Odrasli

ŠOKANTNO OTKRIĆE, GRUDI RASTU I NAKON DVADESETE GODINE: Jedan od razloga za to će vas zapanjiti!

Mnoge pripadnice nežnijeg pola posvedočile su da su zaista primetile velike promene na svojim dojkama, a među njima je i poznata holivudska lepotica Selma Hajek.

25.06.2023 15:01

ŠOKANTNO OTKRIĆE, GRUDI RASTU I NAKON DVADESETE GODINE: Jedan od razloga za to će vas zapanjiti!
shutterstock.com

Žene na Tviteru počele su otvoreno da govore o tome da su grudi počele da im se povećavaju kako stare, a jedna od njih je i čuvena holivudska lepotica Selma Hajek, koja je javno negirala da nije radila povećanje grudi, na šta su aludirali mnogi mediji, istakavši da je izgled njenih dojki posledica godina. 

- Kada se ugojite vaše grudi rastu, a druge žene se sa tim suoče posle porođaja. Takođe, one rastu i u menopauzi, što se meni dogodilo. Ali sve je individualno - naglasila je Hajekova. 

Međutim, mnoge druge dame su navele da su doživele nagli rast grudi u kasnim dvadesetim, iako nikada nisu imale decu, a nisu se ni gojile.  

Tanjug/AP

Selma Hajek je bila predmet novinarskih napisa zbog navodnog povećanja grudi 

Iskustva pripadnica nežnijeg pola

- Ne znam za njenu situaciju, ali trebali bismo više razgovarati o tome kako se grudi menjaju, ne samo zbog težine, ili dojenja, već i usled različitih faza vašeg života! Mislim da ljudi o tome ne raspravljaju dovoljno - 

- Rekla bih da je mojim grudima trebao period od 27 godina da se formiraju - 

- Moje grudi su porasle za još jedan broj u tridesetim -

- Kada sam prestala da pijem alkohol sa 21 godinom postala sam trostruko D. Gubila sam na težini, dobijala na težini, ali su one i dalje rasle. Prvo dete E, drugo F, treće G korpa - rekle su neke od korisnica Tvitera.

shutterstock.com

Normalno je da se veličina grudi menja do kasnih dvadesetih godina, tvrde naučnici

Šta se dešava u kasnim dvadesetim?

Pudrik Šarma, plastični, rekonstruktivni i estetski hirurg u "Harli Medikal Grup", istakao je da po sredi može da bude kasni pubertet. 

- Nema medicinskih dokaza da postoji drugi pubertet, međutim, neke žene ulaze u pubertet kasnije, što uključuje razvoj dojki sve do sredine dvadesetih - istakao je taj stručnjak.  

Kako je dodao, hormoni uzrokuju rast grudi, poput estrogena, kao i količina masti i genetika. Kontracepcija i trudnoća, takođe, mogu uticati na povećanje veličine grudi.

- Drugi faktori, poput kože oko grudi, mogu imati veliki uticaj na njihov izgled, jer s godinama naša koža gubi elastičnost, što može promeniti izgled dojki u dvadesetim i tridesetim godinama - naveo je doktor. 

shutterstock.com

Vodite računa i obavezno idite na redovne preglede dojki

Pratite svoje grudi

Ipak, svaka žena bi trebalo da bude dobro upoznata sa svojim grudima i da prati pojavu eventualnih promenaNeobične promene, poput udubljenja ili kvržica, mogu zahtevati istraživanje, pa se obratite svom lekaru.

- Svaka žena ima različite grudi u smislu veličine, oblika i konzistencije. Takođe je moguće da jedna dojka bude veća od druge - navedeno je na internet stranici NHS-a.

Ipak, izuzetno je važno uzeti u obzir svaku promenu. 

- Pogledajte kako se vaše grudi razvijaju tokom meseca. Nekim ženama se povećaju u menstruaciji i tada postaju osetljivije. Takođe, nakon menopauze one postaju dosta mekše. Ono što bi trebalo da praktikujete jesu redovni pregledi koji mogu sprečiti da dođe do raka dojke - rekao je doktor Pudrik Šarma.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)