Prinudno mršavljenje

GUBLJENJE KILOGRAMA ZBOG ULOGE: 10 ekstremnih dijeta koje su sproveli glumci

Glumci moraju da podnesu mnogo žrtava a jedna se tiče i hrane

14.01.2022 12:00

GUBLJENJE KILOGRAMA ZBOG ULOGE: 10 ekstremnih dijeta koje su sproveli glumci
Pixabay

Glumački poziv nije ni malo lak. Pored učenja teksta, šminkanja koje traje po nekoliko sati, nošenja neudobne obuće i odeće, glumci često moraju da podnesu i žrtvu koja se tiče hrane. Neki zbog uloge moraju da se ugoje, a neki i da ozbiljno smršaju kako bi potpuno ušli u lik koji igraju.

Donosimo vam spisak od 10 najekstremnijih dijeta koje su glumci podneli zbog uloge svog života.

 

 

Hoakin Finiks „Džoker“

Za ovu ulogu je Hoakin Finiks izgubio više od 48 kilograma. Jeo je samo šparglu, zelenu salatu i jabuke. U jednom intervjuu je rekao da je to bila „užasna dijeta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FilmPost.it (@filmpost.it)

 

En Hatavej „Jadnici“

Kako bi odigrala ulogu Fantine, En Hatavej je bila na dijeti zbog koje je izgubila 25 kilograma. Pre snimanja je izgubila 10 kilograma, a potom dodatnih 15. Kako je izjavila za Vog, nije jela ništa drugo osim dva tanka komada paste od zobenih pahuljica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cinematik.it (@cinematik.it)

Kris Hemsfort „U srcu mora“

Kako bi odglumio brodolomca u filmu „U srcu mora“ iz 2015. godine, Kris Hemsfort je morao da bude mnogo mršaviji. U roku od tri do četiri nedelje je morao da gubi od 500 do 700 kalorija dnevno. Glumac je čak podelio svoju fotografiju na Twitteru, napisavši: „

-Upravo sam isprobao novu dijetu, program treninga pod nazivom „Izgubljeni na moru“. Ne bih ga preporučio...“

Hemsfort je izgubio dodatnih 15 kilograma zbog uloge u filmu „Crni šešir“.

 

Natali Portman „Crni labud“

Za ulogu predane balerine, već mršava Natali Portman je izgubila 20 kilograma. Reditelj Daren Aronofski je bio toliko zabrinut da je naredio da njena prikolica stalno bude dobro snabdevena hranom. Glumica je ispričala da se vratila svom uobičajenom načinu ishrane kada je završeno snimanje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cinefiliale. (@cinefiliale)

 

Kristijan Bejl „Nestajanje“

Za ulogu u filmu „Nestajanje“, Kristijan Bejl je navodno izgubio 28 kilograma, što je trećina njegove telesne težine. Kako bi to postigao, retko je jeo, koristio je vitamine i radio je lagane vežbe.

U intervjuu za časopis Pipl 2005. godine Bejl je govorio o svojoj odluci da smrša za filmske uloge:

-Prilagodiću se onome što je potrebno, ali samo ako sam prilično opsednut tom ulogom.

 

 

50 Cent „Sve se raspada“

Za film iz 2012. godine, reper 50 Cent pao je sa 97 kg na 76 kg za samo devet nedelja. Bio je na tečnoj dijeti i trčao je na traci za trčanje tri sata dnevno.

50 Cent je otkrio da je, kada mu je zadržavanje kilograma počelo da bude teško, istraživao kako su drugi glumci smršali za filmske uloge.

 

 

Metju Mekonahi „Dobri dileri iz Dalasa“

Za ovu ulogu je Metju Mekonahi, morao da smrša više od 20 kilograma jer je glumio lika obolelog od side. Zbog toga je imao rigoroznu rutinu vežbanja koja je zahteva da sagori 1800 kalorija u danu. Jeo je samo ribu sa malo povrća.

 

 

Lili Džejms „Pepeljuga“

Lili Džejms je navodno odlučila da ode na čišćenje kako bi stala u korzet za svoju ulogu u filmu „Pepeljuga“. Njen izbor nije bio samo da smrša, već i da se oseća prijatno na snimanju:

-Stalno sam nosila korset jer smo neprekidno snimali. Vremena da ga skinem tokom ručka nije bilo jer nisam mogla da ga odvežem, prenosi miss7.24sata.hr.

 

 

Bjonse „Drimgrls“

Zbog uloge u filmu „Drimgrls“, Bjonse je bila na 14-dnevnom postu tokom kojeg je izgubila 20 kilograma. U intervju Opri je priznala da je želela da smrša i napravi telesnu transformaciju:

-Bilo je teško jer volim hranu. Volim da jedem. Postila sam - majstorski čistač za 14 dana. Svi su oko mene jeli Krispy Kremes. Bila sam mrzovoljna, ali sam to napravila i izgubila sam kilograme.

 

 

Rene Zelveger „Dnevnik Bridžit Džons“

I dok su drugi mršavili, Rene Zelveger je morala da se ugoji 10 kilograma kako bi odigrala čuvenu Bridžit Džons. Nakon filma, Rene je smršala ali je bila povređena komentarima na račun njenih kilograma:

-Shvatila sam da uticaj u društvu koji se toliko fokusira na telesnost, uticao na mene, rekla je Rene Zelveger za Vog 2013. godine.

Komentari (0)