Odrasli

KAKO SAM SE SUPLEMENTOM PODMLADIO VIŠE OD 10 GODINA? Čuvenom doktoru je NMN promenio život iz korena!

Biolog već duži vremenski period koristi suplemente koji su odnedavno dostupni i u Srbiji.

28.10.2024 19:31

KAKO SAM SE SUPLEMENTOM PODMLADIO VIŠE OD 10 GODINA? Čuvenom doktoru je NMN promenio život iz korena!
Schutterstock

Jedan od najperspektivnijih saveznika današnjice u borbi protiv starenja jeste NMN suplement. Starenje je tema o kojoj mnogi ne žele da govore, a danas, zahvaljujući pojavi ovog suplementa, možemo da govorimo o šansi da se to stanje značajno reguliše i okrene u našu korist. Ipak, starenje nije samo ono što se "golim okom" vidi, već, kada je u pitanju ta tema, možemo da razgovaramo i o stanju organizma, ali i o izbegavanju, ili bar kontrolisanju, hroničnih bolesti.

Australijski biolog dr Dejvid Sinkler (58) već godinama istražuje načine da odloži starenje, istovremeno ispitujući i zašto do njega uopšte dolazi. U svojoj knjizi "Životni vek: zašto starimo – i zašto ne moramo", on je razjasnio pitanje dugovečnosti,  govoreći i o tome kako da aktiviramo gene koji nam omogućavaju da živimo duže, da starimo sporije i da živimo zdravim životom. Iz perspektive nauke i iz svog iskustva, on govori o značajnom poboljšanju koje je doživeo nakon konzumiranja NMN suplemenata. Kada čujete na koji način se njegovo zdravlje poboljšalo, poželećete da budete na njegovom mestu.

Promo

Dejvid Sinkler svakog jutra uzima NMN suplemente

Doktor predviđa da će u ne tako dalekoj budućnosti pojedinci koji žive u zdravom društvu imati očekivani životni vek koji će biti najmanje 50 odsto duži. 

Svakog dana uzima NMN suplemente

Pored zdrave ishrane i vežbanja, čemu je dosledan već dugo godina, nezaobilazno u njegovom životu je konzumiranje suplemenata. Takođe, on jede samo jednom dnevno, a redovno vežba da bi telo održao gipkim, energičnim i zdravim. Konzumira jedan gram nikotinamid mononukleotida (NMN) svakog jutra, često u kombinaciji s jogurtom. 

Prema studijama, uzimanje ove doze tokom 10 dana dovešće do 2.000 povećanja nivoa NAD u organizmu. Reč je o supstanci koja se prirodno nalazi u našem telu i funkcioniše kao koenzim, odnosno pomaže da ostali enzimi u telu odrade važne poslove poput popravljanja oštećene DNK i pretvaranja hrane u energiju. Kako starimo NAD prirodno opada, te se njegovim nadoknađivanjem pomoću NMN suplemenata poboljšava nivo energije u telu, osetljivost na insulin i mentalna oštrina. 

Doktor Sinkler uzima NMN suplemente nekoliko godina i detektovao je porast nivoa NAD+ u krvi.  

Mlađi 27 godina

Doktor Sinkler je počeo da ostvaruje značajan napredak ka aktivnom, zdravom načinu života nakon analize krvi. Njegova zapanjujuća transformacija dovela je do toga da je njegova 58-godišnja biološka starost pala na 31, i to za samo nekoliko meseci. 

Osim toga, treba napomenuti i neke probleme sa kojima se suočavaju pripadnice nežnijeg pola, a koji su povezani sa smanjenjem estrogena tokom godina. Pokazalo se da je neplodnost "izlečivo" stanje pomoću posta i smanjenog unosa kalorija. U Sinklerovoj laboratoriji su koristili miševe za tu vrstu ispitivanja.

NMN/Schutterstock

NMN suplementi su stigli i u Srbiju 

Neverovatno, ženke miševa kojima je NMN dodat u ishranu nastavile su da imaju menstruacije i nakon menopauze i čak su na svet donele nove potomke.

NMN stigao i u Srbiju 

Većina ljudi se pita da li su NMN suplementi bezbedni za upotrebu. "EffePharm" (farmaceutska kompanija iz Kine) nedavno je objavila rezultate toksikoloških testova na NMN, potvrđujući njegovu bezbednost. NMN je ključan gradivni blok za NAD+ (koenzim neophodan za borbu protiv starenja i raznih bolesti). Ova inovativna studija, prva takve vrste, istraživala je genetsku toksičnost NMN koristeći in vivo model koštane srži sisara.

Rezultati su pokazali da čak i pri visokim dozama od 2.000 mg/kg telesne težine oralni NMN nije pokazao nikakve znakove genetske toksičnosti, što potvrđuje njegovu bezbednu upotrebu.

NMN je sada stigao i u Srbiju i može se poručiti preko sajta nmnkapsule.rs

Optimalno vreme za uzimanje NMN je ujutro, zato što može poboljšati energiju i fokus tokom dana. Preporučene doze variraju, ali istraživanja pokazuju da je 500 mg dnevno dovoljno da se već posle nekoliko meseci osećate vitalnijim.

Poručivanje

NMN svetski poznatog prozvođača Uthever sada se može poručiti i u Srbiji putem sajta nmnkapsule.rs. Naime Anti age boost NMN preparat može se poručiti u obliku praha (30 gr) ili u kapsulama od 250 i 500 mg.

Za optimalne rezultate preporučuje se njegova svakodnevna upotreba, u skladu sa preporučenim dozama. Većina istraživanja pokazuje da uzimanje između 250 mg i 500 mg dnevno može pružiti značajne koristi.

Dostava je besplatna.

Suplement Anti age boost NMN ispitan je i na ljudima i studija je pokazala da nema nikakvog štetnog dejstva po organizam. Takođe, suplement Anti age boost NMN poseduje sve neophodne dozvole relevantnih zdravstvenih institucija u Srbiji za ljudsku upotrebu i jedini je koji ima dozvolu za prodaju kapsula od 500 mg.

  • Ministarstvo zdravlja
  • Farmaceutski fakultet Novi Sad
  • Institut za Javno zdravlje Kragujevac
  • Gradski zavod za Javno zdravlje Beograd

Benefiti redovne upotrebe NMN

Posle 1 meseca - povećan nivo energije
Posle 3 meseca - povećan nivo snage i bolji san
Posle 6 meseci - zdraviji izgled kože i podmlađen organizam

Iskustvo još jednog doktora

Podsetimo, uticajem NMN tableta na ljudsko zdravlje bavio se i jedan od najvećih stručnjaka iz oblasti neurologije, dr Endrju Huberman. On je izneo svoje lično iskustvo sa NMN suplementima.

- Uzimao sam NMN suplemente u stanju velikih napora kako bih povećao NAD i sad mogu potpuno objektivno i na osnovu ličnog iskustva da opišem šta sam doživeo. Kad uzimam NMN tablete to mi pomaže da održim visok nivo mentalne i psihičke energije tokom celog dana - rekao je uvaženi doktor.

Kako je naglasio, on ima 48 godina i logično je da oseća pad fizičke i mentalne energije, ali nakon uzimanja NMN suplemeneta osećao se snažnije i bolje je funkcionisao.

- Uzimanje NMN suplementa ujutru, pre prvog obroka, daje mi dosta energije, a primetio sam da taj nivo energije zadržavam tokom celog dana. Kad prestanem da uzimam ove tablete evidentan je pad energije u odnosu na period kad ih koristim. Postoje podaci na osnovu ogleda na životinjama da povećanje NAD ili uzimanje NMN produžava životni vek - naglasio je dr Huberman.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)