Tetka Saveta

OVAKO PRODUŽITE ROK TRAJANJA MLEKU: Umesto nekoliko dana može biti upotrebljivo do 3 meseca

Trikovi zlata vredni.

17.07.2024 15:27

OVAKO PRODUŽITE ROK TRAJANJA MLEKU: Umesto nekoliko dana može biti upotrebljivo do 3 meseca
Shutterstock

Mleko je osnovna namirnica mnogobrojnih jela i malo koji obrok može da se spremi bez tog sastojka. Ono što je poznato je i da ne može trajati predugo. Ako ne želite da bacate novac i iznova i iznova kupujete mleko koje vam se kvari jer ne stignete da ga popijete, postoji rešenje.

Da li ste se ikada zapitali kako produžiti rok trajanja mleka? Postoje jednostavni trikovi koji vam mogu pomoći da mleko duže ostane sveže. Evo nekoliko saveta koji vam mogu biti od koristi.

 

Dodavanje soli

Jedan od trikova za produženje svežine mleka je dodavanje prstohvata soli u kutiju sa mlekom. So može usporiti proces kiseljenja mleka, produžavajući njegov rok trajanja za nedelju dana.

shutterstock.com

Kako produžiti rok trajanja mleku

Nakon dodavanja soli, potrebno je dobro promućkati kutiju kako bi se so ravnomerno rasporedila.

 

Odmah stavite mleko u frižider

Kada donesete mleko kući, važno je da ga odmah stavite u frižider. Preporučljivo je držati mleko na polici frižidera umesto u vratima, jer je temperatura na polici stabilnija, što doprinosi dužem roku trajanja.
 

Zamrzavanje mleka

Zamrzavanje mleka je još jedan efikasan način da se produži njegov rok trajanja. Mleko može ostati sveže i do 3 meseca ako se pravilno zamrzne, čime se osigurava da ostane bezbedno za piće i kuvanje.


Korišćenjem ovih jednostavnih trikova, možete produžiti rok trajanja mleka i smanjiti otpad hrane u svom domaćinstvu, piše Trpeza.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)