Odrasli

MISLILA JE DA IMA SIMPTOME ANOREKSIJE, NIJE ZNALA DA IMA TUMOR NA MOZGU: S 23 je osetila da joj trne lice, usledio šok!

Ni u najluđim snovima nije se ovome nadala.

11.06.2024 11:48

MISLILA JE DA IMA SIMPTOME ANOREKSIJE, NIJE ZNALA DA IMA TUMOR NA MOZGU: S 23 je osetila da joj trne lice, usledio šok!
Tiktok-diaryoflaurenx

Engleskinja Lauren Bun (23) greškom je verovala da je utrnulost njenog lica i glave simptom anoreksije. Anoreksija spada u poremećaje ishrane, ona je sindrom koji se najčešće javlja sa pojavom puberteta, ali nije isključiva ni u kasnijem uzrastu. Ono što je karakteristično za anoreksiju jeste intezivni strah od dobijanja na kilaži, koji se pretvara u fobiju prema hrani i manifestuje se njenim totalnim izbegavanjem. Međutim, nakon što su se simptomi nastavili, Lauren je posetila lekara i otkrila da ima tumor na mozgu. Postoji više odo 80 vrsta tumora koji mogu rasti unutar lobanje i mogu da dovedu do oštećenja mozga. 

Ova devojka je u tinejdžerskim godinama patila od anoreksije, pa je verovala da su utrnulost i neobični osećaji u njenom licu povezani sa poremećajem ishrane. Kada su simptomi postali uporniji, odlučila je da se obrati svom lekaru opšte prakse, koji ju je uputio na skeniranje magnetnom rezonancom.

Rezultati su odmah pokazali leziju na mozgu, a kasnije je dijagnostikovan tumor mozga drugog stepena i to sa rastućim tumorom.

Lauren je januaru 2024. godine prošla kroz šest sati dugu operaciju uklanjanja tumora. Iako se osećala dobro nakon operacije, kontrolni skener u aprilu bio je neodređen, što je značilo da bi mogla biti potrebna druga operacija. Lekari žele da izbegnu radioterapiju zbog njenih godina.

Laurenina zdravstvena borba inspirisala ju je da završi master studije iz poremećaja ishrane i kliničke ishrane na londonskom koledžu, koje je završila u maju 2024. 

- Moj sopstveni poremećaj u ishrani me je inspirisao da poželim da učim i radim na podršci drugima koji se možda suočavaju sa sopstvenim borbama, što je takođe ideja da odem na TikTok da pričam o tumorima na mozgu - kaže i dodaje da je bilo trenutaka kada je mislila da odustane od studija, ali su je roditelji ubedili da istraje. Tata je putovao redovno sa njom u London i čekao je.

Ova hrabra devojka je i dalje veoma aktivna na TikToku gde deli svoje iskustvo.

- Nadam se da ću svojom pričom pomoći drugima koji se suočavaju sa sličnim izazovima. Ljudi su bili šokirani kada su saznali da imam tumor na mozgu i pružili su mi ogromnu podršku. Frustrirana sam nedostatkom ulaganja u istraživanje tumora na mozgu. Ako želimo da pronađemo blaže opcije lečenja i lek za ovu bolest, potrebna su nam veća ulaganja - istakla je ona, a o tome je pisao i Mirror.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)