Odrasli

PROBALA JE SVE KAKO BI ZAUSTAVILA GLAVOBOLJU, ALI NIJE POMAGALO: Čula je za jedan smešan savet pa rešila da ga isproba, kune se da deluje (FOTO+VIDEO)

Ništa vas ne košta da isprobate i vi ukoliko nemate bolje rešenje!

19.11.2023 14:01

PROBALA JE SVE KAKO BI ZAUSTAVILA GLAVOBOLJU, ALI NIJE POMAGALO: Čula je za jedan smešan savet pa rešila da ga isproba, kune se da deluje (FOTO+VIDEO)
shutterstock.com

Mnogi smatraju da im je najviše otežan rad dok imaju glavobolju. Bilo da je reč o migrenama, potiljačnim glavoboljama ili tenzionim, koje su karakteristične po oštrom bolu u predelu vrata, većina se žali na ovo stanje koje u većini slučajeva otežava svakodnevno fukncionisanje. Prvo što svima padne na pamet je da se posegne za nekim analgetikom koji će koliko-toliko smriti bol. Upravo zbog toga je mnoge zapanjio trik koji je brzinom munje počeo da se širi društvenim mrežama

Navodno, ukoliko stopala potopite u vruću vodu, glavobolja bi trebalo da  prestane u roku od nekoliko minuta. Mnogi su bili skeptični kada je u pitanju ova metoda, najviše zato što deluje previše jednostavno i čudotvorno da bi bila i efikasna. Međutim, jedna Tiktokerka je rešila da to isproba na direktnom primeru, a ishod celog procesa zapanjio je kako nju, tako i mnoge njene pratioce.

shutterstock.com

Glavobolja opterećuje mnoge svakodnevno

- Danas me toliko boli glava. Sve vreme razmišljam kako bi trebalo da popijem lek, ali ne verujem da bi me i tada prestala. Čula sam za trik sa potapanjem stopala u vrelu vodu, sedim na ivici kade i pripremam se da isprobam. Imala sam u planu fantastičnu žurku večeras, a sada sedim ovde i osećam se kao da će mi glava svakog časa eksplodirati. Kad bolje razmislim, znate šta, glavobolja je upravo prestala! Potopila sam samo stopala u vruću vodu na svega dva minuta i više me uopšte ne boli glava. Idem na žurku gde ću možda ludovati do zore - objašnjava ova efurična žena na Tik-tok snimku, a o njoj je pisao i Dejli Miror.

Video je pregledan više miliona puta i dobio je 409.000 sviđanja na Tik-toku, dok su gledaoci u komentarima bili karjnje podeljenog mišljenja.

- Pa nije to magični štapić, pa da nestane za par minuta.

- Toliko je glupo da je prosto smešno.

- Previše lako i prosto da bi bilo istinito.

- Meni ova žena ne deluje najnormalnije.

- Toliko sam očajna zbog glavobolje, da mi dođe da čak i ovo isprobam!

shutterstock.com

Trik kojim bi glavobolja mogla, navodno, da prestane

Doktor Sem Hej je, međutim, podržao metod smanjenja glavobolje potapanjem nogu u vruću vodu. 

- Dakle, imate glavobolju i čuli ste da stavljanje stopala u toplu vodu može pomoći. Da budem iskren, sve je to malo na nivou spekulacija. Smatramo da se kod glavobolje krvni sudovi u mozgu sužavaju i topla voda im pomaže da se otvore, što je vazodilatacija, postupak širenja krvnih sudova.Takođe, pomaže i kada stavite hladnu oblogu na potiljak. Hoće li uspeti baš svaki put? Naravno da neće. Hoće li to prouzrokovati štetu? Neće ni to, pa vredi pokušati - objasnio je on.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)