Odrasli

Ako su vas roditelji terali da nameštate krevet, GRDNO SU GREŠILI! Sada zaslužujete izvinjenje, evo i zašto!

Da li ste i vi od onih koji se opterećuju pedancijom i žele da vam sve bude pod konac još od ranih jutarnjih sati ili ste jednostavno tu naviku stekli kao mali? Iako je sve to za pohvalu i treba biti disciplinovan, naročito kada je čistoćau pitanju, stručnjaci savetuju da je nekada neurednost poželjna.

03.06.2022 10:00

Ako su vas roditelji terali da nameštate krevet, GRDNO SU GREŠILI! Sada zaslužujete izvinjenje, evo i zašto!
shutterstock.com

Mnogi su još u ranom detinjstvu stekli naviku koju su dobili od roditelja da kada ustanu nameste krevet. Iako ovo mnogi smatraju disciplinovanim ponašanjem, nekima je ovo i dalje prava muka, pa nekad i odlože pospremanje kreveta za kasnije. Ipak, to i nije tako loša ideja tvrde stručnjaci, jer na ovaj način ćete imati bolji san i biti zdraviji, a kako?

Većina ljudi nije svesna koliko su grinje, koje se broje u milionima, opasne, a one naseljavaju posteljinu i nameštaj. Međutim, postoji način da budu uništene, a to se postiže ukoliko ostavite neuredan i nepospremljen krevet. 

Viralni video koji je jedan TikToker podelio sa korisnicima, pogledalo je oko 3 miliona korisnika i on tvrdi isto što i lekari, da na ovaj način izlažete grinje svetlosti i  svežem vazduhu, što oni ne podnose.

 

 

Grinje raste i nastanjuje posteljinu, tako da voli toplotu i ukoliko odmah pokupite posteljinu „zarobljujete“ ih i produžavate im život.

Grinje su paraziti, okom nevidljiva sitna bića, iz porodice paukova koja se hrane ostacima kože i nastanjuju od posteljine, nameštaja do tepiha i plišanih igračaka. Mogu da izazovu razne alergijske reakcije i respiratorne probleme.

 

 

Oni preživljavaju u svim klimatskim uslovima sem na velikim nadmorskim visinama gde im je razmnožavanje onemogućeno. Relativna vlažnost vazduha je ono što im najviše prija, kada je ona manja, grinje funkcionišu sporije, postaju uspavane i mogu da umru.

BONUS VIDEO: 

 

Komentari (0)