Zanimljivosti

KAKO SU ZAVRŠILI GLUMCI IZ KULTNE SERIJE ALI MEKBIL? Od droge, bipolarnog poremećaja i lezbejstva, evo kako danas izgledaju čuveni junaci! (FOTO)

Ostvarenje koje nas je devedesetih godina uveseljavalo i držalo prikovanim pred malim ekranima, ostavilo je trajan pečat u kinematografiji.

03.09.2022 14:00

KAKO SU ZAVRŠILI GLUMCI IZ KULTNE SERIJE ALI MEKBIL? Od droge, bipolarnog poremećaja i lezbejstva, evo kako danas izgledaju čuveni junaci! (FOTO)
shutterstock.com

Većina nas verovatno se seća serije „Ali Mekbil“ koja je krajem 90-ih na hiljade nas držala prikovanim pred malim ekranima u večernjem terminu, uspevši da nas nasmeje i razveseli čak i tokom najsumornijih dana. Popularnost tog ostvarenja meri se sezonama u kojima je prikazivana, a bilo ih je čak pet. Iako su svi mislili da je ta epoha završena, sada se spekuliše i o mogućim nastavcima serije, što bi doživelo verujemo, još veći uspeh.

Mnogim glumcima je karijera nakon serije krenula uzlaznom putanjom. Neki od njih su ostali verni manjim projektima, dok su drugi postali velike zvezde, objavili romane i imali ogromnog uspeha na privatnom planu. Međutim, postoje i primeri onih čiji su život nakon serije obeležili skandali, čime se pokazalo da se oni baš i nisu najbolje snašli u šou biznisu.

Kultna serija koja je dala potpuno novi pogled na advokatsku profesiju, prikazuje kolege advokate koji vode dinamične, ekscentrične i zabavne živote, prepune intriga. Evo gde su oni sada.

Kalista Flokhart  (Ali)

Američka glumica je igrala u pomenutoj seriji glavnu ulogu i ona joj je donela veliku slavu. Od prikazivanja serije njena karijera krenula je uzlaznom putanjom i uloge u drugim ostvaranjima i emisijama su se nizale. Jedna od najuspešnijih serija je "Braća i sestre" u kojoj je glumila od 2006 -2011.

Pružila joj se prilika da glumi sa velikim holivudsim zvezdama, ali ubrzo joj se osmehnula sreća i na polju ljubavi te se udala za holivudskog doajena Harisona Forda. Iako je razlika između njih 22 godine, to ovom paru očigledno ne predstavlja nikakav problem. Kalista ke jednom prilikom otkrila kako joj Harisonovo društvo prija, te da se ona nekad oseća i starijom od svog muža.  

Kalista trenutno radi na novom projektu i seriji koja prati život pisca Trumana Kapotea, a ona glumi društvenu osobu i jedan od njegovih istaknutih „labudova“ kojima je bio okružen. Poznata glumica živi miran život sa suprugom Harisonom i kada ne snimaju oni provode vreme na ranču u Džekson Holu u Vajomingu.

Robert Dauni Džunior (Lari)

Život Roberta Daunija Džuniora potpuno se okrenuo kada je dobio ulogu Alinog udvarača u seriji. On se pre pojavljivanja u "Ali Mekbil" borio sa zavisnošću od droge. Svoje lične bitke uspeo je da dobije, a talentovnom glumcu su bile nuđene i posle toga velike uloge poput one u "Čarliju Čaplinu" za koji je dobio nominaciju za Oskara. 

Iako je bio veličan kao zvezda u usponu u medijima, vrlo brzo je bacio senku na to jer je se teretio za mnoga prekršajna i krivična dela poput prebrze vožnje, posedovanje kokaina, a kasnije i razbojništva. Zbog boravka u zatvoru, ali i na na rehabilitaciji, Robert je morao da propusti jedan deo sezone snimanja serije, ali se vratio u poslednjoj, petoj.

Svoj oporavak, kako je davno isticao, duguje svojoj supruzi Suzan Dauni koju je upoznao 2003. godine. Glumac se otad odrekao droge i počeo da dobija sjajne uloge.

Piter Mekmikol (Džon)

Džon je u seriji bio ekscenrični advokat koji je često voleo da se divi samom sebi plešući ispred ogledala u toaletu. Za tu ulogu Piter je 2001. godine dobio Emi nagradu. Filmske uloge u životu vrhunskog advokata i partnera advokatske firme u seriji, počele su da se nižu, iako je on već svima bio prepoznatljiv iz filma "Sofijin izbor" iz 1982. godine. Njegov život nisu pratile intrige, ali je uspešno gradio karijeru svo ovo vreme i pojavio se poslednjih godina u američkoj političkoj satiri "Vip".

 

Lusi Lu (Ling)

Kancelarijska ikona Ling Vu danas ima 53 godine, a ne izgleda ni dan starije nego onda kada se pojavila u kultnoj seriji, piše britanski Dejli mejl. Za svoje kultne uloge u filmovima  je više puta nagrađivana, a prva značajnija nakon "Ali Mekbiil", bila je u "Čarlijevim anđelima". Ona je svoju kreativnost izrazila kroz studiranje crtanja, slikarsta, ali i vajarstva u njujorškoj studijskoj školi.

Lusi je veliki filantrop i to je pokazala više puta dajući prihode od umetničkih izložbi u dobrotvorne svrhe. Pojavljivala se i u mnogim drugiim filmskim ostvarenjima poput „Ružna Beti“ i „Prljavi seksi novac“.

Glumica ima sina kojeg je dobila 2015. godine preko surogat majke.

Porša De Rosi (Nel)

Iako izgleda anđeoski svi je se sećaju po ulozi zlobne i hladne Nel . Na pragu šeste decenije, australijska glumica izgleda sjajno, a trenutno je najpoznatija po ulozi Lindzi Blut u humorističkoj emisiji "Zaustavljeni razvoj".  I u toj seriji imala je sličan profil, glumeći ekscentričnu ćerku koja je bila nesrećno udata.  Porša je već 14 godine u braku s voditeljkom tok šou emisije, Elen Dedženeres, a svoju seskualnost je otkrila 2005. godine.

Ona je za jedan intervju u Advokatu otkrila kako većina kolega iz "Ali Mekbil" nisu bili svesni da je ona lezbijka sve dok nisu otkrivene njene fotografije sa bivšom devojkom Frančeskom Gregorini, koje su objavili tabloidi.

Gil Belouz (Bili)

Velika ljubav advokatice bio je Bili, jedan od pravnika u advokatskoj firmi u Bostonu. Pojavio se u mnogobrojnim filmskim ulogama poput "Bekstvo iz Šošenka", ali i u psihološkim  trilerima. Njegove uloge su se vrtele oko igranja agenata, saveznika za rehabilitaciju i slično. Igrao je i u "Smolvilu", Maksvela Lorda. 

Oženjen je američkom glumicom Riom Kilsted sa kojom ima dvoje dece. Međutim, pojedini mediji su objavili kako se razvode posle 26 godina zajedničkog života. Iz braka imaju dve odrasle ćerke, pa starateljstvo nad njima nije upitno. Gilijeva supruga je u zahtev za razvod navela „nepomirljive razlike“.  

Supružnici su se pojavili rame uz rame u američkoj romantičnoj komediji "Ljubav u vreme Korone".

Iako su se mnogi glumci trudili da se uprkos izazovima za vreme i nakon snimanja serije vrate na pravi put neki su imali i mentalnih problema, poput glumice Lisa Nikol Karson koja je glumila Rene u seriji. Njoj je početkom 2000-tih dijagnostifikovan bipolarni poremećaj i morala je da bude hospitalizovana. Međutim, ona se kasnije vratila na snimanje serije, ali je ona bila jedna od njenih, kako je jednom prilikom rekla, poslednjih holivudskih svirki.

 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)