Odrasli

APARAT KOJI SE NOSI NA POLNOM ORGANU BI MOGAO DA SPASI ŽIVOT MUŠKARCIMA: Otkriva rane simptome opake bolesti

Ovaj uređaj je izazvao ogromnu pažnju.

26.10.2024 12:41

APARAT KOJI SE NOSI NA POLNOM ORGANU BI MOGAO DA SPASI ŽIVOT MUŠKARCIMA: Otkriva rane simptome opake bolesti
Shutterstock

U Velikoj Britaniji je počela prodaja neobičnog aparata koji se nosi na polnom organu i koji može da pomogne muškarcima sa erektilnom disfunkcijom, ali i da ukaže na nagle skokove krvnog pritiska, koji se često javljaju bez vidljivih simptoma.

Proizvođači navode da se ovaj aparat nosi tokom vođenja ljubavi ili spavanja. On ima posebne senzore koji beleže noćne erekcije. Mada je prevashodna namena ovog uređaja da se pomogne muškarcima sa impotencijom ili erektilnom disfunkcijom, on bi mogao i da bukvalno spasi život osobama koje ga nose.

Naime, erekcija se oslanja na zdravu cirkulaciju krvi u polnom organu, i bilo koji problemi mogu da ukažu na opasne zdravtsvene probleme kao što su bolesti srca i problemi sa prostatom.

Takođe, erektilna disfunkcija može da bude i rani znak dijabetesa ili visokog krvnog pritiska.

Ukoliko muškarac ima probleme sa erekcijom tokom odnosa, a nesvesne erekcije su normalne, to bi mogao da bude pokazatelj da je erektilna disfunkcija izazvana stresom.

Shutterstock

Pojačana zaštita od kardiovaskularnih bolesti

 

Sa druge strane, ukoliko postoji problem i tokom odnosa i tokom spavanja, uzrok je verovatno psihološki problem.

Tvorci ovog uređaja navode da on može da otkrije probleme sa erekcijom u ranoj fazi, što znači da muškaci mogu da promene svoje navike i reše ovaj problem.

To bi moglo da podrazumeva gubitak težine, balansiranu dijetu, ostavljanje pušenja i smanjenje konzumacije alkohola.

Na taj način će se smanjiti rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Ono što je sigurno, ovakvi aparati uvek privlače ogromnu pažnju, što ne čudi jer, po zvaničnim podacima, 50 odsto muškaraca starih od 40 do 70 godina će imati neku vrstu problema sa erektilnom disfunkcijom, prenosi Dejli Mejl (Daily Mail).

BONUS VIDEO:

Komentari (0)