Odrasli

POSLE ODNOSA S SUPRUGOM, ZAVRŠIO U BOLNICI ZBOG TROVANJA HRANOM: Inficirao mu se i "ponos", doktori šokirani otkrićem!

Ovo je prvi ovakav slučaj na svetu.

03.09.2024 05:15

POSLE ODNOSA S SUPRUGOM, ZAVRŠIO U BOLNICI ZBOG TROVANJA HRANOM: Inficirao mu se i "ponos", doktori šokirani otkrićem!
Shutterstock

Lekari su se bukvalno krstili kada su utvrdili da se muškarac iz Libana (38) otrovao hranom dok je vodio ljubav sa svojom suprugom! Nesrećnik je u bolnicu došao nakon što je nedelju dana trpeo velike bolove zbog crvenila i otoka na polnom organu!

U prvom ovakvom slučaju na svetu, doktori iz medicinskog centra u Bejrutu su bili šokirani kada im je malerozni muškarac ispričao da je posle žestokog vođenja ljubavi sa suprugom, prvo osetio bol i oticanje polnog organa, a nakon toga je usledilo povraćanje i proliv. 

Doktori su uzeli uzorak iz pacijentovog penisa i testirali ga na infekciju, i na njihovo veliko iznenađenje, ispostavilo se da je "neobičan organizam" koji obično izaziva trovanje hranom, kriv za stanje njegovog polnog organa.

Nađena je bakterija "bacillus cereus" koja se obično pojavljuje u kontaminiranoj hrani koja uključuje pirinač, govedinu i povrće. Ova bakterija oslobađa otrovne toksine koji mogu da izazovu trovanje hranom, povraćanje, mučninu i dijareju. 

Shutterstock

Ovo je prvi ovakav slučaj na svetu

Ono što čini ovaj slučaj unikatnim je činjenica da su infekcije na koži penisa obično posledica povreda i seksualno prenosivih patogena ili bakterija kao što su streptkokoke i stafilokoke.

Kada su lekari detaljno proučili bizarnu infekciju koju je LIbanac dobio, utvrdili su da je dan pre pojave prvih simptoma muškarac sa familijom jeo hranu s pirinčem. Narednog dana je imao intimni odnos sa suprugom, i povraćanje i dijareja su se pojavili nekoliko sati kasnije.

Tokom jakog napada dijarere, Libanac je rekao da se njegova genitalna regija "uprljala" i na taj način je ova bakterija ušla u njegov polni organ.

- Sasvim je moguće da su dijareja i povraćanje koji su inficirali kožu na penisu posle intimnog odnosa, izazvali infekciju - navode lekari.

Libanac je dobio antibiotike i rečeno mu je da se uzdržava od vođenja ljubavi dok se skroz ne zaleči.

Posle mesec dana muškaraca je lekarima rekao da više nema bolove i da je infekcija izlečena.

- Infekcija bakterijom "bacillus cereus" na ovaj način, iako ekstremno retka, može da izazove oubiljne zdravstvene probleme kao što su meningitis, endokarditis, upala pluća i bolest mekog tkiva - objašnjavaju stručnjaci, prenosi The Sun.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)