Odrasli

NEĆU POBEDITI RAK, ALI ISKORISTIĆU SVAKI SEKUND PREOSTALOG VREMENA: Lista želja hrabre mame će vam slomiti srce!

Rošin Pelan (42) se već šest godina bori sa tumorom dojke u terminalnoj fazi.

26.06.2024 10:20

NEĆU POBEDITI RAK, ALI ISKORISTIĆU SVAKI SEKUND PREOSTALOG VREMENA: Lista želja hrabre mame će vam slomiti srce!
Facebook - Roisín Pelan-Brown

Rošin ne zna šta znači reč predaja, i ona je najbolji primer da nikada ne treba odustajati. Rošin je već do sada pobedila sve prognoze lekara. Oni su joj pre šest godina rekli da ima još tri godine života, a Rošin ih je već demantovala, piše Daily Mail.

Hrabra žena je napravila svoju listu želja, koju naziva "listom života", i tu je popisala sve stvari koje želi da uradi pre smrti, i što je još važnije počela je da svoj plan sprovodi u stvarnosti.

Možda najmanju mogućnost za ostvarenje ima njena želja da se bend "Oasis" ponovo okupi i da ona ode na njihov koncert.

Takođe, nada se da će posetiti Njujork, roniti na ostrvu Bora Bora ili prenoćiti u kući na drvetu.

- Napisala sam knjigu za decu, prepešačila sam Alpe, pokrenula sam mali biznis. Bili smo na porodičnom putu po jugu Francuske, ali i dalje želim da kamperom obiđem Kanadu i Novi Zeland.

Rošin je prvi put primetila da nešto nije u redu 2014. posle rođenja druge ćerke, kada je napipala izbočinu u levoj dojki.

Posle testova u bolnici je utvrđeno da ima rak dojke, i posle hemoterapije, bolest je bila u remisiji.

Facebook - Roisín Pelan-Brown

Hrabra mama je već pobedila sve prognoze lekara

 

Ali, posle četiri godine Rošin je osetila bol u rukama i dojkama. Lekari su prvo mislili da se radi o oštećenju nerva, međutim, pregled na skeneru je potvrdio najcrnje prognoze - tumor se vratio i proširio, i sada je postao neizlečiv.

- Kada sam čula tu dijagnozu 2018. stalno sam ponavljala: ne mogu da napustim moju ćerkicu Ajvi, ne mogu. Srce mi se slomilo i bila sam očajna - rekla je Rošin koja je od tada prošla kroz 60 tura hemoterapije i promenila je pet vrsta lekova. 

Detalj koji je rasplakao sve je bila najvažnija stavka na njenoj listi života.

Naime, Rošin i njen suprug Majkl su još u vreme pre postavljanja dijagnoze, planirali da usvoje dečaka, a taj proces se naravno otegao jer, u skaldu sa zahtevima socijalne službe, njen onkolog je morao da potpiše dokument kojim potvrđuje da je ona u dobrom zdravstvenom stanju.

Njen lekar je bio veoma zadovoljan progresom i dao joj je tu potvrdu zlata vrednu, a nakon što se socijalna služba složila sa zahtevom, Rošin i Majkl su ostvarili svoju najveću želju i usvojili su dečaka.  

Rošin je već pobedila sve negativne prognoze, nastavlja da pravi planove i kako kaže, nada se da će njena priča dati nadu ljudima u naizgled bezizlaznim situacijama. 

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)