Odrasli

IMA 104 GODINE I SVIMA OTKRIVA SVOJU TAJNU DUGOVEČNOSTI: Obožava da jede OVU hranu i ima svrhu koja je održava mladom

Svima je poznata kao "Dama jastoga" jer ne samo što voli da ih jede - ona ih i lovi.

05.07.2024 17:15

IMA 104 GODINE I SVIMA OTKRIVA SVOJU TAJNU DUGOVEČNOSTI: Obožava da jede OVU hranu i ima svrhu koja je održava mladom
Printscreen/Youtube/NEWS CENTER Maine

Virdžinija Oliver hvata rakove skoro jedan vek, od malih nogu i planira da i ovog leta bude aktivna na tom polju. Budući da je obnovila svoju licencu za lov na njih koja traje od juna do oktobra i ovog leta ide u lov na njih.

Ova vremešna starica otkriva da voli da boravi na vodi i da bude sama sebi gazda. Virdžinija je rođena daleke 1920. godine a javnosti je postala poznata nakon pojavljivanja dokumentarca o njoj pod nazivom "Razgovori sa damom od jastoga". 

Svoju ljubav ka ovoj aktivnosti otkrila je još kao devojčica, radeći sa svojim ocem, a kasnije sa mužem, čak u vreme kada su žene vrlo retko radile taj posao.

Aktivno radi na moru

Virdžinija ovih dana radi sa svojim 81-godišnjim sinom Maksvelom na brodu, koji je nazvan po njoj dok na obalama Roklanda u državi Mejn bacaju mreže i nadaju se dobrom ulovu, prenosi Today. Svoje dužnosti tokom lova ona i njen sin su pažljivo rasporedili tako da on vuče zamke dok Virdžinija puni vrećice mamaca i meri jastoge. Ako su račići mali, bacaju se nazad u vodu.

U dokumentarnom filmu gde se se ona pojavljuje otkriva kako je do 103. godine vozila auto. Ova bakica je savršenog zdravlja i živi sa sinom.

Iako mnogi priznaju da genetika igra ulogu u dobrom zdravlju i dugovečnosti ona otkriva kako je i životni stil vrlo bitan jer su njeni roditelji umrli u svojim 50-im i 60-im godinama.

Virdžinija je podelila čega se jedan vek pridržava i zbog čega je tako vitalna

Mnogo se kreće

Oliver otkriva da je važno biti aktivan, jer u suprotnom ćete ostati u "invalidskim kolicima". Oduvek je ustajala rano i radi tri dana u nedelji sa svojim sinom, a u njihov pohod idu pre izlaska sunca, pa mora da se budi u tri sata ujutru.

Praktikuje zdrav život

Nikada nije zapalila cigaretu niti popila alkohol. Jastozi i zdrava hrana su često na njenom meniju a kada je u pitanju poslastica prednost daje niskokaloričnim slatkišima, koje su pune proteina, minerala, cinka i kalcijuma kao i vitamina B.

Ipak, ona voli da jede sve tako da je kao i mnogi "slaba " na čokoladu koja je brzo oraspoloži a voli i večere od pasulja ili domaće čokoladne krofne.

Provodi vreme u prirodi

Sati provedeni na svežem vazduhu i pored vode su deo njenog posla, ali i nešto što Virdžiniji mnogo prija. Postoje i istraživanja koja potvrđuju ovu tvrdnju da ako ste pored vode to utiče na vaše unutrašnje stanje koje se smiruje. Ona ističe da voda podstiče mentalno zdravlje, stvarajući strahopoštovanje i umirujući čulna iskustva, navodi se na tom portalu.

Dokazano je da u tzv. Plavim zonama gde žive stogodišnjaci, ljudi vole da provode vreme u šetnji, planinarenju i u bašti. 

Pronašla je svoju strast

Ona u svom dokumentarcu otkriva da radi ono što želi da radi i da je to između ostalog nešto što ispunjava svakog pojedinca. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)