Dete

MAJA JE SINA ODVELA KOD LEKARA MISLEĆI DA IMA OPEKOTINE OD SUNCA: Kada je saznala koji SOK izaziva ovo - ostala je nepomična

Majka dečaka nije odmah reagovala jer je mislila da je u pitanju ubod komarca.

02.07.2024 19:39

MAJA JE SINA ODVELA KOD LEKARA MISLEĆI DA IMA OPEKOTINE OD SUNCA: Kada je saznala koji SOK izaziva ovo - ostala je nepomična
Instagram/majo.ovz, https://www.tiktok.com/@majo.ovzz

Maja je majka dečaka koji je dobio opekotine trećeg stepena i plikove na ruci od soka. Prvo je mislila da su opekotine posledica sunca, ali kada je videla koliko se situacija zakomplikovala, hitno ga je odvela kod lekara. Ruke su mu bile prekrivene velikim plikovima.

Priču je podelila na TikToku, a sve je počelo otokom.

- Jednog dana, moja beba se probudila sa crvenom rukom, kao ubod komarca, ali je izgledala malo natečeno.On je veoma svetle puti i osetljiv od rođenja, pa sam pretpostavila da je to to. Ali, primetila sam da je područje vruće na dodir, pa sam pomislila da bi to mogao biti ujed konjske muve jer izazivaju istu reakciju - crvenilo, otok i toplotu od otrova - navela je ona.

Dečaku su dali lek za ublažavanje ujeda i injekciju protiv alergije, ali nije prestajao da plače ili da vrišti od bolova. Sledećeg dana mama je primetila da ima plikove na ruci koji su se sve više i više pojavljivali. Odvela ga je kod lekara, a onda je ostala začuđena kada joj je pedijatar rekao da ima opekotine trećeg stepena.

- Nisam mogla da verujem. Doktor je pitao šta smo radili pre nekoliko dana. Rekla sam mu da smo otišli ​​na bazen. Stavila sam kremu za sunčanje. Bilo je toplo, ali oblačno. Pitao je šta jede, gde je, da li je bio izložen hemikalijama. Rekla sam ne, samo bazen. Onda sam se setila da je pio sok od pomorandže. Objasnio je da svako citrusno voće može da zapali kožu - navela je.

Veruje da je njen dečak prosuo sok po sebi dok je pio i dok se igrao na suncu. Detetu je na kraju propisan pravi lek i njegov gadni osip je počeo da nestaje.

- Ako ste na suncu i dođete u kontakt sa bilo kojim citrusom, morate se dobro oprati, naneti kremu za sunčanje i pokriti područje kako biste ga zaštitili od sunca. Delim ovu informaciju i obaveštavam druge mame koje, poput mene, nisu znale da je to moguće. Na ovaj način možemo sprečiti druge porodice, posebno decu, da prođu kroz ono što je uradila moja beba - upozorava ona.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)