Odrasli

PO VRUĆINI NIKADA NE SMETE DA DRŽITE MLEKO U VRATIMA FRIŽIDERA! To može da bude opasno po zdravlje

Sitan detalj koji mnogu ne primećuju.

05.08.2024 10:24

PO VRUĆINI NIKADA NE SMETE DA DRŽITE MLEKO U VRATIMA FRIŽIDERA! To može da bude opasno po zdravlje
Shutterstock

Po velikoj vrućini, morate duplo više da vodite računa o načinu na koji postupate sa hranom. Stručnjaci upozoravaju i da nije svejedno gde u fižideru držite osetljive namirnice, a najvažniji savet je da se mleko nikako ne drži u vratima frižidera!

Kada krene toplotni talas, hrana se mnogo brže kvari i zato je važno da se hrana zaštiti od kvarenja.

Dženifer Šo, ekspert iz firme "Plumbworld" savetuje da se jaja i mleko nikako ne drže u vratima frižidera.

- Ova oblast je toplija od ostatka frižidera, što može da dovede do skraćenja roka trajanja mleka. Mnogo bolji izbor je da mleko držite u centralnom delu frižidera - navodi Š koja je dodala da sosovi i pića mogu da se drže u vratima, dok jaja morate da prebacite u centralni deo.

Shutterstock

Veoma je važno kako čuvate hranu

 

- Meso i riba, na primer, moraju da se čuvaju na hladnom mestu. To je obično zadnji deo frižidera, gde otvaranje vrata ima najmanji uticaj na smanjenje temperature. Nije slučajno ni što frižideri na dnu imaju posebnu fioku za voće i povrće - ovaj deo nije toliko suv kao ostatk fižidera, i zato će namirnice duže biti svežije - objasnila je Dženifer Šo.

- Takođe, vodite računa i da ne prepunite frižider. Ako nabacate stvari jednu preko druge, to će onemogućiti normalnu cirkulaciju vazduha, što znači da će frižider morati da radi više kako bi ohladio hranu, a namirnice će se brže kvariti - napominje Šo i upozorava da pravilno čuvanje hrane nije važno samo zbog svežine namirnica, ili uštede struje, već pre svega da biste izbegli trovanje hranom koje je uobičajeno tokom leta, piše Daily Express.

BONUS VIDEO: 

 

Komentari (0)