Zanimljivosti

OVU BEBU JE ČEKAO CEO SVET! Evo i zašto! (FOTO)

Đorđo Nikolas Voker je posle teškog porođaja svoje majke došao na svet u Ujedinjenom Kraljevstvu samo 15 minuta nakon smrti britanske kraljice Elizabete II, što se posebno beleži u istoriji Ostrva.

15.09.2022 18:00

OVU BEBU JE ČEKAO CEO SVET! Evo i zašto! (FOTO)
YouTube/printscreen/SWNS

Prva beba rođena nakon smrti kraljice Elizabete II (96) u Ujedinjenom Kraljevstu, kojim sada vlada kralj Čarls III, ugledala je svetlost dana svega 15 minuta posle upokojenja vladarke s najdužim stažom u istoriji Ostrva. Bebini roditelji Rebeka Alen (29) i Adam Voker (31) tek što su se obradovali zbog rođenja sina, suočili su se s tragičnom informacijom o smrti kraljice koja je vladala punih 70 godina. 

Paru Alen-Voker je to prvo dete i bili su oduševljeni što im se sinčić Đorđo Nikolas Voker rodio u 16:44h u četvrtak u Univerzitetskoj bolnici u Konvertiju u Engleskoj. Napredan dečak došao je na svet posle teškog porođaja carskim rezom. Taj podatak ni ne čudi ukoliko se uzme u obzir da je maleni Đorđo na rođenju imao 4 kg i 260g i prva je beba koja je rođena pod vladavinov Čarlsa III. To se u istoriji Ujedinjenog Kraljevstva posebno beleži. 

Medicinske sestre su svega 15 minuta kasnije imale nezavidan zadatak da obaveste roditelje o kraljičinoj smrti. 

- Bilo je veoma čudno. Celog dana je bilo grmljavine. Trebalo je da dobijemo bebu, a bio je tako užasan dan. Vest o kraljici potresla je bolničko osoblje. Jedna od medicinskih sestara, koja je brinula o nama, uznemirila se i svi su bili veoma tužni. Mi smo, s druge strane, bili srećni zbog rođenja našeg sina - prenela je prve utiske mama Rebeka, a preneo britanski Mirror. 

Prema njenim rečima, u bolnici je saznala da je kraljica u veoma lošem stanju. 

YouTube/printscreen/SWNS

Đorđo je 1. beba koja je na svet došla pod vladavinom kralja Čarlsa III

- Kada smo se Đorđo i ja oporavljali nakon carskog reza, tada smo, nažalost, saznali da je umrla. Đorđo je sada jedna od prvih, ako ne i prva beba koja je rođena pod vladavinom kralja Čarlsa. U čast toga ispleli su mu malu kraljevsko-plavu krunu, koju veoma voli da nosi - otkrila je ponosna mama i naglasila da je kraljica u životu svakog Britanca bila monumentalna ličnost.

Ali mi smo imali našu radost što smo dobili prvo dete - nadovezao se na njene reči bebin otac Adam.

Inače, porodica je kupila dnevne novine izdate na dan kraljičine smrti i čuvaju ih sinčiću Đorđu, kao i set novčića sa kraljičinim likom.

- To će nam biti podsetnik na njegov poseban rođendan - istakao je Adam. 

YouTube/printscreen/SWNS

Đorđo je jedna vesela beba o kojoj sada priča cela Britanija 
BONUS VIDEO:

Komentari (0)