate probati, rezultati su fenomenalni!

Možda ste iscrpli sve moguće načine da svoj stomak doterate u red, ali vam to ipak nije pošlo za rukom, pa vam mi donosimo jednu veoma jednostavnu vežbu koja sigurno "radi".

04.06.2022 19:00

"LENJOM" VEŽBOM SMANJIĆETE STOMAK ZA DVE NEDELJE! Ovo je nikad lakše, morate probati, rezultati su fenomenalni!
unplash

Ako ste mislili da za savršen stomak morate svakodnevno mesecima posećivati teretanu, imamo sjajnu vest za sve vas kojima je odlazak tamo noćna mora.

Naime, ne morate provoditi dane u fitnes centru, niti morate beskonačno raditi trbušnjake kako bi došli do perfektnog izgleda struka i stomačnih mišića. Fitnes stručnjaci sada tvrde da ste uz pomoć samo jedne vežbe na korak od savršenog stomaka

Vežba nije zahtevna, a delotvornija je, tvrde eksperti, od bilo kojih teških trbušnjaka. Sastoji se samo u, verovali ili ne - disanju!

- Tajna ove vežbe je u tome što se njom aktiviraju najdublji abdominalni mišići, čineći tako jednostavne kontrakcije - tvrdi Rič Sturla, personalni trener u britanskom centru za zdrav život "Rezultati zdravlja i performanse“.

Ta metoda koja podrazumeva duboko udisanje i ispuštanje vazduha iz stomaka takođe se upražnjava kod joge i pilatesa i sastavni je deo tih vežbi. Primenjivanje takoreći "lenje" vežbe ima nekoliko verzija, a možete je već ujutru uvesti kao naviku i rutinu.

pexels.com

Ova vežba se odlično izvodi i na lopti za pilates

Prva i najlakša verzija je u tome da legnete na leđa i da savijete noge u kolenima sa stopalima naslonjenim na dušek. Udišite i izdišite vazduh, uvlačeći stomak kao da će vam pupak dotaći kičmu. Što se više stomak uvlači i savija, veća je kontrakcija i delotvornost vežbe.

Drugi način za njeno izvođenje jeste da udahnete i uvučete stomak 15 sekundi. Ukoliko vidite da možete izdržati i duže, slobodno pomerite interval na 60. Po potrebi naravno plitko udahnite. Poželjno je da se ova vežba primeni 2-3 puta.

Treća i najteža verzija „isisavanja“ stomaka se sastoji u tome da promenite položaj tela. To ćete izvesti klečeći na kolenima i sa dlanovima na podu, a zatim sedeći uspravno na stolici ili pilates lopti. To je naravno teža verzija ali je svakako efikasna.

Nakon primenjivanja vežbe moći ćete ceo dan da sedite i stojite sa zategnutim stomakom, a Sturla tvrdi da uz prvo, najlakše izvođenje i redovnu zdravu ishranu rezultati mogu biti vidljivi već nakon dve nedelje. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)