Dete

Ana Mihajlovski SE KAJE ZBOG SINA: Savetuje roditelje da ovo ne rade

Voditeljka Ana Mihajlovski je samo želela da ispuni deci želju, ali se sada veoma kaje.

22.08.2022 15:00

Ana Mihajlovski SE KAJE ZBOG SINA: Savetuje roditelje da ovo ne rade
Foto: E-Stock

Voditeljka Ana Mihajlovski (39) majka je 3 dece ćerke Ivu i Zoju kao i sina Petra pa se trudi kao i svaki roditelj da im ispuni sve želje. Tako je  dozvolila sinu i ćerki da na letovanju urade privremenu tetovažu kanom i gorko se pokajala. Zato je upozorila roditelje da nikako ne pristaju na to koliko god da ih deca mole.

Ožiljak posle tetovaže

Lepa voditeljka je objasnila da njena ćerka i posle 2 godine na nozi ima tragove privremene tetovaže dok sin ima ožiljak.

- Mojoj ćerki nakon 2 godine ostala je Helou Kiti na nozi iako se skinula boja. Rađena je kanom na plaži. Mom sinu je odmah ostao ožiljak kao da je sprženo sve. Mnogo se kajem što sam to dozvolila – ispričala je Ana.

Privremena tetovaža kanom trebalo bi da izbledi posle 2 do 3 nedelje, ali malo ko zna da može da izazove ozbiljne reakcije i alergije na koži.

- Imam iskustvo sa privremenom tetovažom i treba reći javnosti da je to reakcija na kanu. Ja sam imala osip i crvenilo po celom telu – napisala je devojka jedan od Aninih pratilaca na društvenim mrežama.

- I meni je ostao ožiljak koji je u obliku nekakdašnje tetovaže pa je veza više nego jasna – dodao je drugi.

Šta kažu lekari?

Dermatolozi upozoravaju da tetoviranje kanom posebno na plaži može biti vrlo opasno. Prvo ne znate s kakvim aparatom se radi, da li je i koliko sterilan i kome su pre vas radili tetovažu. Iako se boja ovim postupkom ne ubacuje duboko u kožu kao kod pravog tatua postoji rizik od alergije na kanu, ali i boje koje se dodaju. Ukoliko organizam nije sposoban da u roku od 2 do 3 nedelje izbaci iz tela hemikalije koje su unete nastaje osip, crvenilo pa i kraste na mestu gde je bila privremena tetovaža.

Lekari apeluju na roditelje da deci ne dozvoljavaju privremene tetovaže jer to može dovesti do ozbiljnih upalnih procesa kože.

- Do alergija, osipa i plikova najčešće dolazi zato što se koriste nekvalitetne „azo“ boje koje su izuzetno jake kako bi bile postojane i trajale neko vreme. Mogu da dovedu do iritacije kože i jakih upalnih procesa na mestu tetovaže. U pitanju je kontaktni dermatitis a promene se  javljaju na mestu tetoviranja u vidu crvenila, vodenih plikova i peckanja. Osoba sa ovim simptomima treba odmah da se javi dermatologu radi lečenja – upozorili su lekari.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)