Dete

ŠOKANTNO: MAJKA PRIZNALA DA ŽALI ŠTO JE RODILA DRUGO DETE! Reakcije na društvenim mrežama su tek zaprepašćujuće

Jedna mama je iskreno na forumu Mamasnet podelila sa kakvim se izazovima suočava zbog svog drugog deteta, što je naišlo na salve komentara.

28.04.2022 17:00

ŠOKANTNO: MAJKA PRIZNALA DA ŽALI ŠTO JE RODILA DRUGO DETE! Reakcije na društvenim mrežama su tek zaprepašćujuće
shutterstock.com

Biti roditelj nije nimalo jednostavan posao, bilo da se radi o majci ili ocu, jer zahteva posvećenost, odgovornost i požrtvovanost. Samo roditelj zna šta je u stanju da učini za dete, naročito kada je majka u pitanju, koja sa njim često budna provodi i po 20 sati. Iako je to najlepša i najplemenitija uloga koju neko može da dobije, ponekad može da izazove frustraciju i nezadovoljstvo.

Koliko god se roditelji trudili oko deteta i vaspitavali ga, njegova narav ponekad pobedi. A u današnjim uslovima, čini se da je mamama, koje su prezaposlene, pomoć potrebnija nego ikad. 

Jedna mama se na forumu Mamasnet požalila kako ima problem s drugim detetom i da ponekad zažali što se odlučila na njega. Ona ima dvoje dece i u prepisci na Forumu ih je nazvala DC8 i DC6, želeći da zaštiti njihov identitet, ali moglo se zaključiti da jedno ima 8, a jedno 6 godina.

shutterstock.com

Deca nekad umeju da zadaju roditeljima prave muke

- Jesam li nerazumna majka što žalim što smo dobili DC6 - postavila je ona pitanje i naglasila kako joj drugo dete značajno otežava život.

Prvo dete ima poremećaj pažnje i hiperaktivnost, ali je divno dete, dok je za drugo rekla da je podmuklo, lukavo, da maltretira prvo i da laže. Ona se osvrnula na njegovo ponašanje i istakla kako ima problem sa hranjenjem i da obroci traju veoma dugo. Dešava se da odbija da jede ono što je prethodno tvrdilo da mu se sviđa. Sakriva slatkiše i, po svemu sudeći, ispituje njene granice i toleranciju.

Iako je kao i svaka mama bila srećna zbog dolaska još jednog člana u porodicu, kako kaže, sa ove distance bi o tome razmislila. Upoređujući se sa drugima, mama je otkrila da često zavidi roditeljima koji podižu više dece, posebno kada se čini da to rade sa zadovoljstvom i bez problema.

unsplash.com

Neki roditelji sa lakoćom podižu decu, čak i kad ih je više

Mnoge žene su na forumu bile iznenađene njenom kostatacijom, ali je bio i značajan broj onih koje su je razumele. Savetovle su je da joj je možda potrebna pomoć oko dece ili malo odmora jer je iscrpljena.

Druge mame su joj poručile da ne treba da bude uporna sa hranjenjem i ako deca ne žele da jedu da ne treba da vrši pritisak.

- Pravite od muve slona - naglasila joj je druga grupa žena koje nisu razumele s kakvim se problemima suočava očajna žena.  

Majka je na kraju zaključila da joj je nephodan odmor i zahvalila se svima na savetima.

BONUS VIDEO:

                                                          

 

 

Komentari (0)