Zanimljivosti

Kultna haljina u kojoj je Džulija Roberts postala ZGODNA ŽENA veliki hit ove sezone. Da li biste je nosili?

Ovaj odevni predmet je zaista neodoljiv, morate ga imati ove sezone.

18.07.2022 09:00

Kultna haljina u kojoj je Džulija Roberts postala ZGODNA ŽENA veliki hit ove sezone. Da li biste je nosili?
Foto: Tanjug/AP

Džulija Roberts je jedna od najlepših glumica Holivuda i svojom harizmom i neodoljivim osmehom držala je publiku pred malim ekranima u najlepšim romantičnim filmovima. U jednom od njih, "Zgodna žena", ponela je kultnu haljinu sa specifičnim "prstenom" po sredini, koja je kasnije inspirisala mnoge modne brendove i postala jedan od poželjnijih komada odeće u garderoberima dama širom planete.

Detalj u vidu "prstena" koji povezuje gornji i donji deo haljine izgleda kao da spaja belu atlet majicu sa plavom mini-suknjom i upravo je to jedan od popularnijih trendova koji osvaja ulice i kome se raduju svi ljubitelji proreza na haljinama. Upravo zbog toga je ovaj komad odeće i postao pravi modni hit ove sezone.

Džulija je ostala upamćena i po smeđoj haljini na tufnice iz jednog od svojih ostvarenja, koja je vremenom postala inspiracija i damama poput Megan Markl. Međutim, plavobela haljinica, koja predstavlja specifičan spoj urbanog i retro stila, daleko je probudila u mnogima veću inspiraciju i očekuje se da će zaludeti dame.  Verujemo da će je najhrabrije i one sa zavidnom figurom izneti na najbolji mogući način.

Inače, filmska kostimografkinja Merlin Vans, koja stoji iza čuvenog komada odeće, ispromovisala ju je na partnerki Ričarda Gira u popularnoj romantičnoj komediji, a kako se tada navodilo, inspiracija su joj bili kupaći kostimi popularni sedmdesetih godina. Metalni obruč koji razdvaja haljinu na dva dela, je bio detalj koji je tada bio naročito popularan. 

Možda ju je upravo zato u novom izdanju uradio brend "Hunza G", poznat po kupaćim kostimima.

Haljina čije reizdanje potpisuje taj brend dostupna je u nekoliko boja i sigurno će svaka dama pronaći svoj omiljeni dizajn. Simbolično po filmu u kojem se pojavljuje ona nosi ime "Zgodna žena".

 BONUS VIDEO:

Komentari (0)