Odrasli

AKO SE BORITE SA BOLOM U LEĐIMA I NOGAMA OVA BILJKA ČINI ČUDA: Svi Srbi je imaju u kući, a evo šta treba da radite

Za ovu napravu potrebna vam je biljka koja je u narodu poznata kao svekrvin jezik.

24.06.2024 11:50

AKO SE BORITE SA BOLOM U LEĐIMA I NOGAMA OVA BILJKA ČINI ČUDA: Svi Srbi je imaju u kući, a evo šta treba da radite
instagram/printscreen/marie27737

Mnogi od nas se suočavaju sa raznim bolovima u kolenu, vratu, leđima i nogama. Često priroda posla prouzrokuje neke od ovih bolova, svakodnevno sedenje ili stajanje što ume da stvara veliki problem tokom spavanja ili obavljanja drugih aktivnosti. Bolovi koji se povremeno javljaju i ne zahtevaju stručnu pomoć, mogu se rešiti, barem ako je suditi jednom snimku sa Instagrama uz pomoć jedne biljke koju mnogi od nas drže u kući.

Radi se o biljci poznatoj u narodu kao svekrvin jezik ili Indisjko pero koja navodno ima svojstva analgetika i koja može pomoći u eliminaciji ovih bolova.

Dovoljno je da list ove biljke stavite preko kolena tokom noći i tegobe će nestati. međutim, za bolji efekat kreator sadržaja ističe da je potrebno iseckati biljku na parčiće i staviti je u blender kako bi se pretvorila u tečnu napravu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Minds Tales (@marie27737)

Kada se procedi stavlja se na vatru i dodaje se kašika mentolirane masti od eukaliptusa a zatim stavlja da provri dok se ne stvori kompatna smesa. Kada je gotovo prirodni analgetik se ostavlja da se ohladi a onda se ta naprava nanosi na bolno mesto.

Video je privukao veliku pažnju a neki korisnici ove mreže su potvrdili efikasnost ove biljke kao analgetika.

- Hvala Bogu, deluje odmah i efektivno. Moja ukočena leđa i struk su popustili. Hvala što ste podelili.

- Ne znam da li znate ali se ova biljka takođe koristi i u spavaćoj sobi kao pročišćivač vazduha, noću ispušta kiseonik.

- Moje dvorište ispunjeno je ovom biljkom. gajim ga preko deset godina.

- Apsolutno da! Ovo je nešto čemu sam se nadao godinama - bili su neki od komentara.

Eukaliptus i mentol rashlađuju lokalno mesto i zbog toga deluju kao analgetik a u kombinaciji sa ovom biljkom efekat je još veći. Umesto mentolirane masti, neki korisnici mreže su naveli da je moguće koristiti terpentinsko ulje koje spada u grupu etarsklih ulja. Jedino što je malo neprijatno iskustvo tokom pravljenja ovog prirodnog leka, barem kako navode neki korisnici mreže, jeste to što ova biljka prilikom sečenja može prouzrokovati svrab, što može biti malo neprijatno.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)