Zanimljivosti

KEJT MIDLTON NIJE HTELA DA BUDE UZ KRALJICU U NJENIM POSLEDNJIM SATIMA: Sada je otkriven razlog ZAŠTO, u sve je prste umešao Čarls!

Princeza od Velsa i buduća kraljica Britanije navodno je imala dobar razlog da ne otputuje u Balmoral u vreme kada je pokojna vladarka tamo provodila svoje poslednje sate.

21.10.2024 16:15

KEJT MIDLTON NIJE HTELA DA BUDE UZ KRALJICU U NJENIM POSLEDNJIM SATIMA: Sada je otkriven razlog ZAŠTO, u sve je prste umešao Čarls!
Catherine, Princess of Wales, Kate Middleton

Princeza od Velsa i supruga princa Vilijama, Kejt Midlton, privukla je veliku pažnju javnosti odlukom da ne putuje u Balmoral kako bi bila uz kraljicu Elizabetu II u njenim poslednjim trenucima pre nego što je preminula 2022. godine. Iako su mnogi tada spekulisali o motivima ove odluke, istina je da je Kejt odlučila da ostane kod kuće kako bi pružila podršku svojoj deci - prinčevima Džordžu, Luju i princezi Šarlot. Njihovo novo školsko iskustvo bilo je prioritet za Kejt, koja je smatrala da je važno da bude uz njih u ovom izazovnom periodu.

Podsetimo, kraljica Elizabeta II preminula je u Balmoralu u septembru 2022. godine, a tada je imala 96 godina. Navodi se da je preminula 8. septembra u 15:10 po lokalnom vremenu.

- Kraljica je preminula u miru u zamku Balmoral danas popodne - pisalo je u saopštenju istog dana.

Catherine, Princess of Wales, Kate Middleton

Kejt Midlton nije bila uz kraljicu kada je preminula

Nakon toga, ubrzo su se pojavila spekulacije o uticaju kralja Čarlsa III na princezu da ne prisustvuje poslednjim trenucima smrti kraljice. 

Robert Hardman, autor knjige "Charles III: New King, New Court. The Inside Story" (Kralj Čarls: Novi kralj, Novi dvor, Unutrašnja priča), tvrdi da je Kejt donela odluku sama, ne pod uticajem drugih članova porodice. Takođe, knjiga otkriva da je Čarls sprečio Megan Markl da se pridruži princu Hariju u Balmoralu, što je dodatno podstaklo polemike o ulozi princa Čarlsa u porodičnim odlukama.

Princ Hari je otkrio detalje o tome kako je saznao da je Megan bila nepoželjna u Balmoralu. Ispričao je da ga je otac obavestio o odluci, što je izazvalo njegovu oštru reakciju. 

- Rekao je da sam dobrodošao u Balmoral, ali nije želeo... nju. Počeo je da iznosi svoj razlog, koji je bio besmislen i bez imalo poštovanja, a ja to nisam želeo da trpim - pričao je Hari.

Nakon toga ga je upozorio da ne priča tako o njegovoj supruzi.

Mucao je, izvinjavajući se, govoreći da jednostavno ne želi puno ljudi u blizini. Druge supruge nisu dolazile, Kejt nije dolazila, rekao je, zato ni Megan ne bi trebalo. Onda je to sve što treba da kažete - ispričao je Hari navodeći reči svog oca, prenosi Story.hr.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)