Odrasli

ONA JE MEDICINSKI FENOMEN I BAKA SA SUPERMOĆIMA: Neobičan život bivše učiteljice koji je šokirao ljude!

Džo Kameron je jedna od dve osobe na planeti sa ovom retkom mutacijom gena.

01.02.2024 17:00

ONA JE MEDICINSKI FENOMEN I BAKA SA SUPERMOĆIMA: Neobičan život bivše učiteljice koji je šokirao ljude!
Courtesy Jo Cameron / SWNS / SWNS / Profimedia

Bivša učiteljica Džo Kameron (75) je jedna od dvoje ljudi na planeti koja ne oseća bol, strah ili nakcioznost. Ona nikad nije pod stresom a rane joj zarastaju rekordnom brzinom. Kako je za britanski San ispričala ova Škotlanđanka ona je medicinski fenomen koji uvek i iznova oduševljava kako obične ljude tako i lekare.

shutterstock.com

Ova baka je posle teške operacije kuka popila samo dva paracetamola

 

Paracetamol posle operacije 

Džo je imala prelome kostiju, posekotine, artritis i nekoliko hirurških zahvata sa malo ili bez ikakve anestezije i lekova protiv bolova. Ona ne oseća ništa kada se opeče dok kuva, a nakon saobraćajne nesreće imala je samop lakše povrede i modrice. 

Dva puta se porađala bez ikakvih bolova a za svoje neobično stanje saznala tek pre 10 godina.

- Znala sam da sam srećna, ali nikad mi nije palo na pamet da sam drugačija. Mislio sam da je sve to normalno nisam ni znala da se nešto čudno dešava u mom organizmu sve do pre 10 godina - ispričala je ona.

Džo je tada otišla kod lekara zbog problema sa hodom i ispostavilo da ima tešku degeneraciju kuka iako nije osetila ne bol, nego čak ni nelagodnost. Lekari su bili zapanjeni, zamenili su joj kuk a nakon teške operacije umesto lekova protiv bolova popija je dva paracetamola.

Shutterstock

Ona veruje da će živeti 120 godina jer nikad nije osetila stres

 

Zapanjeni njenim nedostatkom osećaja bola, lekari su uputili kod specijalista gde je konačno saznala zašto ima "supermoći". Ispostavilo se da Džo ima vrlo retku mutaciju gena zbog čega ne oseća bol, strah ili ankcioznost. 

- Bol je tu s razlogom, on nas upozorava da nešto nije u redu sa našim telom. Džo nema ta upozorenja i zaista je fascinantno posebno što je poznato da pored nje postoji samo još jedna osoba na planeti sa ovom vrstom mutacije gena - rekli su lekari.

Gospođa Kameron se smeje jer ona tako živi celog života i kako je objasnila ima nameru da nadživi svoje vršnjake.

- Ja ću živeti 120 godina! Nikad nisam osetila stres koji je najveći problem za zdravlje - rekla je u šali ova vitalna bivša učiteljica. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)