Odrasli

DIJETA KOJOM JE KIM KARDAŠIJAN SMRŠALA 30 KILOGRAMA! Tačan program, efekat je zagarantovan

Dijete ne moraju nužno da isključuju namirnice u kojima uživate, što potvrđuje i ovaj režim ishrane za koji smo vam dali detaljan vodič šta smete da unosite.

23.04.2022 16:00

DIJETA KOJOM JE KIM KARDAŠIJAN SMRŠALA 30 KILOGRAMA! Tačan program, efekat je zagarantovan
Tanjug/AP

Kim Kardašijan je više puta isticala da dugo nije mogla da pronađe dobru dijetu pomoću koje bi se zauvek rešila viška kilograma, sa kojima se posebno borila nakon druge trudnoće kada je nabacila čak više od 20 kilograma .

Tragajući za adekvatnim režimom ishrane, poznata rijaliti zvezda saznala je za Atkinsonovu dijetu koju je veoma brzo počela da primenjuje i uz pomoć koje je skinula čak 30 kilograma. 

Dijeta koju je osmislio Robert Atkins isključuje suhomesnate proizvode iz ishrane, što dovodi do bržeg sagorevanja kalorija, a samim tim i masti na kritičim delovima tela. Dijeta funkcioniše u tri faze i pravilno pridržavanje trebalo bi da donese rezultate, baš kao i kod Kardašijanove.

Prva faza podrazumeva ograničavanje ugljenih hidrata na svega 20 grama dnevno. Ona traje dve nedelje, a od dozvoljenih namirnica je uključeno sve, uključujući meso, jaja, sveže lisnato povrće, morske plodove, mlečne proizvode, kao i sve ostale vrste masnoća.

U drugoj fazi se postepeno uključuju ugljeni-hidrati. Dozvoljeno ih je unositi putem povrća i određene količine bobičastog voća. U ishranu je u toj fazi dozvoljeno uključivanje suhomesnatih proizvoda. U prvoj verziji Atkinsonove ideje, suhomesnati proizvodi bili su u prvoj fazi, ali se došlo do zaključka da usporeno tope masti.

U trećoj, poslednjoj fazi, dozvoljeno je unositi ugljene hidrate u količini od 60 do 100 grama dnevno, zavisno od konstitucije. Osobe koje su držale dijetu moraju da nastave sa istim režimom ograničavanja ugljenih hidrata i posle, tako da je to kao neka četvrta faza.

Suština cele dijete je da se u početku unosi više proteina, pa se gubi i više kilograma, dok u narednim fazama svi koji žele da smršaju moraju uključiti i vežbanje. Rezultati su se kod Kim odmah pokazali, što se vidi i na njenoj sadašnjoj figuri.

Dozvoljene namirnice iz Atkinsonovog programa su:

Meso-junetina, ovčetina, piletina, pačetina i guščje meso

Povrće-paprike, spanać, brokoli, krastavac, kelj, špargle, zelena salata, celer, vlašac i pečurke

Jaja

Bademi, lešnici, orasi i semenke suncokreta

Biljni začini

Maslinovo ulje, kokosovo ulje i ulje avokada

Pravila:

Atkinsonova dijeta je vrlo jednostavna jer je ishrana bazirana na proteinima što uključuje sve gore navedene dozvoljene namirnice. Jedino na šta lekari upozoravaju i oni koji drže dijetu treba da imaju u vidu jedna od nus pojava ove dijete je zatvor. Takođe previše posoljena hrana može dovesti do naglog skoka krvnog pritiska. Ali svakako, pre početka držanja dijete, treba se konsultovati sa svojim lekarom.

 

BONUS VIDEO:
 

 

 

 

 

 

Komentari (0)