Zanimljivosti

LOŠE VESTI IZ BRITANIJE?! Na snazi su vanredne mere zbog kraljice Elizabete II!

Zdravlje britanske kraljice Elizabete II je narušeno već mesecima, a sada su najnovije objave o njenim planovima za dalje rasplamsali nove spekulacije.

05.09.2022 12:30

LOŠE VESTI IZ BRITANIJE?! Na snazi su vanredne mere zbog kraljice Elizabete II!
Tanjug/AP

Britanska kraljica Elizabeta II napunila je 96 godina, ali i dalje vlada Ujedinjenim Kraljevstvom. Međutim, već mesecima se spekuliše da je njeno zdravlje izuzetno poljuljano, ali je uprkos tome, njena aktivnost, koja je potpuno drugačija od one kakvu imaju obični ljudi, bila na zavidnom nivou.

Ipak, pojedini izvori navode kako je veoma verovatno da će se monarh sa najdužim stažom u istoriji Britanije, ali i sveta, najverovatnije povući s trona "zbog okolnosti koje su van njene kontrole". Naime, kraljičino odustajanje od pojavljivanja na tradicionalnom događaju u Škotskoj, Braemar Gathering (Okupljanje Bramer), pokrenulo je glasine da je ona zaista mnogo loše. 

Iz Bakingemske palate su, s druge strane, saopštili da kraljica želi da se zaštiti od nepotrebnog napora i da je zbog svoje slabe pokretljivosti zamolila sina i naslednika, princa Čarlsa, da je zameni. To je podiglo prašinu u ostrvskoj javnosti, pa se uveliko spekulišu da kraljičino zdravlje popušta. Pojedini mediji već su počeli da objavljuju i tekstove o tome šta će se dogoditi kada ona umre, ali i da računaju koliko će Britanija tugovati. 

Inače, odluka o povlačenju iz javnih dešavanja doneta je i pre objave o odustajanju od puta u Škotsku, i to kada je iz Bakingema rečeno da Elizabeta nije išla ni u tradicionalnu zvaničnu posetu odlazećem britanskom premijeru Borisu Džonsonu. 

Vest je naravno naišla na velika nagađanja kako javnosti tako i medija koji pokušavaju da odgonetnu da li je vreme da se kraljica zaista povuče i na čelo Britanije dođe novi kralj, odnosno njen sin? On je, ujedno, princ sa najdužim stažom čekanja na tron, budući da je napunio 73 godine. 

Bakingemska palata se tim povodom nije oglašavala, međutim, britanska javnost potpuno razume eventualnu želju kraljice da se povuče sa svojih službenih dužnosti. 

BOUS VIDEO:

Komentari (2)

Драган

05.09.2022 16:55

Кога заболе за краљицу зле некадашње империје

Ljubica

06.09.2022 11:43

Puče tikva izmedju Dalile i Ivane nedavno se na jahti u Budvi provodile zajedno. Kažu da je najveći peh za voditelja sko mu gost napusti emisiju