Odrasli

OVAJ ČOVEK JE ROĐEN S TRI POLNA ORGANA! I doktori zanemeli od onoga što su videli, a onda je usledilo nešto još ČUDNIJE!

Druga dva penisa su se razlikovala od "glavnog", evo kako.

16.10.2024 13:10

OVAJ ČOVEK JE ROĐEN S TRI POLNA ORGANA! I doktori zanemeli od onoga što su videli, a onda je usledilo nešto još ČUDNIJE!
Shutterstock

Čovek iz engleskog grada Birmingema, rođen je sa tri penisa, čime je postao tek druga osoba u svetu sa tim izuzetno retkim medicinskim deformitetom poznatim kao trifalija, tvrde lekari. Prema medicinskom izveštaju, samo jedan od tri penisa bio je funkcionalan, dok su ostala dva bila pričvršćena za kožu skrotalne vrećice.

Ovaj 78-godišnjak, čije je stanje otkriveno tek nakon što je poklonio svoje telo nauci nakon smrti, veruje se da je možda čitavog života bio nesvestan svoje neobične anatomske varijacije. Ta činjenica posebno je zbunila lekare koji su se zapitali kako li je izgledala njegova svakodnevica.  

Lekari sa Univerziteta u Birmingemu navode da se procenjuje da se jedan od pet do šest miliona dečaka rađa sa više od jednog penisa, dok je zabeleženo nešto više od 100 slučajeva difalije (dva penisa) širom sveta.

Rezultati obdukcije 

Trifalija je izuzetno retka, a ovaj slučaj je jedinstven po tome što je drugi zabeleženi slučaj nakon prvog koji je otkriven 2020. kod neidentifikovanog dečaka iz Duhoka u Iraku. Drugi slučaj iz Indije iz 2015. godine postao je viralan, ali nije bio potvrđen zbog nedostatka medicinskih dokaza, prenosi Daily Mail. 

Shutterstock

Čovek verovatno nije ni znao da je imao tako redak deformitet 

Tokom obdukcije urolozi su otkrili da nijedan od dodatnih penisa nema uretru, cev kroz koju prolazi urin. Dodatni penis nije imao ni corpus spongiosum, masu spužvastog tkiva koja omogućava promenu dimenzija penisu, što je ukazivalo na moguće funkcionalne deficite.

Uzrok je i dalje nepoznat

- Zbog ovog stanja moguće su infekcije urinarnog trakta, erektilna disfunkcija i problemi sa plodnošću, izjavili su lekari u časopisu Journal of Medical Case Reports.

Takođe, naglasili su da je dispareunija – bol tokom seksualnog odnosa – mogla biti problem s obzirom na potencijalnu erekciju dodatnih penisa.

Uzroci prekomernih polnih organa i dalje su misterija, a prvi prijavljeni slučaj datira iz 1600-ih. Iako nema poznatih faktora rizika, smatra se da se to stanje dešava slučajno tokom fetalnog razvoja.

U većini slučajeva hirurzi su uklonili dodatne penise, ali specifičan pristup zavisi od individualnog stanja pacijenata. Ovaj retki slučaj iz Birmingema dodatno osvetljava složenost ljudske anatomije i izazove koji proizlaze iz takvih izuzetnih stanja.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)