Telo

PAŽLJIVO BIRAJTE: Ovih pet tetovaža simbolizuje ponovo rađanje

Ukoliko ste se dvoumili u pogledu simbolia koji želite da istetovirate, olakšavamo vam izbor

13.03.2022 20:00

PAŽLJIVO BIRAJTE: Ovih pet tetovaža simbolizuje ponovo rađanje
unsplash.com

Svako od nas je bar jedanput u životu poželeo da istetovira nešto. Moja mama mi neprestano govori kako sam na studijama imala "krizu identiteta" koja bi se po njenim rečima, mogla rešiti mojom odgovarajućom tetovažom, koju sam tada i zamislila. Nisam se još uvek istetovirala, a čak se ni ne sećam perioda kada sam navodno to žarko želela, ali nije mali broj ljudi čije životne promeni ostaju večno zapisane na koži, u vidu tetovaže. Ona će nas doživotno podsećati na sve naše pobede i poraze. I kada svi zaborave naše životne borbe, i kada ih i sami čak zaboravimo, ostaće zapamćene, baš tu, na našem telu, jer koža pamti.

Ovih pet motiva označavaju novi početak. Oni ne samo što su lepi, već imaju i snažnu poruku za mnoge ljude, što je najverovatnije razlog njihovog najčešćeg oslikavanja u vidu tetovaže. Predstavljamo koji su to simboli ponovnog rađanja.

1. Cvet lotosa

 

 

Cvet lotosa je znak transformacije i promene. Istovremeno, to znači novi početak. Pripisuje mu se i duhovno prosvetljenje, čistota i ljubav. Mandala sa tetovažom cveta lotosa simbolizuje novi početak i zato je omiljen motiv za tetovažu.

2. Feniks

 

 

Feniks je ptica koja se ponovo rađa iz pepela. Ova ptica je savršeni simbol novog početka, a značenje potiče iz egipatske mitologije. Na kraju životnog ciklusa umire, ali se ponovo uzdiše iz pepela, u novi život, piše 24 sata.hr.

3. Narcisi

 

 

Pored lotosovog cveta, narcisi su cveće koje simbolizuje novi početak. A tetovaža tog cveta izgleda i veoma lepo.

4. Leptir

 

 

Leptir označava ponovo rođenje i promenu, i zato je savršen simbol novog početka. Od gusenice se razvija u prelepog leptira spremnog da istražuje svet. Ima li lepšeg značenja?

5. Zmija

 

 

Zmija je moćna životinja i takođe označava promenu i novo rođenje. Često se posmatra kao mistično biće koje ima snažne duhovne moći. Ne pokazuje se bez razloga u mnogim crtanim filmovima kao mudro stvorenje.


 

 

Komentari (0)